ecicha-3 09.03.08, 14:42 Czy ktos uzywal sok aloesowy? czy rzeczywiscie jego dzialanie jest tak rewelacyjne ?, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: sok z aloesu 09.03.08, 15:47 Dla mnie jest lepszy od specyfików typu alveo. Jest także b.dobry na rany zewnętrzne - trzeba wziąć liść aloesu, odciąć skórkę i przyłożyć. Naprawdę dobra rzecz i niedroga - ok. litra kosztuje +- 30 zł, gdy alveo 175:/ Odpowiedz Link Zgłoś
emi56 Re: sok z aloesu 09.03.08, 16:30 Jak masz miejsce to taki z wlasnej donicy najlepszy, i zawsze swierzy. Wygodny , do uzycia na podraznienia skory, na maseczki. Rosnie szybko ,nie wymagajacy. Mozna zrobic tez samemu sok konserwujac go wit C. I naprawde lepszy niz niejedne drogie i przereklamowane skladanki. Odpowiedz Link Zgłoś
znachorka Re: sok z aloesu 09.03.08, 16:48 Używam regularnie świeżego, bo mam wielki aloes w donicy. Też uważam, że jest lepszy od wielu drogich specyfików. Regularnie na wiosnę robię kurację miodem aloesowym . Kiedyś robiłam też wino aloesowe i chyba do tego wrócę. Poza tym oczywiście na rany, do płukania włosów, na maseczki. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynak11 Re: sok z aloesu 09.03.08, 17:27 Jakie ma działanie jako maseczka na twarz ( a może przepis na taką maseczke). Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Re: sok z aloesu 09.03.08, 18:50 Niestety,nie moge miec aloesu w doniczce,bo mam kotke,ale chce kupic taki w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: sok z aloesu 10.03.08, 07:43 A czy ktoś mógłby wyjaśnić, dlaczego to muszą być przynajmniej trzyletnie rośliny? Młodsze się nie nadają? Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Re: sok z aloesu 10.03.08, 21:54 Ja tak mysle na chlopski rozum,ze pewno te trzy lata tj.najlepszy okres wegetacji dla tych roslin. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: sok z aloesu 11.03.08, 15:48 Też tak na chłopski rozum myślę, ze akurat wtedy ma najwięcej tych róznych pozytecznych :-))) Ale tez miałam nadzieję na bardziej naukową opinię. No i na rozwianie mioch watpliwosci, ze ten młodszy czegoś niezby tożadanego akurat nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś