Gość: kubekz IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 23:39 Czy zna ktoś niezbędny skład apteczki samochodowej oraz jakieś pomysły na wyposarzenie dodatkowe (ja mam zamiar na apteczce nakleić potencjalny skład podróżujących i ich grupe krwi). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: wyposazenie apteczki 01.03.03, 23:55 nie wiem ,czy to nie jest to regulowane przepisami na zdrowy rozum potrzebujesz 1 - srodki opatrunkowe jalowe gaziki, bandaz ,wode utleniona, plaster , nozyczki 2 - cos do usztywnienia ewentualnych zlaman - bandaz elastyczny ,chusta trojkatna, agrafki 3 - jakis podstawowy lek p/bolowy, aspiryna 4 - zabezpieczenie dla siebie - rekawiczki jednorazowe lateksowe (nie wiesz ,czy osoba ,ktorej udzielasz pomocy nie ma np wzw) dodatkowo przydatne w sytuacjach awaryjnych woda do picia - zapasowa butelka latarka, koc jakies batoniki energetyczne (chocby zwykle zbozowe) telefon komorkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: wyposarzenie apteczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 01:54 Pamiętaj, żeby apteczka nie była wystawiona na działanie promieni słonecznych- często widuje się w samochodach apteczki z tyłu na podszybiu... Odpowiedz Link Zgłoś