azja74 02.01.07, 10:16 mam badanie o 8 rano. czy dzien przed powinnam oszczedzac swoj zoladek i juz nie jesc? oprocz HBs-u musze robic jeszcze jakies inne badanie dla gastrologoa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j2334 Re: przed gastroskopią 02.01.07, 10:40 spokojnie mozesz jesc,nie jedz juz tylko w nocy i rano calkowicie na czczo.Zadnych innych badan nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
azja74 Re: przed gastroskopią 02.01.07, 11:09 dzieki. kazdy kogo znam i kto mial badanie serdecznie mi odradza. jak jest naprawde? czy to az takie straszne? Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: przed gastroskopią 02.01.07, 11:23 Bywaja duzo straszniejsze badania.Pewnie gastroskopia nie nalezy do przyjemnosci ,ale zapewniam Cie ,ze jest wyjatkowo miarodajnym badaniem ,jesli chodzi o zoladek i dwunastnice.Trwa bardzo krotko .Pielegniarka pouczy Cie przed badaniem jak masz oddychac przez nos ,gardlo Ci znieczuli sprayem.Masz prawo sie tym stresowac,ale zobaczysz ,ze nie taki diabel straszny jak go maluja. Odpowiedz Link Zgłoś
azja74 Re: przed gastroskopią 02.01.07, 11:44 juz czuje sie spokojniej. zastanawialam sie miesiac nad tym czy pojsc... w koncu mowie: 2 porody przeszlam to gastroskopie zniose... dzieki za wszelkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
azja74 Po gastroskopii... 01.02.07, 07:08 witaj j2334! jestem juz po gastroskopii...jest okropnie nieprzyjemna ale na szczescie trwa krotko. nic w zoladku ani dwunastnicy nie stwierdzono. teraz test na helicobacter. dziekuje za wsparcie ;) a. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: przed gastroskopią 02.01.07, 11:55 nie jest straszne, borowanie zęba gorsze to miłe, że znajomi i przyjaciele odradzają ci troske o zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
azja74 Re: przed gastroskopią 02.01.07, 12:30 nie wspominalam o przyjaciolach tylko o znajomych, ktorzy mieli badanie - to jednak mala roznica. do pojscia na badanie namowil mnie maz. Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: przed gastroskopią 02.01.07, 12:34 No i slusznie ,meza trzeba sluchac.A tak na marginesie porod znacznie duzoooooooooooooo gorszy od gastroskopii.Gdybym miala wybierac to zdecydowanie to drugie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
azja74 Re: przed gastroskopią 02.01.07, 12:42 tez tak mysle (ze lepiej gastroskopia niz porod) choc porody mialam raczej 'lekkie'. jeszcze raz dziekuje za wsparcie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś