Dodaj do ulubionych

Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!!

09.09.03, 15:14
Doki,czy mozesz napisac mi jak nazywaja sie zrosty pooperacyjne po
niderlandzku???Z gory dziekuje i pozdrawiam
ml
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.217-200-80.adsl.skynet.be 09.09.03, 21:04
      w ABNie: vergroeiingen. Potocznie w Belgii: briden.
      • Gość: felinecaline Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.dial.proxad.net 09.09.03, 22:37
        Co prawda nieproszona i niepytana dorzuce swoje 3 francuskie grosze: a wiec
        wasze "briden" to po francusku "brides" a inaczej "adherences", napewno jest
        tego odpowiednik "po waszemu". ;-)))
        • marialudwika Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! 09.09.03, 23:17
          Dziekuje Doki i Felinecaline!!Pozdrawiam
          ml
          • Gość: felinecaline Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.dial.proxad.net 09.09.03, 23:24
            Pozdrawiam rowniez i ponownie proponuje: gramol sie na "zapiecek", zaczyna sie
            rozkrecac po wakacyjnej "niemocy" i "niemocie" ;-)))
            • Gość: Maria L. Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.solcon.nl 10.09.03, 10:41
              Feline,nie wiem jak sie mam na zapiecek wgramolic??
              Pozdrawiam
              ml
              • Gość: feline Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.dial.proxad.net 10.09.03, 10:45
                Przepraszam, widocznie nie dotarlo do Ciebie zaproszenie, wysylam ponownie i
                czekamy ;-)))
                • Gość: fc Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.dial.proxad.net 10.09.03, 10:53
                  M-L, poszlo na @ hoextra ;-)))
                  • Gość: M.l Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.solcon.nl 10.09.03, 11:01
                    Ale nie "x" a ks!!!!!
                    Zajrzyj do skrzynki pocztowej
                    ml
                    • Gość: fc Re: Pytanie do Doki-tylko jedno!!!!! IP: *.dial.proxad.net 10.09.03, 11:48
                      W skrzynce puuuusto! Zaraz sprawdze, czy poszlo na x czy na ks.Ewentualny blad
                      naprawie. Przepraszam, rowniez za te "prywate" ;-)))
        • Gość: Doki => felinecaline IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 10.09.03, 08:34
          Masz, oczywiscie, racje. Belgijski niderlandzki jest caly
          usiany zapozyczeniami z francuskiego. To bardzo utrudnia
          zrozumienie mieszkancow komus, kto niderlandzki zna tylko
          z kursow. Na ten przyklad:
          "Gister' z'n ikkik commissies doen met menne voiture en
          toen kwam ik de facteur tegen oep zenne velo." 4
          francuskie slowa, z ktorych kazde ma przeciez
          niderlandzki odpowiednik, w jednym zdanku. Na dodatek tak
          ze 4 bledy gramatyczne. Tak mowia prosci ludzie. A doktor
          musi rozmawiac z prostymi ludzmi. Kursy to nie wszystko.
          • Gość: feline Re: => felinecaline IP: *.dial.proxad.net 10.09.03, 08:41
            Witaj, cher confrère! ja o niderlandzkim - belgijskim czy nie mam pojecie tak
            samo szczegolowe jak to wilka o gwiazdach ;-))). Musze przyznac, ze podziwiam
            Twoj angielski, zyjac w kraju, w ktorym narod ma mniej niz mierne zdolnosci
            jezykowe a za to zywi odwieczna niechec do narodu, ktory spalil na stosie jed(y)
            na francuska dziewice ;-)))
            Aaaach, jak ja lubie moje "bezrobotne" srodowe poranki, kiedy moge sobie dluzej
            pospac (jesli tylko kocica pozwoli). Pozdrawiam Was serdecznie i zycze...
            niemal "bezwietrznego" dnia ;-)))
            • Gość: marialudwika Re: => felinecaline IP: *.solcon.nl 10.09.03, 11:17
              Jeszcze nic nie dostalam!!!!
              ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka