Dodaj do ulubionych

mam dosc........!!!!!!!!cdn...

22.12.04, 10:12
Wiec poki co dzwonilam do Rutki...i niezbyt mnie to napawa optymizmem...mam
ew powtorzyc posiew, ale tak na prawde przede wszytskim podawac Zinnat przez
7dni, bo jak powiedzial jesli w posiewie jest proteus to nawet miano 10/4
jest raczej murowanym mianem i bakteria jest...chyba nie mialo dla niego
znacznia czy jest w calym ukladzie, czy moze w koncowce cewki, ale dal do
zrozumienia, ze jest w calym ukladzie. Posiew oczywiscie powtorzyc mozna, ale
on by radzil dac ten Zinnat...a ja bym chyba jednak poczekala na wynik
posiewu...bo Ola nie wyglada na chora i jak mysle o kolejnym pierunskim
antybiotyku, ktory rozwali jej zoladek to mi sie odechciewa...a moze ten
wynik jakis trefny jest, juz sama nie wiem co robic, swieta za pasem, nie
bardzo wiem do kogo moznaby jeszcze uderzyc zeby sie skonsultowac(Wwa)no i
przed swietami w oole nie ma atmosfery na bieganie po lekarzach...
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 10:20
      Jak to czytam to az mi sie chce powiedziec brzydkie slowo na k (tu
      wybaczcie...).
      Sama juz nie wiem co Ci doradzic, naprawde.
      Rozumiem i Twoja styrone, czyli to, ze nie chcesz podac antybiotyku, bo Ola
      wyglada ok, poza tym moze to jej rozwalic do konca zoladek itp.
      Rozumiem tez strone lekarza, ktory chce Twoje dziecko wyleczyc...

Kurcze, nie wiem.. zle jest ;-((((
      Moze IMiD i doc Golabek... ???? Tez nefrologia...
    • mami7 Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 10:26
      No jak dla mnie masz dwa wyjścia, albo się szybko z kimś skonsultujesz. Albo zacznij podawać ten antybiotyk.
      Mam gdzieś namiary na dr Konopielko, polecana nefrolog, przyjmuje prywatnie, ale nie wiem kiedy, musiałabyś dzwonić i pytać. Jak będziesz chciała poszukam namiarów.
      O... a chyba Jujka polecała jakiegoś nefrologa z Damiana.

Powiem tak, byłam w podobnej sytuacji. Powtórzylismy posiew i nie trzeba było podawać antybiotyku. Ale nie traktuj tego, jako sugestię z mojej strony.
      Widzę, że nie przekonuje Cię podejście lekarza, dlatego skonsultowałabym się.
      Komuś w pewnym momencie trzeba będzie jednak zaufać.

Pozdrawiam
      • mami7 Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 10:30
        Powem jeszcze tak...
        Gdyby mój synek wtedy miał dostać inny antybiotyk niż Amikin (który wcześniej brał i dowiedziałam się wtedy dużo o nim), nie dwa razy dziennie, nie domięśniowo, to bym go podała. Tak bardzo chciałam się pozbyć pseudomonasa. I tak bardzo chciałam uniknąć kolejnego pobytu w szpitalu.
        • apriv Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 11:21
          powiem tak-ja napewno bym dala-nawet jezeli on by znikl okresowo-gdzies by
          napewno ulokowal sie w organizmie-i moglby na nowo zainfekowac -tym
          bardziej ,ze dziecko ma refluks i nie moze sie samo obronic-ten proteus jest
          szczepem szpitalnym -znaczy ze jest bardziej chorobotworczy niz zwykly-
          napewno szkoda narazac dziecko pozniej ewentualnie na pobyt w szpitalu i na bol
          zwiazany-jezeli infekcja poszlaby dalej nap na moczowody to refluks moglby sie
          powiekszyc,nie ma co czekac ,jedynie antybiotyk musialby byc dluzej podawany
          min 10 dni-to jest moje zdanie bo niestety jest to bardzo ciezka bakteria do
          wyleczenia-takze profilaktyka pozniej jeszcze z antybiotyku
          jezeli zdecydujesz sie na zinnat to kup koniecznie Enterol i podawaj dlugo
          nawet po antybiotykach,i odkazaj dziecko w nasiadowkach z povidonu jodu-chyby
          ze dostalabys masc z antybiotykiem na zew
          • anakon Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 12:10
            Co do refluxu to ja jeszcze nie wiem czy ona go ma...choc biorac pod uwage dane
            nt. refluxu jest to prawdopodobne, ale sa tez inne ale:zakazenie wykryte
            zupelnie przypadkiem(i to 4m-ce temu), dziecko wygladalo zawsze O.K; w szpitalu
            odpukac nie bylam...poza porodem, wiec moze sie obejdzie; a co do zakazenia, to
            jesli je ma to ma juz od niepamietnych czasow...i chyba tydzien juz wiele tu
            nie zmieni, wiec chyba jednak powtorze ten posiew, sprobuje znalezc jeszcze
            kogos do konsultacji...tylko jakos nie bardzo wiem kogo...zwlaszcza na 2 dni
            przed swietami;
          • anakon Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 12:12
            a i jeszcze tak mi sie przypomnialo...a jak zmusic 18m-czne dziecko do
            wysiedzenia na nasiadowce...jak nie ma ochoty to ucieknie biegiem...
            • apriv Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 12:32
              nasiadowka powinna trwac min 5-10 minut,i wtedy nalezalo by pobrac mocz na
              posiew,a tak wogole to mozesz ja podmywac np troszeczke wymieszac z jakim
              plynem ,rozumiem twoje wachania-poprostu sprobuj zdazyc przed swietami z
              posiewem,zebyscie nie musieli odpukac ,w wolne dni biegac za lekarzami
              mozest to wymieszyc z jakim plynem ktory da duzo piany-mysle ze dziecko bedzie
              mialo radoche,na ulotce bedziesz miala jak to rozrabiac-jeszcze moze troszeczke
              piec,mozesz takze kupic plytke uromedium i miec w domu w razie niepokojacych
              objawow ,zawsze mozesz sprawdzic,przepraszam za chaos ,pozdrawiam
              • anakon Re: mam dosc........!!!!!!!!cdn... 22.12.04, 12:49
                dzieki...cos bedziemy musieli zrobic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka