motyl12341 06.06.06, 19:56 Ostatnio bardzo często leci mi krew z nosa, dodam że nie jest to związane z żadnym wysiłkiem. jakie mogą być powody, w jaki sposób zatamować krawnienie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiga_r Re: krwotoki z nosa 12.06.06, 20:01 Zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu. Jeżeli przyczyną choroby są słabe naczynia krwionośne w nosie, to otrzymasz skierowanie do laryngologa na mały zabieg. Mogą być inne przyczyny krwawienia, ale lekarz pierwszego kontaku zapewne tym się zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: krwotoki z nosa 13.06.06, 23:07 Moze masz za niski poziom plytek we krwi,albo wysokie cisnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
aga-83 Re: krwotoki z nosa 14.06.06, 00:02 Moja kolezanka miala to samo. Zrobili jej wymaz z nosa i gardla i sie okazalo ze to paciorkowiec. Wiec moze to wina wlasnie takiego stwora:) Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 zabieg 14.06.06, 09:05 Mieliśmy ten sam problem.Laryngolog przeprowadziła zabieg przypalania naczynek w nosie i po kłopocie.Nie jest bolesny.Trochę tylko szczypie w trakcie ale efekt murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak20 Re: krwotoki z nosa 14.06.06, 09:47 Żeby zatamować krwotok trzeba przeprowadzić następującą "operację": weź wacik - taki do demakijażu - namocz go wodą, włoż do dziurki z której leci krew, zaciśnij nos - z obu stron palcami i spuść głowę na dół - przyciągnij głowę do mostka - tak wytrzymaj ok. 1 lub 2 minut - powinno pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
motyl12341 Re: krwotoki z nosa 14.06.06, 19:29 dziekuję bardzo za informacje, byłam dziś zmierzyć ciśnienie, mialam 140/90. Odpowiedz Link Zgłoś
jednapani Re: krwotoki z nosa 14.06.06, 19:44 No wlasnie, SPUSCIC GLOWE W DOL! Bo wiekszosc robi dokladnie odwrotnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska13 Re: krwotoki z nosa 27.06.06, 09:39 a dlaczego głowe w dół, zawsze mi mówili, że do tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: krwotoki z nosa 27.06.06, 10:31 Ja bym sie tamowaniem w tej chwili najmniej martwila, raczej wizyta u lekarza i badania ogolne. Odpowiedz Link Zgłoś
pablisia Re: krwotoki z nosa 28.06.06, 13:14 Byłam dzisiaj u lekarza z moim 12-letnim synem, bo od trzech dni codziennie ma krwotok z nosa. Pani doktor zaleciła tylko podawania Ascoruticalu, żadnych badań, zero niepokoju, że coś może być nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka221 Re: krwotoki z nosa 28.06.06, 16:48 Jakiś czas temu także miałam częste krwotoki z nosa.Laryngolog powiedział,że ich przyczyną może być brak witamin albo bardzo kruche naczynka krwionośne.Lekarze często przepisują witaminę C,ale ona nie przynosi natychmiastowych rezultatów.Trzeba czekać przynajmniej pół roku.Larynglog poionformował mnie także,że przyczyną krwotoków może być zbyt suche powietrze w pomieszczeniach,w których najczęściej się przebywa.Weź to pod uwagę!W miom przypadku krwotoki ustąpiły po chyba 3 miesiącach od zgłoszenia się od lekarza.W tym czasie przyjmowałam dużo witaminy C oraz stosowałam maść,którą dostalam od lekarza (niestety,nazwy nie pamiętam).Inny znajomy lekarz dał mi adrenalinę w ampułkach,radząc żeby nawilżyć nią tamponik w sytuacji,gdy krwotok jest duży.Ponoć lekarze podczas zabiegów hamują krwotok,podając adrenalinę.Na szczęscie nigdy nie musialam tego stosować.Głowa do góry!Będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś