Dodaj do ulubionych

Biegunka i Hemoroidy

14.07.03, 13:18
Biegunka przewlekła. Kilka razy dziennie - wypróżnienie. Nawet już są objawy
somatyczne pod wpływem wmawiania sobie: jak wychodzisz to idź do ubikacji!!!

Po wypróźnieniu - boli odbyt. Tak jakby był ucisk - raz po prawej stronie,
raz po lewej. I jest parcie i dalsze wypróżnianie. Czy tak bolą hemoroidy?
Jest to ból, takie jakby rwanie tuż przy "wyjściu". Jak jest normalne
wypróżnienie to włąśnie ten dolny odcinek bardzo boli, jakby był za mały:)))
Kiedyś poleciała świeża kre

JAK TEMU ZAPOBIEC??? Błagam Pomóżcie - była już wizyta u chirurga, stwierdził
hemoroidy, ale jakby mało wyczuwalne(??? cokolwiek miałoby to znaczyć); dał
maść Proctoglvenol i czopki ziołowe - nie pomogło; internista - też
stwierdził hemoroidy, a na biegunke przepisał SMECTE - która nic nie pomogła.
Gastrolog też był - badnia wszelakie: krew i mocz - nic nie wykryto.

Do jakiego lekarza się udać? i Co robić? I czy to są hemoridy i może zespół
nadwrażliwego jelita?
Dziękuję wszystkim za porady, bo już nie wiem co robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: hydrogen Re: Biegunka i Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 17:14
      Dolegliwości żołądkowo jelitowe z reguły ustępują po zastosowaniu diety
      optymalnej. Nic nie zaszkodzi spróbować. Jeśli chodzi o hemoroidy to powinny
      zmniejszyć się objawy związane z bólem i krwawieniem. Słyszałem, że hemoroidy
      po pewnym czasie mogą zupełnie zniknąć.
      pozdrawiam
    • Gość: Zosia Re: Biegunka i Hemoroidy IP: *.kutno.mediaclub.pl 15.07.03, 08:39
      Ja kiedyś miałam podobny problem z biegunką,ale najczęściej działo się to po
      przyjęciach.Były mięsa pieczone,smażony schabowy,surowe warzywa , a na
      zakończenie przyjecia ciasta z kremem typu tort.Nastepnego dnia po pierwszym
      normalnym wypróżnieniu, pojawiały się biegunki, które trzymały do godz.12 w
      południe,w pracy ubikacja okupowana przezemnie.Tak od godz.10 nie było już co
      wydalać z jelit, chciało wyrwać kiszkę stolcową.Bół niesamowity.Po wizycie u
      lekarza i zrobieniu badań krwi,okazało się, że mam podrażnioną trzustkę i
      pomogło stosowne leczenie.Na dzień dzisiejszy nie mam tego problemu,ale uważam
      na zjadane pokarmy i przed tłustymi i smażonymi pokarmami stosuję preparat
      ziołowy w płynie HERBOGASTRIN,który mi świetnie pomaga.Pozdrawiam Zosia.
      • Gość: marcin Re: Biegunka i Hemoroidy IP: Proxy.PMPoland.PL:* 15.07.03, 09:56
        Gość portalu: Zosia napisał(a):

> Ja kiedyś miałam podobny problem z biegunką,ale najczęściej działo się to po
        > przyjęciach.Były mięsa pieczone,smażony schabowy,surowe warzywa , a na
        > zakończenie przyjecia ciasta z kremem typu tort.Nastepnego dnia po pierwszym
        > normalnym wypróżnieniu, pojawiały się biegunki, które trzymały do godz.12 w
        > południe,w pracy ubikacja okupowana przezemnie.Tak od godz.10 nie było już co
        > wydalać z jelit, chciało wyrwać kiszkę stolcową.Bół niesamowity.Po wizycie u
        > lekarza i zrobieniu badań krwi,okazało się, że mam podrażnioną trzustkę i
        > pomogło stosowne leczenie.Na dzień dzisiejszy nie mam tego problemu,ale
        uważam
        > na zjadane pokarmy i przed tłustymi i smażonymi pokarmami stosuję preparat
        > ziołowy w płynie HERBOGASTRIN,który mi świetnie pomaga.Pozdrawiam Zosia.

Jakie badania miałas robione, że wykryto Ci podraznienie trzustki?
        Ja mam chyba podobne problemy, z tym że ból też w jelitach.A jak wypije trochę
        alkoholu, to cały następny dzień mam problemy.

Marcin
        • Gość: wawa Re: Biegunka i Hemoroidy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.03, 10:06
          Zosiu, czy mialas bóle po lwej stronie brzucha, pod zebrem albo inne? I jakie
          badania najlepiej zrobic na trzustke, a moze to gorne jelito
          • Gość: Alcik Re: Biegunka i Hemoroidy IP: *.solcon.nl 15.07.03, 10:10
            Mnie w takich sytuacjach pomaga IMODIUM.Ma jednak jeden minus,mowiac
            brzydko "zatyka".
            Do wszystkich produktow dodawane sa konserwanty,na ktore kiszki reaguja
            rewolucja.W kazdym razie moje poniewaz mam na nie alergie.Pozdrawiam
      • mandaryn_a Re: Biegunka i Hemoroidy 15.07.03, 10:44
        Gość portalu: Zosia napisał(a):

> Ja kiedyś miałam podobny problem z biegunką,ale najczęściej działo się to po
        > przyjęciach.Były mięsa pieczone,smażony schabowy,surowe warzywa , a na
        > zakończenie przyjecia ciasta z kremem typu tort.Nastepnego dnia po pierwszym
        > normalnym wypróżnieniu, pojawiały się biegunki, które trzymały do godz.12 w
        > południe,w pracy ubikacja okupowana przezemnie.Tak od godz.10 nie było już co
        > wydalać z jelit, chciało wyrwać kiszkę stolcową.Bół niesamowity.
        OOO!!! właśnie - nie ma co wydalać, a całe jelito rozrywa!!!

Po wizycie u
        > lekarza i zrobieniu badań krwi,okazało się, że mam podrażnioną trzustkę i
        > pomogło stosowne leczenie.Na dzień dzisiejszy nie mam tego problemu,ale
        uważam na zjadane pokarmy i przed tłustymi i smażonymi pokarmami stosuję
        preparat ziołowy w płynie HERBOGASTRIN,który mi świetnie pomaga.

Też dostałam tabletki na trzustke, ale pomogły na krótko,; po miesiącu
        dolegliwości znów wróciły. Ale muszę spróbować tego preparatu ziołowego. Co to
        były za badania? I do jakiego lekarza najlepiej się udać? A czy te parcia na
        kał i ból w dolnym odcinku (takie rwanie) mogą być przyczyną jakiejś poważnej
        choroby?
        Pozdrawiam Zosia.
        Pozdrawiam Manda.
    • Gość: Zosia Re: Biegunka i Hemoroidy IP: *.kutno.mediaclub.pl 15.07.03, 17:16
      Miałam wykonane następujące badania morfologię,bilirubinę,ALAT,ASPAT,Diastazę w
      surowicy krwi i w moczu,badanie kału trzykrotne.Było to w roku 1985 i wówczas
      nie było problemu ze skierowaniami.Lekarz przepisał mi wówczas 6 leków.Podam te
      które udało mi sie odczytać z książeczki zdrowia:ENZYMIX,PANCREATYNA,NO-
      SPA,reszty nie mogę odczytać.Bóle występowały po lewej stronie podżebrami i
      raczej dół brzycha. Upłynęło już tyle czasu,że dokładnie nie pamiętam
      lokalizacji bólów.Podobno trzustka nie lubi surowych owoców i warzyw.Jak nie
      zastosuję się do zaleceń i zjem ze 2-3 jabłka ,które zawierają dużo kwasów
      owocowych,to czuję szarpanie w nogach,tak jakbym miała zespół niespokojnych nóg.
      Po godzinie szarpanie mija,ale najgorzej jest, jak zjem owoce przed snem,to nie
      wiem w jakiej pozycji ułożyć nogi,aby mniej odczuwać tę przykrą
      dolegliwość.Pozdrawiam i zachęcam jak najprędzej udać się na wizytę lekarską,bo
      biegunka może utrudnić podróż np. w autobusie.
    • Gość: Zosia Re: Biegunka i Hemoroidy IP: *.kutno.mediaclub.pl 15.07.03, 17:19
      Zapomniałam dodać,że ze swoją dolegliwością zgłosiłam sie do internisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka