Dodaj do ulubionych

Nieustający katar u 5-latka

16.02.07, 21:09
Witam mam prosbę, mój syn od kilku misięcy ma nie ustepujacy katar. Miał wymaz z nosa, był u laryngologa i alergologa. Pod tym względem jest wszystko ok moze macie jakieś sugetie gdzie jeszce poszukac przyczyny ? Nawilżam nos dosyc często sterimarem i to pomga o tyle ze nie roziwja sie ten katar bardziej. Raz bywa zielony (bakteryjny?) raz wodnisty. Troche mnie to martwi. Moze cos uda sie doardzić.
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: Nieustający katar u 5-latka 16.02.07, 21:21
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=577
    • omamamia1 Re: Nieustający katar u 5-latka 16.02.07, 21:30
      klips1484.republika.pl/old_zdrowie/Opublikuj/czy_lubisz_mleko_nowy.pdf
      Pozornie ten artykuł nie dotyczy tematu ale tylko pozornie,może tu znajdziesz
      odpowiedź.
      • wiadro_z_woda Re: Nieustający katar u 5-latka 16.02.07, 21:40
        ale moje dziecko bardzoo mało spozywa produktów mlecznych a mleka jako takiego raczej nie pija ....
        • mmagda12 Re: Nieustający katar u 5-latka 18.02.07, 22:30
          Jakie badania mial robione u alergologa?Wynika z tego ,ze na cos jest uczulony
          [moze roztocza kurzu?].Jezeli testy wyszly oki ,to nie oznacza ,ze nie jest
          alergikiem.Moze jakies zwierzatko masz w domu ,lub ptaki?
    • chynia Re: Nieustający katar u 5-latka 18.02.07, 02:27
      Mój syn miewał katar przez 10 miesięcy w roku ,w nocy chrapał;byłam z nim u
      laryngologa,alergologa ,a nawet u pulmonologa.Nikt nie widział przyczyny .Krople
      do nosa czy sterimar pomagały trochę, ale jak tylko przestawał brac, katar
      wracał.Byłam u czterech laryngologów odsyłali mnie tak na konsultacje.Nieśmiało
      sugerowali,ze może to 3 migdałek ale nie byli pewni.Zgodzilam się na operację i
      już 4miesiące syn nie ma kataru ;nie wiem jak będzie dalej ,ale na razie jest
      wspaniale.Od paru lat tak długo .jest bez kataru.Migdałek był duży nawet się nie
      spodziewali tak dużego. Może i Twój syn ma przerośniętego 3migdałka jest jeszcze
      mały i może mu sam zaniknie i skończą się kłopoty.Mój syn miał zabieg w wieku
      10 lat.
      • kalinka33 do chyni 18.02.07, 22:16
        Moja córka ma ten sam problem. Niemal całoroczny katar. Najczęściej gęsty,
        zielony, a chwilami gęsty i przezroczysty. Miała niedawno badanie endoskopowe
        nosogradła i lekarz stwierdził, że migdał trzeci jest mocno powiększony. Ma już
        termin zabiegu wyznaczony. Lekarz stwierdził, że trochę późno ten zabieg, że
        małe dzieci znoszą go lepiej. Córka ma 10 lat. Wiem, że zabieg będzie w
        znieczuleniu ogólnym. Jak twoje dziecko dochodziło do siebie? Po jakim czasie
        może jeść?
        • chynia do kalinka33 19.02.07, 20:17
          Kalinko nic się nie martw dzieci dobrze znoszą zabieg. Syn miał najgorzej przy
          wybudzeniu się z narkozy był słaby, nie mógł się podnieść potem było już dobrze.
          Do wieczora miał jeść tylko płynne rzeczy zupki, jogurciki ale on po tej
          narkozie i nerwach dostał takiego apetytu że zjadł drożdżówkę nie narzekał na
          ból (trochę go na pewno bolało, ale trzymał fason)w szpitalu jest się tylko
          jedną noc na drugi dzień wypuszczają do domu. Naprawdę warto się zdecydować na
          zabieg, bo jak do tego czasu nie zanikł migdałek to już nie zaniknie, a przeszkadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka