miki38 04.06.09, 18:55 Na migdałku pojawiła mi sie narośl, lekarz stwierdził, że to narośl brodawczakowata...i zalecił zabieg wycięcia migdałów.czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? czy to może być groźne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stracatella Re: Narośl na migdałku 06.06.09, 00:55 Ja bym skonsultowała. Nie słyszałam aby taka (izolowana) narośl poza ropniem (w ramach narośli) była wskazaniem do wycięcia... Chyba że podejrzewa się zmiany nowotworowe wtedy trzeba pobrać wycinek, ale zasadniczo wycina się głównie z powodu "siania" migdałow na inne organy a to sianie powodują bakterie... nie narośle, hmmmm no i daj znać co powiedział laryngolog... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miki38 Re: Narośl na migdałku 06.06.09, 12:11 To była właśnie konsultacja, ale badanie polegało tylko na ocenie wzrokowej....co nie bardzo mnie przekonuje:/ bo co to za badanie...poza tym po niedzieli udaję się do innego lekarza, tym razem prywatnie, zobaczymy co powie.Martwi mnie to strasznie.Nikt właśnie nawet nie wspomniał o pobraniu wycinka czy jakimś innym sposobie zbadania. Odpowiedz Link Zgłoś
miki38 Re: Narośl na migdałku 08.06.09, 20:32 Byłam u innego lekarza....ten powiedział, że nie ma powodu wycinać migdałków...tylko zająć się tą naroślą,a potem ewentualnie gdyby okazało się że ma zmiany złośliwiejące...to dopiero wyciąć migdała. Odpowiedz Link Zgłoś