Dodaj do ulubionych

teutonia mistral P - pytanie

19.09.09, 23:09
dziewczyny jak bedzie sie sprawowal ten wozek na kolach piankowych po trudnym
terenie? mieszkam pod lasem, na spacry chodze glownie po lesnych sciezakch,
czy piankowe kola dadza rade i noworodka nie wytrzesie czy lepiej kupic na
pompowanych?
Obserwuj wątek
    • anoga Re: teutonia mistral P - pytanie 20.09.09, 11:48
      Właśnie czekam na tę spacerówkę, zamówiłam ją w zeszłym tygodniu.
      Mieszkam poza miastem i mam tu dość trudny i zróżnicowany teren w
      tym i las. Z tego powodu zdecydowałam się na koła pompowane. Teraz
      jeżdżę Mutsy na kołach piankowych i trzęsie jak diabli. Mistral ma
      być moim ostatnim wózkiem, którym chcę pojeździć dokąd maluch będzie
      miał ochotę i chciałabym, żeby był naprawdę komfortowy. Gdzie
      zamawiasz ten wózek i czy zdecydowałaś się na firmowy
      śpiworek?
      • mama_nikodemka Re: teutonia mistral P - pytanie 21.09.09, 16:53
        na allegro wystawiona jest na spacerowka do licytacji za 999zl, nowa, nie
        uzywana, zdjecia sa wozka jeszcze w folii, pisalam do tej osoby co sprezdaje i
        chce za ta spacerowke 1200zl ale kola piankowe wiec sie nie zdecyduje, a zaluje
        bo cena bardzo dobra, moj synek ma rok ale wozek chcialam zostawic dla drugiego
        dziecka i dokupic tylko gondole ale na piankowe kola tez jednak sie nie
        zdecyduje..jak dostaniesz wozek to napisz prosze jak sie sprawuje :)
        • asiag26 Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 10:12
          Drogie Panie czy zakupilyscie Mistrala? Pytam bo zastanawiam sie nad zakupem.
          • asik_24 Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 11:12
            miałam Teutonię Spirit i dla niemowlaka nie nadawała się-piszę o
            nierównym terenie i o zimie. Żałowałam bardzo, bo wózio fajowy i do
            tego baaardzo drogi, a tu taki klops
            • mama_nikodemka Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 12:49
              ja nie kupilam bo ten ktory mialam upatrzony byl na piankowych kolach a wokol
              mnie same lasy i nierowne tereny, teraz wozilabym rocznego synka wiec jemu by
              nie przeszkadzalo ale tak drogi wozek mialam w planach zostawic dla drugiego
              dziecka tylko gondole dokupic; kupilam uzywanego mutsy, czekam wlasnie na
              przesylke..

asik sprzedalam x-landera za 450zl :) poszedl w godzine od wystawienia na
              allegro :)
              • asik_24 Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 13:08
                widziałam:)
                Widzisz, jak skorzystałaś. Czasami warto poczekać, chociaż jeśli
                dokończyłabyś aukcję, myślę że jeszcze cena ciut w górę by poszła. A
                ja obecnie rozmyślam i czekam, aż pójdzie mój wóz:)
                • mama_nikodemka Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 13:31
                  wlasnie tak sie wczoraj zastanawialam za ile by poszedl jakbym poczekala do
                  konca aukcji, ale maz mowil sprzedawaj i juz, no i sprzedalam, tymbardziej ze
                  jedna dziewczyna byla napalona, widzialam ze jej zalezy..ale po godz bylo 130
                  wyswietlen i 15 osob obserwowalo :) a nawiasem mowiac to niektore ceny uzywanych
                  x-landerow na allegro jak z kosmosu! babka wystawila 2-letniego (coc smiem
                  przypuszczac ze ma wiecej lat) za 650zl! :) jak nowego xt mozna kupic juz za 700 :)
    • anoga Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 16:01
      Ja mam zamówionego Mistrala P i jeszcze na niego czekam. Okres
      oczekiwania to max. 6 tygodni, wypada na koniec października. Jak
      pisałam zamówiliśmy go na kołach pompowanych, bo piankowe na leśnych
      duktach nie dają sobie rady. Gdybym wiedziała to wcześniej
      kupilibyśmy gondolę też na kołach pompowanych.
      • asiag26 Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 21:11
        Chetnie poznam opinie jak juz przyjdzie bo planuje zakup na koniec grudnia, ale
        potrzebuje tylko spacerowki i szczerze mowiac patrzac na ceny "dobrych" wozkow
        doznaje szoku. Z drugiej strony czytajac opinie upatrzony wozek przestaje byc
        idealny.
        • mamaly Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 21:17
          Nie ma wózków idealnych, ale zawsze można coś "pod siebie" wybrać :)

A.
          • asiag26 Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 21:21
            Zdaje sobie z tego sprawe, ale jak ma sie wydac okolo 2 tys. na wozek to
            czlowiek zaczyna sie zastanawiac. Poszukuje wozka dla 6 miesiecznego brzdaca,
            ktorym bedzie mozna pojezdzic dluzej. Mam dwa typy Mistrala P i Emmaljunga Ceroxa.
            • mamaly Re: teutonia mistral P - pytanie 08.10.09, 22:02
              Jeżeli wybierasz tylko między tymi dwoma to ja bym poleciła zdecydowanie
              Emmaljungę. Szczególnie, że chcesz pojeździć dłużej. Teutonia ma dużo niższe
              oparcie - 43 cm a Emma - 52 cm. W pozycji siedzącej długość siedziska Emmy to
              100 cm, więc spokojnie zmieści się 3-4 latek. Tutaj masz zdjęcia ponad 3
              letniego synka jednej z forumowych koleżanek w Emmie
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1526718,2,28,Emmaljunga-Nitro-City.html
              Minusem Emmy jest słaby dostęp do kosza przy rozłozonym oparciu, nie wiem jak w
              Teutonii. Pasy naramienne też są bardzo wysoko zamontowane i małemu dziecku ich
              raczej nie zapniesz, wychodzą ponad głową. No i oparcie rozkładając się do
              pozycji leżącej składa się po bokach i na końcu , tworząc mini gondolkę,
              zmniejsza to jednocześnie szerokość wózka.
              Teutonii Mistral P nie znam dobrze, wiec nie umiem ocenić wad, ale jak dla mnie
              dyskwalifikująca już jest wysokość oparcia, rocznemu dziecku zacznie główka
              wystawać.

Miałam dwie Emmaljungi i miałam Teutonię, Tak jak do Emmaljungi jeszcze chętnie
              wrócę (czekam tylko na jakąś fajną okazję) tak do Teutonii nie, choć w sumie
              jest też dobrej jakości, ale jakoś mnie nie "uwiodła" :)

Miałam Emmę classic, Emmę Edge duo combi i Teutonię fun.

Jeżeli masz możliwość to najlepiej przymierzyć się do obu wózków w sklepie ,
              przymierzyć dziecko, pojeździć.

Zastanów się tylko czy napewno potrzebujesz przekładanej rączki i nieskrętnych
              kół. Im cięższe dziecko tym trudniej będzie tym wózkiem manewrować (szczególnie
              z dzieckiem przodem do Mamy). Może lepiej kupić lżejszy model np. city cross z
              przekładanym siedziskiem.

A.
              • asiag26 Re: teutonia mistral P - pytanie 09.10.09, 09:06
                Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz ;-) City cross ma kola piankowe i to mnie
                zniecheca :-( waga wozka nie stanowi problemu bo nie musze go wnosic po
                schodach. Pewnie i tak pozniej kupi sie zwykla parasolke.
                Chodzi o to, zeby Maluszek w dobrych warunkach przejezdzil ta zime i kolejna, bo
                niestety z obecnej godnolki wyrata. Jutro wybieram sie do hurtowni potestowac
                interesujace mnie modele.
                • cortinka Re: teutonia mistral P - pytanie 09.10.09, 10:10
                  Zgadzam się z mamamaly. Mam Crossway'a (poprzednika City Crossa),
                  miałam tez Teutonię Mistral.

Amortyzacja w Teutonii taka sobie (byc może wozek jeszcze się nie
                  wyrobił, ale nie dałam mu szans, bo szybko się go pozbyłam ;), a ja
                  potrzebowałam wózka na spacery po bardzo nierównym terenie.
                  Ogólnie, w porównaniu do Emmy, mało komfortowy w prowadzeniu. Wygląd
                  na plus dla Teutonii, ale Crossway po prostu płynie.

Teraz szukam gdzieś nowszej wersji - City Crossa i jak tylko będzie
                  okazja to go kupię.
                  A piankowymi kołami się nie przejmuj, w Emmaljundze jest doskonała
                  amortyzacja i jazda na piankowych kołąch nie rózni się niczym od tej
                  na pompowanych.
                  • asiag26 Re: teutonia mistral P - pytanie 09.10.09, 10:17
                    Czyli jutro nastawiam sie na testowanie City Crossa i Ceroxa. Dzieki za pomoc bo
                    od tego nadmiaru mozna oszalec :-) szczegolnie jak sie nie ma rozenania, ale
                    teraz juz wiem, ze lepiej dopytac. Pewnie za moment bede dopytywac o fotelik
                    samochodowy i krzeselko :-) ale wiadmo z czasem czlowiek nabiera madrosci w tych
                    tematach.

Nie wiem czy chodzi o ten model
                    www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=273
                    • mamaly Re: teutonia mistral P - pytanie 09.10.09, 10:41
                      Tak to jest City cross. On może mieć lepszą amortyzację niż Cerox i ma regulację
                      twardości zawieszenia.
                      Jeżeli wolisz pompowane koła to zawsze możesz kupić Emmę na stelażu classic
                      www.90n.pl/sklep/product/p/840/emmaljunga,classic,sport.html
                      Od city crossa różni się koszem na zakupy i rodzajem hamulca oraz kształtem
                      budki (kwestie estetyczne). Siedzisko, stelaż i rodzaj amortyzacji ten sam, ma
                      również regulację twardości.

A.
                      • asiag26 Re: teutonia mistral P - pytanie 11.10.09, 18:25
                        Wielkie podziekowania za wszelkie porady. Testowanie odbylo sie i bedzie to
                        NitroCity :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka