capribb 19.03.08, 14:08 Czy można jeść w ciąży śledzia w oleju? Wątpliwości moje budzi to, ze chyba jest surowy a tylko moczony w oleju. Np. lisnera kupowany na tackach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mela777 Re: Ciąża a ryby 19.03.08, 14:44 śledziki mniam mniam :-)dzisiaj własnie kupiłam kilka kg :-) wiesz ja bez ryb nie mogłabym zyć,a śledzie uwiebiam. W ciązy oczywiście ,że nie odmawiałam sobie śledzi i jadłąm tez surowego posolonego łososia w oleju i chyba w ostatniej ciąży jadłam ich najwięcej,a teraz mam taka przemądrzałą istotę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tata.zbiggy Re: Ciąża a ryby 19.03.08, 15:32 no to jak śledź jest surowy, to pytanie można sprowadzić do postaci ogólnej: "czy w ciąży można jeść surowe ryby?" i nie ma na to jednej odpowiedzi, bo np. moja żona nie zje surowej ryby nie tylko w ciąży, a kto inny będzie jadł codziennie sushi i dziecku to nie zaszkodzi. Musisz sobie odpowiedzieć sama, chociaż w pytaniu widzę pewne oczekiwanie, żeby ktoś napisał "jedz, spoko można" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Ciąża a ryby 20.03.08, 12:21 mozna pogodzic interesy:) i robic sobie np sledzia smazonego marynowanego. Odpowiedz Link Zgłoś