memphis 13.06.06, 09:07 Czesc, poradziłem sobie ze wrastającym paznokciem u duzego palca u nogi ale pozostal jeszcze maly stan zapalny i niewielkie ropienie. jak sobie z tym poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: Ropa w palcu 13.06.06, 10:12 Posmaruj żelem Benzacne 10%. Wg ulotki jest to lek na trądzik ale świetny na owrzodzenia. Tylko uważaj bo wybiela tkaniny. cena ok. 8-10 zl w aptece bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: Ropa w palcu 13.06.06, 10:22 Polecam ci dwa domowe i sprawdzone sposoby: - przymoczka z riwanolu - dobrze wysusza i dezynfekuje ropnie. - okład,lub jeszcze lepiej wymoczenie nogi w gorącym wodnym roztworze sody w proporcjach: 1 płaska łyżeczka do herbaty sody na 1 szklankę wody a na koniec po uprzednim zabiegu proponuję maść z antybiotykiem o nazwie Tribiotyk do nabycia bez recepty w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis Re: Ropa w palcu 13.06.06, 10:31 Dzieki wielkie za szybką odpowiedz :)). Paznokiec jest juz dobrze obciety, nic nie boli ale od czasu do czasu saczy sie ropa. Mam nadzieje ze za niedlugo i z tym nie bede mial problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Ropa w palcu 13.06.06, 11:14 Tez polecam oklady z rivanolu, albo z polseptolem (niestety jest na recepte). przed okladami mozesz wymoczyc noge w szarym mydle. Odpowiedz Link Zgłoś
fiori1 kupic ziola szwedzkie , znakomite odrazu widac 14.06.06, 00:29 kup ziola szwedzkie znakomite na wszystko, owinac na noc wata umoczona w tych ziolach juz rano bedzie widoczny efekt , ale nie przerywac az do skutku 2 dni gora i wyleczone. Ja mialam zastrzal caly palec byl fioletowy , nie moglam chodzic ziola szwedzkie pomogly bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Ropa w palcu 13.06.06, 17:48 Bardzo dobra jest też maść ichtiolowa. Kosztuje grosze i jest bez recepty. Posmaruj na noc i zaklej plasterkiem, żeby nic nie pobrudzić. Świetnie "wyciąga" ropę. Naprawdę jest skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: Ropa w palcu 14.06.06, 23:31 Mnie pomogla cebula . Wziasc lisc cebuli wsadzic do mikrofalowki na 10 sekund ,tak zeby puscila sok ,przylozyc do palca i zawinac plastrem ,bandazem .Cebula wyciaga rope .Koszt prawie zaden . Odpowiedz Link Zgłoś