Dodaj do ulubionych

jestem non stop glodna!

27.03.07, 13:34
Jestem caly czas glodna!!!
Nie mam pojecia dlaczego! Nie mam zadnego chorobska ani niedowagi ani nic
takiego a non stop jestem glodna!
Czy to mozliwe ze to od tego ze mimo ze jem duzo kalorii to moze nie sa to
wartosciowe rzeczy albo nie syte?czy to od tego?
Obserwuj wątek
    • tukituk Re: jestem non stop glodna! 27.03.07, 19:14
      Moze to jest glod zastepczy, organizm potrzebuje przyjemnosci i szuka tej
      zalatwianej najszybciej?
    • paddinktun Re: jestem non stop glodna! 27.03.07, 20:32
      To moze byc zarlocznosc kompulsywna. Jesli jest to dla Ciebie uciazliwe zajrzyj
      tytaj: www.anonimowizarlocy.org
    • barbara_dabrowska Re: jestem non stop glodna! 28.03.07, 10:07
      Głód z fizjologicznego punktu widzenia jest sygnałem wysyłanym z podwzgórza,
      ośrodka w mózgu odpowiedzialnego za odczucie sytości i głodu. Uczuciu głodu
      towarzyszą często także oznaki z przewodu pokarmowego w postaci skurczów żołądka
      i przelewań soków trawiennych w jelitach.

W czasach, kiedy przeżycie człowieka zależało od tego, czy zdobędzie pożywienie
      głód był sygnałem ostrzegawczym i potrzebnym. Teraz jego rola nie jest już tak
      istotna, ponieważ żywność dla większości z nas dostępna jest w nieograniczonych
      ilościach. Z tego powodu człowiek przestał odróżniać głód rzeczywisty od głodu
      wywołanego innymi czynnikami. Żywność spełnia obecnie poza podstawową funkcją
      fizjologiczną szereg innych funkcji i tak może ona ułatwiać nam kontakty
      towarzyskie (spotkania w restauracjach), poprawiać humor, pozwalać odreagować
      stres. Organizm przyzwyczajony do takiego sposobu reakcji w konkretnych
      sytuacjach zaczyna wysyłać sygnał głodu, choć pożywienie wcale nie jest mu
      potrzebne.

Żołądek kurczy się, kiedy jest pusty,a u osób, które jedzą dużo ulega on
      rozciągnięciu. W takiej sytuacji potrzeba więcej jedzenia aby zaspokoić głód i
      zapełnić żołądek i znów mamy tu do czynienia z głodem pozornym mimo, iż
      wystarczyłoby zjeść jedną kanapkę żołądek domaga się czterech.
      • wannti Re: jestem non stop glodna! 30.03.07, 13:49
        Mam podobny problem jak junkki,tzn tez caly czas odczuwam glod.Jak sobie
        pomoc.Moj zoladek jest jak wiadro.Czy sa jakies sposoby(nieoperacyjne)na
        skurczenie go.Prosze o odpowiedz
        • daphne17 Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 09:53
          hihih, skad ja to znam? :) ja uzywam- therm line z olimpa. odchudzam sie a przy
          tym nie chce mi sie jesc. na tej aukcji najtaniej :) poczytajcie sobie o tym na
          necie, jak ktos ma wieksza nadwage to schudnie raz dwa. ja ufam, bo olimp o
          jest powazna firma, a przy tym czytalam duzo na forum wizaz o tym i babeczki sie
          wypowiadaja bardzo pozytywnie.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=61189912&a=61489335
          • linn_linn Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 13:22
            Nie spamuj.
            • marynia37 Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 14:08
              Junkii!Odpowiedż jest prawdopodobnie zawarta w twoim pytaniu.Być może brakuje
              Ci w pokarmie kwasów tłuszczowych z którejś(różnych) grupy.
              Przejdż na dietę niskowęglowodanową,a nastąpi zjawisko odwrotne.Nie będziesz
              głodna i nie będzie Ci się chciało dużo jeść.Spróbuj chociaż na dwa tygodnie.
          • zizzzy Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 15:17
            wiecie co??? rzygfac mi sie chce na mysl o cuydownym srodku !111111 ja nei wiem, dlaczego ludzie sie nie ucza od innych? Tym sprzedajacym sie nie dziwie - chca zarobic kase, ale kto to kupuje? Jacys ograniczeni, glusi na informacje, na to, co sie wkolo dzieje???
            • daphne17 Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 17:29
              nie spamuje! serio odchudzam sie na tym i jestem bardzo zadowolona. nie chcecie
              to nie wierzcie. wejdz sobie tylko jedna z druga na forum wizaz i znajdzie watek
              term line. 21 stron postow to tez kampania reklamowa? ;/ chcialam tylko pokazac
              gdzie jest tanio, bo w aptekach przeginaja z cenami.
              ja tam dalej sie bede odchudzac na term line. powodzenia w lecie na plazy!
              • zizzzy Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 17:34
                powodzenia w przyszlosci. Zatwardzenia, depresja i obojetnosc to nic wobec jednrnych posladkow na plazy :D
              • linn_linn Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 18:12
                A my nie. Schudlam 25 kg i nie wydalam zlotowki na "cuda na kiju".
                • linn_linn Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 18:12
                  1 euro raczej... Z przyjemnoscia wydaje pieniadze na silownie.
              • daphne17 Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 18:30
                w takim razie ambitne panie z calego serca zycze powodzenia i samozaparcia.
                trudno byc prorokiem we wlasnym kraju...
                • zizzzy Re: jestem non stop glodna! 11.05.07, 18:51
                  to nie jest kwestia ambicji, tylko glowy...
                  • linn_linn Re: jestem non stop glodna! 12.05.07, 09:19
                    Slusznie. Odchudzanie zaczyna sie wlasnie od glowy / a nie jak mozna byloby
                    przypuszczac od zoladka /...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka