helena_50 17.04.07, 08:18 Prosze mi podpowiedzieć jakie badania wątroby robi się z krwi. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helena_50 Re: Wątroba 17.04.07, 14:23 Bardzo prosze o podpowiedz,chodzi o badania bakteryjne o ile dobrze zrozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: Wątroba 17.04.07, 14:41 Czy to mają być badania dla sprawdzenia, jak funkcjonuje wątroba? Można wykonać: Aspat, Alat ( czyli aminotransferazy asparaginowa i alaninowa), gamma-glutamylotransferaza (GGT), fosfataza zasadowa, bilirubina, poziom albumin. Co rozumiesz przez badania bakteryjne? Z jakiego powodu chcesz w ogóle badać wątrobę? Odpowiedz Link Zgłoś
leoncia2 Re: Wątroba 19.04.07, 17:08 Mam podobny sprawe,lekarz stwierdziła ,ze przy zmianach skórnych potrzebne są Bardzo dokładne badania wątrąby. Wymieniała jakie ,ale nie zapamiętałam,skierowania na badania nie dostałam. Może sobie zrobie sama i pójde prywatnie do dermatologa tylko jakie to badania. Odpowiedz Link Zgłoś
essi23 Re: Wątroba 19.04.07, 18:48 może chodziło o oznaczenie przeciwciał przeciwko antygenowi HbS i przeciwciał anty-HCV Odpowiedz Link Zgłoś
leoncia2 Re: Wątroba 19.04.07, 19:52 Bardzo prosze podpowiedziec mi gdzie moge znależc opis tego badania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś