Dodaj do ulubionych

help! Krwiomocz!

31.07.03, 16:26
Zauważyłam krew w moczu i nie wiem co to oznacza. Nie mam w tej chwili
miesiączki, jestem daleko od lekarza i od domu (wakacje;) i nie wiem czy
wracać czy nie. Czuję taki tępawy ból u dołu pleców, więc chyba właśnie w
okolicy nerek. Czy to coś poważnego???
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: help! Krwiomocz! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 16:40
      infekcja dróg moczowych najprawdopodobniej. nieleczona może spowodować poważne
      powikania. idź do lekarza, pewnie dostaniesz antybiotyk.
    • Gość: Mariusz Re: help! Krwiomocz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 18:07
      Masz dostęp do sieci, a do lekarza nie? Chorowałaś kiedyś na kamicę nerkową?
      Masz gorączkę, nudności/wymioty, jakieś dolegliwości przy oddawaniu moczu?
      Inne choroby, inne krwawienia, leki? Pozdrawiam.
      • chlebia Re: help! Krwiomocz! 31.07.03, 18:37
        Mam przy sobie laptop, to takie dziwne? A do lekarza mi nie po drodze, nie będę
        płacić skoro wracam za 4 dni ;)) Chodzi mi o to, czy muszę wracać natychmiast.
        Żadnych leków, chorób, a inne krwawienia
        • Gość: Mariusz Re: help! Krwiomocz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 18:53
          "Mam przy sobie laptop, to takie dziwne?"- ja tylko pytałem się.
          Czy był to jednorazowy epizod czy utrzymuje się? Czy przypadkiem nie jadłaś
          czegoś co mogło zabarwić mocz (najczęściej buraczki)?
          • chlebia Re: help! Krwiomocz! 31.07.03, 19:23
            Kto pyta nie błądzi ;)) No właśnie nie bardzo buraczki, jeśli już to w dużej
            ilości sok pomidorowy. Nie mam jakichś specjalnych dolegliwości przy oddawaniu
            moczu tylko delikatne pobolewanie w okolicy nerek, wiec się przestraszyłam.
            Zauważyłąm tylko raz. No nic, po powrocie pójdę kontrolnie do internisty,
            przebadam się. Widok że tak powiem "niefizjologicznej" krwi zawsze nasuwa mi
            najgorsze skojarzenia.
            • Gość: Witold Re: help! Krwiomocz! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 10:53
              Zrób sobie koniecznie USG nerek.
              Ok. 14 lat temu miałem dokłaadnie takie objawy i od tego czasu chodzę sobie z
              jedną nerką.
              Na szczęście wszystko się dobrze skończyło, ale nie lekcewaz tego.

Zdrówka,
              Witold
              • chlebia Re: help! Krwiomocz! 01.08.03, 11:33
                A na czym polega to usg?
                • Gość: kawiarinia Re: help! Krwiomocz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 14:36
                  mi w szpitalu dali jakies pastylki - to chyba na kontrast i kazali duzo pic od
                  rana i nie robic siusiu... ledwo doczekalam tego usg... ;) a polega to na tym,
                  ze jezdza ci po brzuchu takim czyms i wywalaja tone zelu, ktorego pozbycie sie
                  jest potem dosyc uciazliwe... dzieki temu na monitorze moga zobaczyc czy masz
                  cos w nerkach, pecherzu itd.
                  pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka