Dodaj do ulubionych

Bóle głowy - dziwne, kłujące.

05.05.06, 21:38
Mam bardzo silne bóle w skroniach, jakby kłujące, tępe, punktowe, jakby obręcz
była założona na całej głowie, a oba kończyły się właśnie na skroniach, do
tego dziwne bóle w okolicach potylicy i odcinku szyjnym. Nie są częste, ale
kiedy już się pojawią są nie do zniesienia. Nie wiem czy to ma coś wspólnego,
ale w tym samym czasie pojawiły się szczypiące spojówki, nieżyt nosa.
Może to coś z odcinka szyjnego? Może zwykła alergia? Nie wiem.. Trwa to juz
kilka dni, i jest niepokojące.
Obserwuj wątek
    • mmagda12 Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 05.05.06, 22:19
      Moga to byc bole napieciowe.Bóle są odczuwane jako obręcz zaciskająca się wokół
      głowy, sztywnienie karku i szyi. Chorzy mają wrażenie, że boli ich skóra głowy,
      a nawet włosy. Bóle napięciowe trwają różnie długo, ale zdarzają się też
      przypadki bólów chronicznych, które ciągną się tygodniami, miesiącami, a nawet
      latami.
      Ale moze ktos ma inne sugestie Pozdro
      • anmawera Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 05.05.06, 23:30
        dodam jeszcze do powyzszej odp, ze rowniez moga to byc bole po prostu
        migrenowe, oraz całkiem mozliwe ze alergiczne. :)
        • neoarti Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 07.05.06, 21:32
          Ja mam podobne bóle od ok roku codziennie raz boli mniej raz więcej ale boli
          ciągle mam stwierdzoną dyskopatię szyjną
          miałem TK głowy i wiele innych badań okulista, krew, kilku neurologów i nic
          głowa boli i boli
          niedawno ortopeda skirował mnie na Rtg kręgosłupa i wykrył dyskopatię
          prawdopodobnie z przpukliną mam skierowanie na Rezonans odcinka szyjnego
          ale termin dopiero na sierpnia
          jak narazie cierpię i tyle
          • gory_szalenstwa Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 08.05.06, 01:07
            Bierzesz jakies leki przeciwbolowe?
            • neoarti Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 08.05.06, 07:55
              jedyne co mi pomaga to po głupi ibuprom brałem wiele leków ketonal,diclak i
              efekt mizerny są dni kiedy nie musze grać tabletek ale są i takie że głowa mi
              po prostu pęka
              • gory_szalenstwa Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 08.05.06, 17:18
                Ogólnie mam stwierdzone przez neurologa napięciowe bóle głowy, które nigdy nie
                onjawiały się tego typu bólami. Nigdy nie występowały bóle w okolicach potylicy,
                i szyi. Dlatego tym bardziej mnie to zastanawia. Brałeś może Depakine Chrono?
                Gdzie masz te bóle i czy zmiana sposobu odżywiania ma na to wpływ? Może ktoś
                stosował inne, aniżeli przeciwbólowe leki na tego typu bóle głowy? Z góry dziękuje.
                • neoarti Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 09.05.06, 07:10
                  Nie brałem leków o których piszesz mi też na początku neurolog stwierdził
                  napięcowe bóle głowy, potem jak się okazało że to może być od kręgosłupa
                  dostałem skierowanie na zabiegi rehabilitacyjne ale niewiele one pomogły raczej
                  zmiana sposoby odżywiana tez nie ma na to wpływu jeśli chodzi o moje bóle to
                  czasem mam uczucie jakby mi ktoś wbijał szpilki w głowę taki kłujący ból
                  czasami występuje przy pochylaniu lub ruchach głowy
                  Jeśli chodzi zaś o lokalizację to boli mnie cała głowa w ciągu dnia ból zmienia
                  strony głowy raz boli w skroniach , raz na czubku, raz z tyłu itd… teraz już
                  odpuściłem o czekam na wynik rezonansu tak naprawdę sądzę że u mnie
                  rzeczywiście bóle są od kręgów szyjnych
                  Śpię na poduszkach z gorczycy i jak rano wstaje czuję się dobrze ale w ciągu
                  dnia ból pojawia się znowu i tak co dziennie taki już nasz los a mam 27 lat co
                  będzie jak będzie miał 40 ??
                  • gory_szalenstwa Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 13.05.06, 23:18
                    Swego czasu korzystałam z masaży, głównie pleców, może tego spróbujesz. Choć
                    przyznam iż bóle ustępowały, ale na pewien okres. Krótki. Boli mnie coraz
                    bardziej. Idę w poniedziałek do neurologa, ale znowu wizyta na za miesiąc -
                    bezsensu. Ale co poradzić..
                    • venus22 Re: Bóle głowy - dziwne, kłujące. 13.05.06, 23:48
                      moze to jakas lagodna forma klastera?
                      cieknacy nos i oko to sa objawy tego rodzaju bolow glowy.

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka