Dodaj do ulubionych

___ jak ja schudlam na LiDa_______

20.06.06, 15:54
Mierzi mnie juz ta propaganda, ktora i w prawie i w TV probuje z LiDy zrobic
jakis srodek trujacy, tak wiec chcialam powiedziec jak to bylo u mnie -
zuzylam jedno opakowanie, tabletki czesto bralam co drugi dzien, bo efekt
braku laknienia utrzymywal sie u mnie dlugo. Przez pierwsze 5 dni mialam
objawy identyczne jak przy braniu MERIDII kilka lat temu - czyli niechec do
spania i suchosc w ustach, ALE one ustapily wlasnie po tych 5 dniach a w
przypadku Meridii trwaly do konca. Zadnych innych nie mialam, mieszcze sie w
ciuchy sprzed ciazy, jestem zadowolona, nie uzywam juz preparatu 2 tygodnie i
jak na razie nie ma efektu jo-jo. Moze meizitang czy inne produkcje garazowe
szkodza ludziom, ale LiDa to chyba przesada?? Wiele osob uzywa srodkow
chinskich - na kamienie, na niestrawnosc i sa super zadwoloneni- po pierwsze
cena jest atrakcyjna, po drugie bardzo, bardzo czesto te srodki pomagaja i sa
naturalne! Caly widz polega na tym, zeby miec to z pewnego zrodla, zaufanego
sprzedawcy! Pozdrawiam wszystkie grubasy.
Obserwuj wątek
    • poziomka35 Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 20.06.06, 16:58
      Każdy ma prawo decydować o sobie, o tym co będzie brał a czego nie. Ty podjęłas
      świadoma decyzję o leczeniu tym specyfikiem i jesteś zadowolona z efektów i
      bardzo dobrze bo przeciez o to ci chodziło. Ale powiedz szczerze znasz
      prawdziwy skład tego leku?
      • charl75 Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 20.06.06, 19:46
        No znam - jest ulotka w jezyku polskim nalepiona na opakowanie. Dodatkowo
        czlowiek ktory mi to odsprzedal odwiedza producenta w Chinach i wiem, ze ten
        srodek jest oryginalny. Ale na pewno jest wiele, wiele podrobek i na to trzeba
        uwazac. pozdrawiam
        ps. poza tym to nie jest lek, tylko srodek wspomagajacy odchudzanie
        • poziomka35 Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 20.06.06, 21:46
          A możesz mi napisac jaki jest skład? Podobno to środek ziołowy. Widzialam jak
          wygląda - w kapsułce znajduje sie biały proszek. Tak nie wyglądaja zioła, poza
          tym nie wierzę żeby zioła tak silnie działały, a próbowałam i czułam sie bardzo
          żle. Na ulotce mozna napisać wszystko.
          • charl75 Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 21.06.06, 07:42
            A bralas kiedys jakies ziola i leki ziolowe?? Czy Ty Twoja wiedza opiera sie
            doswiadczeniach ziol uzywanych na codzien w domu takich jak mieta, majeranek
            itd???? Ja "siedze" w ziolach od 12 lat i dla mnie to jest temat powszedni,
            spotkalam juz wiele lekow ktore swoim wygladem moglyby zmylic wiele, wiele
            osob. poza tym same technologie sie zmienily - to juz nie czasy kiedy w
            mozdzierzu sie rozdrabnialo ziolka albo inne specyfiki, teraz produkcja ziol to
            najnowsze maszyny i super jakosc.
            Acha co do skladu to prosze, przepisalam z pudelka:)
            Ekstrakt z pomarańczy gorzkiej (citrus aurantium) ekstrakt z fuling (Poria
            cocs) ekstrakt ze skórek niedojrzałych owoców mandarynki (Pericarpium Citri
            Reticulatae Viride) oraz skrobia ziemniaczana jako wypełniacz i
            karboksymetyloceluloza jako otoczka kapsułki.
            Pozdrowka
          • charl75 zasadnicza roznica 21.06.06, 07:43
            Acha i zasadnicza roznica jest taka czy bralas LiDe i po niej czulas sie zle
            czy te wytwory typu Meizitang
            • poziomka35 Re: zasadnicza roznica 21.06.06, 09:28
              Brałam Lide, dostałam od Tybetanki pare sztuk, bez ulotki i wydaje mi sie że w
              internecie znalazłam ulotke, na której był trochę inny skład, jakies inne zioła
              chyba były wymienione, ale dokładnie nie pamiętam. W każdym razie, kołatanie
              serca, pobudzenie i brak snu oraz potworna suchość w ustach mnie bardzo
              przeraziły, no i oczywiście wstręt do jedzenia. Myslałam że to ziółka po prostu
              (nic wcześniej nie wiedzialam o tego typu lekach co Meridia itp., ze wogóle
              takie istnieją), dopiero moje samopoczucie skłoniło mnie żeby poszperać w
              internecie i znalazłam te różne informacje.
              • kruszynka_88 Re: zasadnicza roznica 21.06.06, 14:01
                a jak ten lek sie nazywa i gdzie moge go kupic i za ile?
              • asiabed Re: zasadnicza roznica 21.06.06, 18:23
                moze ten chinski grzybek tak dziala na organizm, bo reszta skladu nie jest chyba
                az tak niebezpieczna?
                • nutria_86 Lida 16.02.07, 20:36
                  Odnawiam watek. Dostalam pare sztuk tabletek lidy od kolezanki. Kiedy opisala mi
                  wszystkie objawy towarzyszace odchudzaniu, od razu skojarzylam sobie dzialanie
                  tych tabletek z amfetamina. Nie wierzylam ze tak moga dzialac tylko ziolka wiec
                  poszlam do sklepu zielarskiego w moim miescie. W sklad Lidy wchodzi efedryna (
                  wyczytalam z ulotki przypietej do opakowania lidy) czyli jeden ze skladnikow
                  amfetaminy. Niestety nie przeczytalam dokladnie ulotkia, ale z innych info na
                  necie dowiedzialam sie ze w sklad wchodzi tez SIBUTRAMINA. W kazdym badz razie
                  wniosek mozna wysunac jeden, ze nie sa to zwyczajne ziolka i jesli ktos decyduje
                  sie na zazywanie lidy to niech to stosuje ostroznie. WSZYSTKO DLA LUDDZI TYLKO Z
                  UMIAREM. Pozdrawiam...
                  • paddinktun Jesli ktos jest uzalezniony od jedzenia... 17.02.07, 00:00
                    ...po takim "leczeniu" odzyska nadwage.
                    • markac28 Zastanawiam się nad zakupem 17.02.07, 11:53
                      i nie wiem, czy warto, różne opienie, dużo tych złych, może ktoś jeszcze się
                      wypowie?Słyszałam , że jest nagonka na ten środek, bo w aptekach spadła sprzeda
                      meridi, która jest kilkakrotnie droższa.
                      • maminkalaury Re: Zastanawiam się nad zakupem 01.03.07, 22:12
                        Stosowałam Meridie kilka lat temu przez okres 3 m-cy, ale niestety nie schudłam
                        nawet kilograma, tylko odchudziłam swój portfel. Jakiś czas temu oglądając
                        specyfiki na odchudzanie zaczepiła mnie kobieta, która stosowała Lidę i schudła
                        9 kg, nawet powiedziała w jakim sklepie zielarskim to zakupiła. Mając nazwę
                        tego środka zaczęłam szukać jakiś informacji na jego temat i dowiedziałam się
                        że jest produkowany w Chinach w okolicy Tybetu. Dobrze się złożyło gdyż mój mąż
                        w tym czasie leciał do Chin ale w inny rejon więc poprosiłam o zakup tego
                        środka, gdyż wcześniej przywoził mi różne specyfiki naturalne na kórych
                        chudłam - przeważnie były to herbatki. Okazało się że nie można Lidy kupić w
                        każdym rejonie Chin, a gdy ją się zamówi trzeba na nią czekć około 7 dni. Tak
                        więc przy rozmowie telefonicznej nie byłam pocieszona gdyż mój mąż nie miał
                        tyle czasu aby zrealizować moje zamówienie. Należało by tu dodać, że rozmowy w
                        tej sprawie prowadzili znajomi mojego męża Chinczycy, którzy się tylko z nas
                        Europejczyków śmieją, że wierzymy w takie bzdury i to stosujemy, ale czy
                        widział ktoś grubego Chińczyka ?. Tak więc zamówiłam Lidę przez internet
                        wiedząc o tym, ze zawiera subutraminine czyli środek który ma Meridia (w dniu
                        dzisiejszym zatrzymano 26 sprzedawców internetowych tego środka i innych
                        twierdząc, że zawiera pochodną amfetaminy), po faktch w TVN zaczełam się
                        zastanawiać dlaczego w takim razie została dopuszczona do obiegu Meridia,
                        chociaż jest na receptę to zdobycie recepty nie sprawiło mi żadnego problemu.
                        Pisałam już że brałam 3 m-cę a recepty miałam od internisty, ginekologa i
                        dentysty, którzy zapytali mnie tylko czy nie mam przeciwskazań do stosowania
                        tego środka. Wracając do Lidy stosowałam ją przez miesiąc i schudłam 6,5 kg,
                        czułam się dobrze oprócz suchości w ustach która powodowała to że więcej piłam.
                        Łaknienia nie miałam żadnego albo bardzo małe. W tej chwili robię przerwę
                        pomiędzy następnym opakowaniem ale też nie jem dużo i nadal chudnę.
                        Pozdrawiam.
                  • martamey Re: Lida 03.04.07, 08:17
                    gdzie moge to kupic?
        • nikita83 Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 03.03.07, 17:42
          witam agdzie moglabym zakupic to> prosze o odp.
          • dziaber1 Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 04.03.07, 17:45
            wedlug mnie to jest tak ze ponad nami trwa walka firm produkujacych te rozne
            srodki ale nie tylko na pdchudzanie znam meridie adi wczesniej isolipan mazindol
            kazdy wycofywano zeby wprowadzic nowy itd chodzi glownie o cene coraz drozszy
            czasami lykajac glupi paracetamol nie zdajemy sobie sprawy co nam wyzadza a
            organizmie czytalam ulotke tramal u jest zgrupy opioidow czyli narkotykow ale o
            tym sie glosno nie mowi
            • linn_linn Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 04.03.07, 19:59
              A rynek zbytu maja zapewniony na dziesiatki lat...
    • paularem86 Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 09.03.07, 15:47
      A mam takie pytanie czy nie byłaś bardziej pobudzona i miałaś rozszerzone
      źrenice jak brałaś te proszki??
    • paularem86 Pytanie do charl75 09.03.07, 15:50
      pytanie jest post wyżej bo zapomniałam napisać że to do ciebie
      • astro_glide Re: Pytanie do charl75 09.03.07, 23:43
        Charl75 ,jaka twoja waga jest teraz? Ile razy w miedzyczasie bralas te chinskie
        specyfiki ?
    • scept89 Poria cocos (np. jesli masz wilgotna sledzone) 10.03.07, 00:43
      Poczytajmy na co ma dzialac Poria:

1) www.womens-health-symmetry.com/poria-cocos.html
      Poria cocos is a mushroom amphoteric in its ability to help regulate either high
      or low, potassium and sodium balance.
      Traditional Chinese medicine uses Poria Cocos or Fu Ling to remove spleen dampness.
      Excessive dampness and deficiency of the spleen can be indicated by poor
      appetite, diarrhea and lassitude.

2) www.raysahelian.com/poriacocos.html
      Historically Poria Cocos has been used as a sedative and diuretic.
      One lab study indicates Poria Cocos has anti-leukemia activity. Another shows
      Poria Cocos has anti-inflammatory activity that may be useful in inflammatory
      skin conditions such as psoriasis. Poria cocos hay have anti-tumor potential,
      for instance against sarcoma. Human studies in the West are lacking, therefore
      it is difficult to say what the clinical role of poria cocos is in human health
      and disease.

3) www.gmaherbs.com/pcm.html
      Traditionally used in China as a tonic soup for the elderly and infirm. Poria
      cocos is given to children for growth, and sustenance properties as well. In the
      Traditional Chinese Medicine system, it is said to soothe the heart, strengthen
      vital energy, and assuage agitation.

Czy ktorys wierzy iz ktorykolwiek z tych pisarzy banialuk wie jak to dziala? A
      moze autorka watku nam to wyjasni?
    • scept89 citrus aurantium 10.03.07, 00:47
      Za:
      www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?itool=abstractplus&db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=abstractplus&list_uids=15541270
      : Am J Cardiol. 2004 Nov 15;94(10):1359-61.Safety and efficacy of citrus
      aurantium for weight loss.

To examine the safety and efficacy of citrus aurantium, an herb now commonly
      used as a substitute for ephedra in dietary supplements marketed to promote
      weight loss, we conducted a systematic review. An extensive search of MEDLINE,
      EMBASE, BIOSIS, and the Cochrane Collaboration Database identified only 1
      eligible randomized placebo controlled trial, which followed 20 patients for 6
      weeks, demonstrated no statistically significant benefit for weight loss, and
      provided limited information about the safety of the herb.

A tu o skuykach ubocznych:
      www.ebmonline.org/cgi/content/abstract/229/8/698
      • aniolek125 Re:??? 14.03.07, 21:09
        Lide mozna kupic w sklepie zielarskim???
    • martamey Re: ___ jak ja schudlam na LiDa_______ 03.04.07, 08:16
      gdzie mozna to kupic?

POMOCY!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka