taverna 11.11.07, 14:08 Ostatnio szybko dretwieja mi nogi przy pracy przy komputerze.Co chwile musze wstawac i sie poruszac i wtedy przechodzi. Czym to moze byc spowodowane ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: dretwienie nog 11.11.07, 14:29 wygieciem ciala w pytajnik, inaczej mówiąc - brakiem dbałości o kręgosłup Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re: dretwienie nog 11.11.07, 21:22 Hola ,hola a jeszcze żylaki /może jeszcze ukryte/a jeszcze dojdą od siedzenia hemoroidy no i ślepota.Ogólnie starość w młodym wieku.Nawet pociupciać nie będziesz mogła.Więc cały czas nóżki do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: dretwienie nog 11.11.07, 22:22 Mozna oczywiście sprawdzić przepływy w kończynach dolnych (usg z Dopllerem), ale wydaje mi sie, ze to raczej od kręgosłupa. Jesli musisz duzo siedzieć, to może kup sobie klękosiad (są np. na Allegro) Mi go polecił ortopeda i chyba kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: dretwienie nog 12.11.07, 04:37 Przyczyn moze byc duzo. Zaburzenia mineralne, niedobory wit B12, jakas choroba ukladu naczyniowego (rozne wchodza w gre poczawszy od zylakow a skonczywszy ... juz nie bede cie straszyl), choroba ukladu nerwowego (rowniez nic ciekawego). Musisz sie dobrze przebadac pod kazdym katem. Odpowiedz Link Zgłoś