Dodaj do ulubionych

ból dziąsła

22.03.07, 23:02
Witam, mam taki problem z dziąsłem i prosiłabym o jakieś porady czy wskazówki,
jak to wyleczyć.
A mianowicie: dziąsło tuż przy przednich zębach bardzo mnie swędzi. Od pół
roku miałam pewnie dolegliwości za każdym przednim zębem- raz ten raz ten,
które na drugi dzień znikały. Obecnie przy obu tych zębach dziąsło mnie boli.
Wydaje mi się nawet jakby mi napuchło.
Obserwuj wątek
    • szeja Re: ból dziąsła 23.03.07, 20:26
      Płucz dentoseptem B a do pędzlowania uzywaj dentoseptu A. On zawsze pomaga
    • she201 Re: ból dziąsła 24.03.07, 09:58
      Też miałam taki problem,szczególnie przy gigantycnych zębach mądrości,dentystka
      stwierdziła że to przetoka(dodatkowo na dziąsłach były górki-jakby rosnął nowy
      ząb),strasznie uciążliwy ból,swędzenie nie do wytrzymania,dostawałam
      szczękościsku,kazała zastosować płukanki z sody,ale pomagało tylko na
      chwilę.Nie wiem od czego to zależy raz bolą,raz nie.W każdym razie pozdrawiam i
      życzę wyjaśnienia.
    • yellowpeach Re: ból dziąsła 24.03.07, 11:11
      a wjakim dniu cyklu jestes? bo w dziasle znajduja sie receptory estrogenowe i ich podwyzszony poziom czasem powoduje u kobiet podobne dolegliwosci,takze podczas aplikacji antykoncepcji doustnej. sprobuj czyscic zeby tak aby nie urazac dziasel- nie poziomo a pionowo, wymiatajac w str.brzegu siecznego. nitka do zebow koniecznie i ewent plukanki p-bakteryjne. np.eludril- w aptace, nie stosowac dluzej ni 2 tyg, w okr zaostrzenia objawow. pozdrawiam!
      • ania19610 Re: ból dziąsła 24.03.07, 16:52
        Dziękuję za pomoc, wszystko się już wyjaśniło. Moje dziąsło zostało przecięte
        przez przesuwający się ząb w szczęce dolnej. Mam rzadkie uzębienie i pojawiła
        się u mnie choroba - przesuwanie zębów. Dokładnie nie wiem, o co chodzi ale mam
        zwrócić się do ortodonty, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka