teacherka 24.02.05, 19:59 Wyznaczono mnie na egzaminatora - co to oznacza w praktyce? Ile godzin bede musiala spedzic nad maturami? Czy mam je tez sprawdzac? Czy jest to dodatkowo platne? Dzieki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamosz Re: egzaminator 25.02.05, 01:18 teacherka napisała: > Co to znacy wyznaczono? Jesli jestes egzaminatorem to znaczy że zrobiłas kurs,a jesli zrobiłas to powinnaś to wszystko wiedzieć!!!Jesli nie to wyznaczono cie na pilnowacza po prostu i nic nie będziesz sprawdzać bo nie masz uprawnień > Wyznaczono mnie na egzaminatora - co to oznacza w praktyce? > Ile godzin bede musiala spedzic nad maturami? > Czy mam je tez sprawdzac? > Czy jest to dodatkowo platne? > > Dzieki! Odpowiedz Link
teacherka Re: egzaminator 25.02.05, 16:48 Oczywiscie, ze NIE robilam kursu. A dotyczy to starej mautry - tam chyba byly inne zasady, nieprawdaz? Odpowiedz Link
mamosz Re: egzaminator 26.02.05, 00:40 Prawdaż,ale nie napisałaś,że to dotyczy starej matury.Jeśli tak- to będziesz sprawdzać prace ze swojego przedmiotu(jesli jestes w skladzie komisji i jesli jestes jednym z nauczycieli tego przedmiotu) będziesz rownież przeprowadzać egzamin ustny,chyba,ze dookoptowano cię tylko po to, by uzupelnić komisję z innego przedmiotu twoja osobą.Acha,jeśli miejsce ma przypadek nr 1 to warto zajrzec do informatora maturalnego z zeszlego roku-tam sa wwszystkie kryteria oceniania,schemat oceniania itd.Pozdrowienia Odpowiedz Link
teacherka Re: egzaminator 26.02.05, 14:12 Dzieki za info Ale ponawiam jeszcze: Ile godzin bede musiala spedzic nad maturami? Czy jest to dodatkowo platne? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
madana Re: egzaminator 26.02.05, 17:12 Nie, to w ramach tych najdłuższych chyba 40 godzin pracy :) Odpowiedz Link
mamosz Re: egzaminator 26.02.05, 23:18 5 godzin na maturza pisemnej+ sprawdzanie-jeśli bedziesz to robić.Plus pare godzin na maturze ustnej-uczeń ma 20 min.na przygotowanie oraz 20 min. na odpowiedz,regulamin starej mtury dopuszcza by podczas odpowiedzi jednego abiturienta drugi sie przygotowywał-pomnoz to przez ilosc uczniow ktorzy beda przystepowali do starej matury i masz m.w. ilosc czasu.Nie wiem jak to jest w tym roku zorganizowane:gdzie cie na te stara mature oddelegowali-jesli to jest w twoich godzinach pracy,zamiast np.godzin,które mialabys z klasami maturalnymi,ktorych juz nie ma lub zdaja nowa mature to obawiam sie ,że za friko-ale dowiedz sie u swojej dyrekcji bo nie jestem pewna .Pozdrawiam Odpowiedz Link
teacherka Re: egzaminator 27.02.05, 18:26 Dzieki za info Czyli faktycznie moj etat sie wkrotce baardzo wydluzy;) Odpowiedz Link