Gość: Nina IP: 81.210.53.* 03.07.03, 22:39 Ponoć na Żelaznej, we wtorki odbywają się specjalne nabożeństwa o uzdrowienie. Czy ktoś o tym słyszał, lub uczestniczył ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: Uzdrawiająca msza moze dzialac IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 03.07.03, 22:54 Co prawda nie wiem o tych nabozenstwach, ale przy okazji chce powiedziec, ze mozna znalezc publikacje o skutecznosci modlitw w leczeniu. np: Leibovici L. Effects of remote, retroactive intercessory prayer on outcomes in patients with bloodstream infection: randomised controlled trial. BMJ. 2001 Dec 22-29;323(7327):1450-1 <a href="http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/utils/fref.fcgi?http://bmj.com/cgi/pmidlookup?view=full&pmid=11751349">pelny tekst</a> CONCLUSION: Remote, retroactive intercessory prayer said for a group is associated with a shorter stay in hospital and shorter duration of fever in patients with a bloodstream infection and should be considered for use in clinical practice. Cha KY, Wirth DP, Lobo RA. Does prayer influence the success of in vitro fertilization-embryo transfer? Report of a masked, randomized trial. J Reprod Med. 2001 Sep;46(9):781-7.CONCLUSION: A statistically significant difference was observed for the effect of IP on the outcome of IVF-ET, though the data should be interpreted as preliminary. A nawet: Roberts L, Ahmed I, Hall S. Intercessory prayer for the alleviation of ill health. Cochrane Database Syst Rev. 2000;(2):CD000368. REVIEWER'S CONCLUSIONS: Data in this review are too inconclusive to guide those wishing to uphold or refute the effect of intercessory prayer on health care outcomes. In the light of the best available data, there are no grounds to change current practices. There are few completed trials of the value of intercessory prayer, and the evidence presented so far is interesting enough to justify further study. If prayer is seen as a human endeavour it may or may not be beneficial, and further trials could uncover this. It could be the case that any effects are due to elements beyond present scientific understanding that will, in time, be understood. If any benefit derives from God's response to prayer it may be beyond any such trials to prove or disprove. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Uzdrawiająca msza moze dzialac IP: *.kutno.mediaclub.pl 04.07.03, 08:27 Doki! Mam serdeczną prośbę,czy możesz w paru zdaniach napisać o co w tym tekście chodzi,czy modlitwa uzdrawia.Ja jestem z powojennego rocznika i w szkole średniej wówczas nie uczono języków zachodnich.I jeszcze gorąco proszę,jeżeli miałbyś życzenie przy innych obcojęzycznych tekstach,których linki zamieszczasz ,napisać po polsku króciutko parę słów.Wiem,że o bardzo dużo Cię proszę,ale Ty jesteś bardzo życzliwy dla swoich rodaków,bo widzę ile codziennie dla nas czasu poświęcasz. Pozdrawiam Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Uzdrawiająca msza 04.07.03, 11:32 Gość portalu: Nina napisał(a): > Ponoć na Żelaznej, we wtorki odbywają się specjalne nabożeństwa o > uzdrowienie. Czy ktoś o tym słyszał, lub uczestniczył ? Nina, zadzwon do parafii na Zelazna i spytaj. A jesli nie prowadzi sie takich modlitwna Zelaznej, spytaj, czy wiedza, gdzie takie msze sa odprawiane. Na Zelaznej nie bylam, ale bylam pare razy gdzie indziej. Uprzedam, ze msza z modlitwa o uzdrowienie trwa dluzej niz godzine, to jest czas dla Boga. Z wlasnych doswiadczen wiem, ze Jezus uzdrawia. Oh, powialo wysoką teologią, ale nic na to nie poradze. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Uzdrawiająca msza IP: 81.210.53.* 04.07.03, 16:36 Jezus uzdrawia i na tym właśnie opiera się owa msza. Wyczytałam, że obywa się ona na Żelaznej co prawda, ale w jakimś pawilonie, a nie kościele(?) i że jest to msza, w której uczestniczą ludzie różnych wyznań. Jeśli ktoś tam był, jeśli może, to niech podzieli się swymi wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś