gola1 23.04.09, 13:01 Poszukuję osób, które miały wykonaną osteotomię kości piszczelowej. Moja mama ma niedługo poddać sie takiej operacji i jest przerażona.Ma zwyrodnienie stawów kolanowych i chondromalację chrząstki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowa.w.miescie Re: Osteotomia 23.04.09, 18:53 Zazdroszczę, że to bedzie mieć - o dziwo ;) Ja już tego nie mogę mieć zrobionego i czekają mnie protezy. Jedynie wiem tyle, ze przy osteotomii jest b.długi czas rehabilitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gola1 Re: Osteotomia 23.04.09, 19:48 No właśnie- rehabilitacja jest b.długa, a najgorsze to ,że przez 2 miesiące nie można w ogóle obciążać nogi.Tego mama boi się najbardziej, bo jak tu chodzić gdy drugie kolano też jest w nie najlepszym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa.w.miescie Re: Osteotomia 24.04.09, 12:15 Ja też tak miałąm po artroskopii. I żeby nie obciążać 2 nogi /zakaz chodzenia w ogóle/ wypożyczyłam sobie wózek inwalidzki. Da się przeżyć ... A mamie powiedz, że ma szczęscie - bo może mieć ten zabieg w ogóle zrobiony, bo czasem jest za póżno i nie można już wcale pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś