Dodaj do ulubionych

co się dzieje z moim zębem

15.01.07, 17:02
napiszcie proszę z własnego doświadczenia co może się dzić teraz z moim zębem,
a więc nie boli wcale sam w sobie ale nawet dotknięcie językim czy opuszkiem
palca sprawia że boli, czuję go jest strasznie wrażliwy, nie mogę jeść nic po
jego stronie ani zacisnąć szczęki, jak myślicie? dziękuję za odp.
Obserwuj wątek
    • zimna_suka Re: co się dzieje z moim zębem 15.01.07, 17:43
      Może to nadwrażliwe szyjki?Myjesz sensodyną?
      • cn_tower Re: co się dzieje z moim zębem 15.01.07, 17:49
        nie myję ale to raczej nie to, jakis czas temu mnie bolał ten ząb ale spękałam
        przed dentystą, ból nie był nie do zniesienia, typowy ból zęba a teraz to...
        • zimna_suka Re: co się dzieje z moim zębem 15.01.07, 18:00
          No to juz tylko wizyta Ci pozostaje...
          • kol.3 Re: co się dzieje z moim zębem 15.01.07, 20:20
            Zmiany przy korzeniu?
            • shameeka Re: co się dzieje z moim zębem 15.01.07, 21:41

kanalowe leczenie wedlug mnie...
              • iselle Re: co się dzieje z moim zębem 16.01.07, 00:45
                Zgorzel.
                • dmuchawiec6 Re: co się dzieje z moim zębem 16.01.07, 02:13
                  Witaj,Trzeba u dentysty lub technika zrobić zdjęcie tego zęba za parę groszy,
                  na jednym wychodzą trzy zęby , a więc ten bolący i sąsiednie (któryś może
                  promieniować). Wszystko db, jeżeli to nie od korzenia. Mnie bolał leczony
                  kanałowo ząb, ponieważ kanał został nie do końca wypełniony i zrobił się wokół
                  korzenia chroniczny , lekki stan zapalny, w normalnych warunkach leczony
                  kanałowo ząb nie ma prawa boleć, bo jest pozbawiony czucia, dentystka przez
                  parę miesięcy twierdziła, że to od sąsiednich odsłoniętych szyjek, potem
                  niestety trzeba go było usunąć, korzeń nie nadawał się nawet na zrobienie na
                  nim tzw koronki. Może to być rzeczywiście też tylko wrażliwa szyjka, którą
                  trzeba co jakiś czas po czyszczeniu lakierować, żeby nie bolała (ja tak
                  robię). Albo między zębami powstała szpara lub rysa , nawet po zbyt dokładnym
                  czyszczeniu z kamienia, w której gromadzą się resztki trudne do usunięcia,
                  trzeba dokładnie nitkować i bardzo uważać, żeby nie stracić tego zęba z powodu
                  zaniedbania. Ale zrobienie zdjęcia przed główną wizytą według mnie jest
                  najważniejsze, pozdr.Ania :).
                  • debollica Re: co się dzieje z moim zębem 16.01.07, 03:07
                    odloz troche grosza i zafunduj sobie implanty, a wszystkie zeby powyrywaj juz
                    nigdy cie bolaly nie beda
                    a ten zab tak czy tak musisz wyrwac
                    • zimna_suka Re: co się dzieje z moim zębem 16.01.07, 09:35
                      Debollica czy Ty jesteś Cyborgiem;););)...
                      • ola92 Re: co się dzieje z moim zębem 16.01.07, 23:19
                        Leczenie kanałowe. Ja też tak miałam, najpierw typowy ból zęba a potem co jakiś
                        czas reagował bólem na dotyk.Przeszło mi po jakimś czasie, ale leczenia nie
                        uniknęłam,bo w ciągu pół roku zrobiło mi się od tego zgrubienie na dziąśle.Ząb
                        już mnie od dawna nie bolał ale musiał być leczony kanałowo i musiałam brać
                        antybiotyki.Radzę wizytę u dentysty.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka