Dodaj do ulubionych

BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli

12.09.05, 17:58
Bezpłatne studia podyplomowe dla nauczycieli - rok szkolny 2005 / 2006

Cytuję:
1. Dla nauczycieli zatrudnionych w szkołach i placówkach województwa
mazowieckiego przewidziano studia podyplomowe w zakresie:
1) przyrody,
2) geografii,
3) chemii,
4) fizyki,
5) informatyki,
6) matematyki,
7) wiedzy o społeczeństwie,
8) historii,
9) techniki,
10) plastyki,
11) muzyki,
12) przygotowania pedagogicznego do nauczania języka angielskiego,
13) przygotowania pedagogicznego do nauczania języka niemieckiego,
14) wychowania do życia w rodzinie,
15) wychowania fizycznego,

2. Dla nauczycieli zatrudnionych w szkołach i placówkach na terenie całego
kraju przewidziano studia podyplomowe w zakresie pedagogiki specjalnej z
następujących specjalności:
1) oligofrenopedagogiki,
2) surdopedagogiki,
3) tyflopedagogiki,
4) pedagogiki leczniczej,
5) resocjalizacji.

Uczestnikami studiów podyplomowych mogą być nauczyciele zatrudnieni w szkole
lub placówce, absolwenci studiów wyższych zawodowych lub magisterskich, w
szczególności absolwenci z lat 2000-2005.
Studia rozpoczną się w październiku 2005 r. i będą prowadzone w wymiarze nie
niższym niż 350 godzin zajęć oraz będą trwały nie krócej niż 3 semestry, z
czego dwa pierwsze będą realizowane w roku akademickim 2005/2006, a trzeci
semestr zakończy się do 1 grudnia 2006 r.
Szkoły wyższe upowszechnią informacje o studiach na stronach internetowych
Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu i przeprowadzą rekrutację. Przed
przyjęciem nauczycieli na studia uczelnia sprawdzi poziom znajomości języka
obcego oraz umiejętności posługiwania się technologią informacyjną w celu
dostosowania zakresu zajęć do posiadanej przez nauczycieli wiedzy i
umiejętności w tym zakresie.
Kandydat na studia ( nauczyciel) powinien legitymować się zaświadczeniem
dyrektora o zatrudnieniu w danej placówce oraz o posiadaniu kwalifikacji
wymaganych do zatrudnienia na stanowisku nauczyciela.

Studia podyplomowe są dla uczestników nieodpłatne.

Więcej informacji i karta zgłoszenia tutaj:
bridge.mazowieckie.pl/news.php?id=5644
Obserwuj wątek
    • luka80 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 13.09.05, 10:18
      czy wiecie może w jakich dniach organizowane są takie studia i ile godzin
      dziennie trwają? Może inne wiadomości? Może ktoś ukończył i może podzielić się z
      nami wrażeniami?
    • svistak Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 13.09.05, 22:08
      jak zwykle stolyca ma lepiej, a na prowincji trza bulic cizka kapuche :-(

s.
      • golden_berry Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 14.09.05, 10:17
        Jasne, tyle ze ogloszenie to przyszlo wtedy, kiedy wiekszosc ludzi juz jest
        pozapisywana na odplatne studia podyplomowe:(
    • aspinia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 21.09.05, 09:28
      We wroclawiu zmieniono strone internetowa i teraz nie ma nawet informacji ze
      beda. wczesniej bylo infor ze sa i beda organizowane ale zeby czekac na
      informacje na stronie. cos mi tu wyglada ze msca rozeszly sie po cichu i ze to
      pic na wode :-(
      Moze ktos wie cos wiecej. przeciez to juz 21 wrzesnia, studia mialy ruszyc w
      pazdzierniku a gdzie tu jeszcze skladanie podan, ew. egzamin czy inna rozmowa
      kwalifikacyjna ????
      • if_ona Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 21.09.05, 14:10
        aspinia napisała:

> We wroclawiu zmieniono strone internetowa i teraz nie ma nawet informacji ze
        > beda.

Informacja jest.. www.kuratorium.wroclaw.pl/index.php?id_kat=1

A strona jest fatalnie wykonana :((

Też czekam na nowe wiadomości o studiach i tak jak Ty mam wrażenie, że nic z
        tego nie będzie.. Łódzkie kuratorium zapowiedziało już testy kwalifikujace na
        niektóre kierunki www.kuratorium.lodz.pl/aktualnosci.php?id=718
      • aspinia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 29.09.05, 13:26
        Czy ktos wie co z tymi studiami - beda? interesuje mnie dolnoslaskie.
        • slonko12345 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 29.09.05, 14:59
          Dzwoniłam do łódzkiego kuratorium i dowiedziałam się, że u nas studia wystartują
          z conajmniej dwutygodniowym opóźnieniem. Po niedzieli mają być podane na stronie
          konkretne informacje dot. terminów egzaminów.
          Pozdrawiam,
          Marta
        • if_ona Uniwersytet Wrocławski 29.09.05, 15:54
          wreszcie nowe wiesci
          www.kuratorium.wroclaw.pl/index.php?id_kat=33&id_wiad=199&a=1
          • venilia Re: Uniwersytet Wrocławski 29.09.05, 16:25
            Jestem całkiem zielona jeśli chodzi o podyplomówki. Może ktoś z Szanownych
            Forumowiczów mi wyjaśni, jakie muszę spełniać warunki? Jestem mianowanym, uczę
            niemieckiego, mogę zrobić podyplomówkę np. z WOSu?? Chętnie bym się
            dokształciła...
            • moboj Re: Uniwersytet Wrocławski 29.09.05, 16:36
              ech, miałam nadzieję na zrobienie oligofreno a tu nic z tego:(
              • slonko12345 Re: Uniwersytet Wrocławski 29.09.05, 19:55
                Venilia, ja jestem polonistką, mogę studiować wos lub historię, ale informatykę
                już nie - bo wymagają 50 godzin matematyki w programie studiów.
                Nie wiem jak wygląda sytuacja językowców, ale wydaje mi się, że nie powinnaś
                mieć problemów z dostaniem się na podyplomówkę z przedmiotów humanistycznych.

Nie interesowałam się, jak jest na studiach podyplomowych płatnych, ale wydaje
                mi się, że tam nie stawiają takich wymagań:)

Pozdrawiam,
                Marta
                • venilia Re: Uniwersytet Wrocławski 29.09.05, 21:36
                  Dzięki za odpowiedź, tak myślałam, że kierunek musi być jakiś pokrewny, bo w
                  fizyce czy chemii nie czułabym się najlepiej ;)
                  • slonko12345 Re: Uniwersytet Wrocławski 09.10.05, 22:54
                    I jak u Was?? Ruszyły już studia albo choćby rekrutacja?
                    W łodzkim kuratorium ciągle nic nie wiadomo, trzeba czekać. Sprawdzam codziennie
                    strony www kuratorium i nic z tego nie wynika...
                    A może coś przegapiłam?
                    Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi.
                    Marta
    • aspinia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 10.10.05, 16:48
      Kto sie orientuje czy bezrobotni n-le tez moga wziac udzial w tych studiach i
      jakie sa kryteria naboru na studia przygotowania pedagogicznego do nauczania
      języka angielskiego i co te studia daja. Jetem z W-wia i u nas jeszcze nic nie
      wiadomow sprawie tych studiow. Moze w innych wojewodztwach juz ona ruszyly???
      • slonko12345 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 10.10.05, 17:14
        U nas trzeba było przynieść zaświadczenie z placówki, w której się pracuje, więc
        chyba tylko dla pracujących... :(
        Pozdrawiam
        Marta
    • aspinia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 15.10.05, 20:47
      czy jeszcze ktos liczy na to ze zalapie sie na te studia i ze one wogole rusza??
      • slonko12345 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 16.10.05, 19:21
        Ja ciągle liczę, choć może jestem naiwna.
        W piątek dzwoniłam do kuratorium i podobno już mają jakieś informacje na temat
        egzaminów, które mają rzekomo odbyć się w przyszły weekend na Uniwersytecie
        Łódzkim (ja składałam podanie na historię).
        Wkrótce mają się ukazać informacje na stronie łódzkiego kuratorium. Tyle że to
        samo usłyszałam dokładnie dwa tygodnie temu, więc już trochę w to wątpię.
        Pozdrawiam,
        Marta
    • if_ona Wrocław 21.10.05, 14:23
      Studia podyplomowe będą realizowane w okresie:
      listopad 2005 – listopad 2006.

Przyjmowanie dokumentów kandydatów na studia podyplomowe odbywać się będzie w
      terminie: 29-30.10.br. w godzinach 9:00-17:00 w CEN UWr.

www.sp.cen.uni.wroc.pl/
      • venilia Re: Wrocław 21.10.05, 16:09
        Właśnie wczoraj w lokalnych wiadomościach o tym mówili. Pewnie dużo chętnych
        będzie. Ja zaryzykuję i złożę dokumenty, choć nie wiem, czy uznają kierunki za
        pokrewne...
    • d_aga Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 21.10.05, 16:11
      A co w Śląskim? Głucha cisza...?
      • if_ona woj. śląskie 21.10.05, 16:31

[...] informujemy, że do przetargu na organizację studiów podyplomowych dla
        nauczycieli z województw: małopolskiego i śląskiego nie przystąpiła żadna szkoła
        wyższa. W związku z tym studia podyplomowe organizowane z ww. środków dla
        nauczycieli wskazanych wyżej województw nie rozpoczną się w tym roku kalendarzowym.

www.menis.gov.pl/nauczyciele/studia_podyplomowe/studia_ict.php
        • slonko12345 województwo łódzkie 23.10.05, 19:05
          Znalazłam wreszcie informację o egzaminach na podyplomową historię. Oczywiście
          nie na stronach kuratorium, bo tam nie raczą o takich rzeczach informować.
          Zajrzałam na strony Uniwersytetu Łódzkiego i tam znalazłam rozpiskę egzaminów.
          Za tydzień w piątek i sobotę, trzymajcie kciuki:)

Marta
    • aspinia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli W 29.10.05, 17:58
      By;lam zlozyc dokumenty o godz 8.30 juz bylam w budynku, moje dok. dostaly nr
      330 czyli mam marne szanse a co z ta masa ludzi ktorzy przyszli pozniej??? CZy
      oprocz mnie ktos z forum zlozyl dok.?
      • slonko12345 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 30.10.05, 13:29
        Aspinia!
        U nas w Łodzi na egzamin z angielskiego na podyplomową historię przyszło mniej
        osób niż ma liczyć grupa!!
        A na wielu innych kierunkach ogłaszają dodatkowy nabór, bo mają za mało zgłoszeń.
        W kuratorium mówili natomiast, że mają zatrzęsienie kandydatów(???!!). Może więc
        i u Was nie będzie tak źle.
        Pozdrawiam,
        Marta
        • aspinia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 30.10.05, 14:18
          tak tylko ze u nas nie ma egzaminow tylko liczyc sie kolejnosc zgloszen oraz
          dokunenty i ew. pierwsze przyjete zostana roczniki 2000-2005 (absolwenci). Ja
          sama nie mialabym nic przeciwko egzaminom bo chce na te studia przyg. do nauki
          angielskiego.
    • aga2811 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 01.11.05, 09:12
      Witajcie, a co ze studiami w Warszawie? Ktoś się orientuje?
      • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 07.11.05, 18:17
        aga ja tez jestem tego ciekawa
        informacje o studiach znalazłam na stronach mojego kuratorium
        www.kuratorium.bialystok.pl/kuratorium2/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=556

"Kuratorium Oświaty w Białymstoku informuje, że studia podyplomowe dla
        nauczycieli drugiego przedmiotu współfinansowane przez Europejski Fundusz
        Społeczny będą realizowane przez Uniwersytet Warszawski.
        Celem studiów podyplomowych jest przygotowanie nauczycieli do nauczania
        drugiego przedmiotu i do korzystania z technologii informacyjnej oraz
        podniesienie znajomości języka obcego.
        Studia adresowane są do nauczycieli czynnych zawodowo, z wyższym wykształceniem.
        Nauczyciel powinien:

Posiadać kwalifikacje wymagane do zatrudnienia na stanowisku nauczyciela
        konkretnego przedmiotu (przesłać zaświadczenie)
        Być zatrudniony jako nauczyciel w danej placówce (przesłać zaświadczenie od
        dyrektora o swoim zatrudnieniu)
        W szczególności preferowani będą nauczyciele z terenów wiejskich i małych miast
        (do 5.000 mieszkańców)oraz absolwenci szkół wyższych z lat 2000 2005.
        Dla nauczycieli studia są nieodpłatne. Deklaracje uczestnictwa w powyższych
        studiach wraz z ww. zaświadczeniami proszę przesłać na adres Kuratorium Oświaty
        w Białymstoku ul. Rynek Kościuszki 9, w terminie do 2-go listopada 2005r.
        Wzór deklaracji uczestnictwa w bezpłatnych studiach podyplomowych jest do
        pobrania TUTAJ

Podlaski Kurator Oświaty"

WYSŁAŁAM ZGŁOSZENIE I TERAZ CZEKAM NA JAKĄŚ ODPOWIEDZ
        ODPOWIEDZI BRAK A JA CIĄGLE CZEKAM :(
        NA STRONACH UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO TEŻ BRAK INFORMACJI
        www.uw.edu.pl/
        ALBO JA NIE UMIEM SZUKAĆ ;)

MOZE KTOŚ ORIENTUJE SIĘ W TYM TEMACIE LEPIEJ NIŻ JA ?
        CZEKAM NA INFO
        JUTRO CHYBA ZADZWONIĘ DO KURATORIUM

pozdrawiam
    • aga2811 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 13.11.05, 23:29
      Podnoszę wątek. Czy w Warszawie jednak nie będzie mozliwości podjęcia tych
      studiów. Wiecie coś na ten temat?
      • karolcia44 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 14.11.05, 10:31
        Właśnie zaczęłam te studia z WOSu na uniwerku we Wrocławiu i jestem "powiedzmy"
        po pierwszym zjeździe:)Jestem pełna optymizmu, mimo przerażającej wizji braku
        dłuższej przerwy świątecznej...
        • venilia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 14.11.05, 13:24
          Karolciu ja też tam składałam, ale chyba mnie nie przyjęli, bo nic nie
          dostałam. Czy oni wysyłali info do domu? Jeśli tak, to chyba tylko do tych,
          których przyjęli :(
          • karolcia44 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 15.11.05, 08:58
            Informacje wysyłali do domu.Czekaj jeszcze bo niby mają jakąś listę rezerwowych
            i jeśli jakieś osoby odpadną na początku to będą z niej dobierać. Podobno
            przyjmowali tylko osoby dokładnie spełniające kryteria, np. na WOS nie dostał
            się ktoś po politologii, także brak jakiegoś papierka z tych wymaganych już
            dyskwalifikował. W ten sposób zrobili b. duży przesiew, gdyż widziałam osoby,
            które miały numery ok.1200 i się dostały. Pozdrawiam
            • venilia Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 15.11.05, 14:54
              Dziękuję za info, czekam dalej, choć bez większych nadziei :)
              • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 18.11.05, 18:43
                ja tez czekam na informację
                i również bez większych nadzieji
                • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 18.11.05, 18:46
                  ejcie coś znalazłam
                  www.uw.edu.pl/pl.php/aktual/studia_pod_naucz.html
                  • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 18.11.05, 18:47
                    szkola.eduportal.pl/studiapodyplomowe.aspx
                    • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 18.11.05, 18:47

www.uw.edu.pl/strony/aktual/kontakt_naucz.pdf
                      • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 18.11.05, 18:48
                        te informacje TO z WARSZAWSKIEGO UNI.
                        • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 19.11.05, 18:24
                          DOSTAŁAM ODPOWIEDZ ,ŻE LISTA PRZYJĘTYCH BĘDZIE ZNANA NAJPRAWDOPODOBNIEJ W
                          PRZYSZŁYM TYGODNIU ,MINISTERSTWO JESZCZE NIE PODPISAŁO UMOWY
                          także czekam dalej
    • aga2811 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 20.11.05, 23:01
      Dostałas odpowiedź po złożeniu wstępnej deklaracji w kuratorium, czy wysyłałaś
      zgłoszenie do UW?
      • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 21.11.05, 21:41
        papiery wysłałam do kuratorium
        a teraz sama wysłałam e-maila pod podany adres
        www.uw.edu.pl/strony/aktual/kontakt_naucz.pdf
        i dostałam e-maila (czytaj wyżej)

pozdrawiam
    • aga2811 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 22.11.05, 17:50
      Dziękuję za odpowiedź. Dzwoniłam dzisiaj do kobiety z UW odpowiedzialnej za
      rekrutację, mam zadzwonić w przyszłym tygodniu. Jeszcze raz dziękuję,
      pozdrawiam.
      • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 26.11.05, 17:17

nie dostałam się :(
        jestem wściekła
        spełniałam 2 najważniejsze warunki
        na 40 miejsc zgłosiło się 200osób
        ciężko mi
        :(
    • erdkunde Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 29.11.05, 18:52
      Ja jestem na UW na studiach z przyrody. Rekrutacja tam wg mnie była dziwna, no ale ważne, że mnie przyjęli chociaż początkowo byłam na liście rezerwowej. Dzwoniłam do pani odpowiedzialnej za rekrutację w poniedziałek (zajęcia się miały zacząć w sobotę) z pytaniem czy mnie przyjęli. Pani powiedziała, że jestem na liście rezerwowej (25 miejsce), ale pewnie się dostanę, bo sporo osób rezygnuje. Zadzwoniłam następnego dnia i okazało się, że już jestem na liście przyjętych.
      Cieszę się, ale po pierwszych zajęciach mam wątpliwości co do zasad rekrutacji. Wydawało mi się, że jednym z ważniejszym kryteriów miało być ukończenie studiów w latach 2000-2005 - ten warunek spełniam w 100%. Uczę geografii czyli przedmiotu jak najbardziej pokrewnego przyrodzie. Jednak na sali naliczyłam około 6-8 osób, które na moje oko mogły ukończyć studia w osatnich latach. Dodatkowo dla wielu osób szokiem było gdy dowiedziały się, że na studiach obowiązkowy jest angielski (docelowo poziom zbliżony do FCE).
      Wszystkim radzę dzwonić do sekretariatów studiów i domagać się wszelkich informacji, na pewno wiele miejsc się zwolni. Na przyrodzie zajęcia są w każdą sobotę (w ferie też), cały lipiec od poniedziałku do piątku, we wrześniu, październiku i listopadzie.
    • aga2811 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 01.12.05, 00:26
      Ja dostałam się na chemię, jeszcze wczoraj byłam na liście rezerwowych, dziś
      zadzwonili do mnie z nowiną,że zostałam przyjęta.
      Podobno jest test z angielskiego. Czy u Ciebie tez był? Czy są grupy językowe
      ze zróżnicowanym poziomem? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam, Aga.
      • karolcia44 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 02.12.05, 10:40
        Jestem na WOSie. Grupy zerowe z języków też są przewidziane bo ja właściwie
        nawet nie próbowałam rozwiązywać tego testu (i tak by mnie zaliczyli do
        początkujących) gdyż nas tak poinformowano..Mam nadzieję, że nic się nie
        zmieni. Ale skąd te informacje że przez cały lipiec zajęcia? We Wrocławiu nawet
        nie mamy jeszcze pewnej rozpiski zjazdów. Poza tym sporo zajęć (języki,
        technologia inform)już mamy zapowiedziane jako częściowo prowadzone "na
        odległość". Mam nadzieję, że te dni nasze wolne będą wyeksploatowane "z
        umiarem"
        • slonko12345 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 02.12.05, 23:00
          Dziś miałam pierwszy dzień zajęć na podyplomowych z historii, na których nie
          byłam, bo jestem chora. Nota bene odbywały się od 11 do 19:45. Jutro natomiast
          od 8 do 20, nie wiem, czy będę w stanie wytrzymać 20 godzin na uczelni, z jedną
          półgodzinną przerwą:( tym bardziej z gorączką :((((
          Kilkadziesiąt godzin z języka i informatyki mamy zaliczyć zdalnie, podobnie jak
          u Karolci44.
          Mam nadzieję, że nie wyskoczą u nas z zajęciami w lipcu. Jeśli tak, to niestety
          będę musiała zrezygnować:(((
          Denerwujące jest to, że uczelnie przyjęły zamówienia na przeprowadzenie zajęć, a
          tak naprawdę nie są do tego przygotowane - pewnie wykładowcy, sale, terminy są w
          większosci pozajmowane przez różnego rodzaju płatne studia zaoczne i stąd pomysł
          organizowania zajęć w lipcu.
          W dodatku to zamieszanie z opóźnieniem terminu rozpoczęcia...

Pozdrawiam,
          Marta
          • fiska1 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 04.12.05, 15:13
            A z jakiego jesteś miasta????
            • slonko12345 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 04.12.05, 15:52
              Z Łodzi.
              A w mój poprzedni post wkradł się błąd - oczywiście nie 20 a 12 godzin.
              Pozdrawiam,
              Marta
              • fiska1 Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 04.12.05, 18:18
                Bo tu u nas w Wawie historia jeszcze nie ryszyła, mają zawiadomić telefoniczne o
                dacie rozpoczęcia zajęć. Myślałam, że to ktoś z Wawy pisze. Ufff, odetchnęłam.
      • erdkunde Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 08.12.05, 18:13
        U nas test był już w sobotę 2.12. Część osób wogóle nie przystąpiła do testu, podpisali kartki i wyszli. Zrobiło tak mniej więcej 50% osób. Grupy mają być dwie, a ich poziom ma zależeć od wyników testu. Pewnie ci co wyszli to będzie jedna grupa a ci zostali i cokolwiek napisali to druga grupa. Część zajęć z angielskiego ma być przez internet.
        Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to bardzo chetnie odpowiem.
        Pozdrawiam.
        • mejdejka Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 09.12.05, 19:16

DZIEWCZYNY GRATULUJĘ WAM DOSTANIA SIĘ
          a ja ciągle nie moge pogodzić się z faktem ,że się nie dostałam :(
          pozdrawiam i życze miłego studiowania :)
    • if_ona Wrocław - Szkolny doradca zawodowy 23.01.06, 18:31

Czy ktoś zgłosił swój udział i bedzie w sobotę 28.01 na inauguracji?

www.doradca.cen.uni.wroc.pl/
      • kaha1 Re: Wrocław - Szkolny doradca zawodowy 24.01.06, 09:30
        a może ktoś będzie doradcą zawodowym na AP?
        wiecie już coś o terminie pierwszych zajęć?
        • mejdejka BIAŁYSTOK - Szkolny doradca zawodowy 24.01.06, 20:54
          www.kuratorium.bialystok.pl/kuratorium2/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=619

www.uwb.edu.pl/spdz/
          • mejdejka Szkolny doradca zawodowy 31.01.06, 23:06
            Szkolny doradca zawodowy
            czy ktos z was dostał się na te bezpłatne studia???
            czy wyniki testów miały wpływ na dostanie się???
            • kaha1 Re: Szkolny doradca zawodowy 01.02.06, 06:53
              ja jeszcze nie wiem czy się dostałam
              • mejdejka Re: Szkolny doradca zawodowy 04.02.06, 10:09
                kaha1 a ty skąd jesteś ???
                ja tez nie wiem czy się dostałam trzeba czekac aż do 10 lutego
                :(
                • kaha1 Re: Szkolny doradca zawodowy 04.02.06, 16:57
                  z Krakowa a ty?
                  • mejdejka Re: Szkolny doradca zawodowy 04.02.06, 19:00
                    BIAŁYSTOK :)

JAK ci poszły internetowe testy z angielskiego i informatyki ???
                    bo mi niezbyt rewelacyjnie :(
                    • kaha1 Re: Szkolny doradca zawodowy 05.02.06, 09:41
                      haha
                      to była komedia
                      pytania z powerpointa i excela to było strzelanie w ciemno - nie rozumiem po co
                      to było robić skoro ja wogóle nie znam tych programów. A reszta - zrobiłam to
                      szybko, tyle ile wiedziałam zaznaczyłam a reszta - znów strzelanka. Ogólnie
                      wyniki marne średnio 6 odpowiedzi dobrych w części informatycznej. W angielskim
                      nie pamiętam, chba ponad 20. A ty :)?
                      • mejdejka Re: Szkolny doradca zawodowy 05.02.06, 13:24
                        a ja 13 (mąż mi pomagał)
                        a z tych programów to po 7/8 punktów (sama robiłam)
                        ale moi znajomi tez tyle samo
                        także już się nie przejmuje
                        kaha1 masz gg ???
                        mój numer 4227257 jak byś chciała pogadac

pozdrawiam
                        • mejdejka Re: Szkolny doradca zawodowy 03.03.06, 17:12
                          dostałam sie hurra
                          18 marca 1 zjazd
    • if_ona Re: BEZPŁATNE studia podyplomowe dla nauczycieli 03.03.06, 16:43
      www.studiap.nauczyciel.efs.us.edu.pl/info.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka