agula82 16.10.09, 19:02 nawet udalo mi sie w promocji kupic:) www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=4_35&products_id=1355&%3CosCsid%3E mam nadzieje,ze to byl dobry wybor?! pozdrawiam/aga ps. polubilam to forum:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivaz Re: No i kupilam nomada 16.10.09, 20:39 ja bym wolała tego, www.allegro.pl/item780280546_jane_nomad_air_kolor_etna_h65_waga_6_5_kg.html ma pompowane tylne koła, jest z nowej kolekcji i tylko 36zł droższy od tego co kupiłaś. Ale i tak wózeczek fajny Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Ivaz 16.10.09, 20:47 Ivaz wózek na aukcji której link podałaś to model z 2008 roku, możliwe że zmienione ma koła tylne bo to żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: No i kupilam nomada 16.10.09, 20:40 Bardzo przystępna cena :) Fakt że to model z 2008 roku ale to raczej nie ma znaczenia. Tegoroczny model ma już koła pompowane ale z tego co się orientowałam to nie ma problemu z przełożeniem tych kół. Jakie wrażenia po pierwszej jeździe??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: No i kupilam nomada 16.10.09, 20:54 W 2008 roku był już Nomad w wersji air produkowany/dostępny, tylko do Polski dotarł z opóźnieniem. Gratuluję zakupu. Sama mam Slaloma 2008 i jestem zadowolona. Szkoda tylko, że budka nie jest większa. Jak dla mnie to największa wada tych wózków, ale są super wygodne, szerokie, lekko się prowadzą :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: No i kupilam nomada 16.10.09, 21:02 ja tez mam slaloma, i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona, ja odpinam suwaki i spokojnie naciągam budkę Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: No i kupilam nomada 17.10.09, 13:46 ivaz napisała: > ja tez mam slaloma, i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona, ja > odpinam suwaki i spokojnie naciągam budkę Tak wiem, że można. Ja czasami , awaryjnie, przepinam suwaki nad rurkami i wtedy można budkę naciągnąć, ale zaburzone zostają wtedy moje odczucia estetyczne, więc jak już pisałam tylko awaryjnie :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 Re: No i kupilam nomada 17.10.09, 14:36 wiecie, ja juz mam w d...czy to 2008 czy 2009. grunt,ze podjelam te "straszna" decyzje:)i juz mam psychiczny luz:). przez ostatnie kilka tyg pierwsza rzecz po wstaniu z lozka to bylo odpalanie kompa i wertowanie roznych forow z poszukiwaniu informacji,ktore by przechylily szalke na kozysc jane lub maca. a,ze oba wozki byly super zachwalane nie moglam sie zdecydowac:). i chyba ta promocja mnie skusila. Zastanawialam sie nad modelem er ale strasznie mi sie czarny stelaz nie podoba,wiec tam pal licho...i tak jest cudnie. dam znac i podesle fotki po pierwszym spacerki:)/aga Odpowiedz Link Zgłoś
devina Re: tzn koRZysc:) 17.10.09, 17:32 A który kolor kupiłaś? W Bobo Wózki tylko pigment jest na piankowych kołach a reszta na pompowanych. Przynajmniej tak jest w opisie. Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 Re: tzn koRZysc:) 17.10.09, 18:12 wlasnie pigment jest na pompowanych. na piankowych jest ten zolto rdzawy.ja mialam fuksa(a moze jeszvcze maja) wlasnie pigment na srebrnym stelazu i kolach piankowych w promocyjnej cenie. w pon jade po niego,bo jestem z gdanska a sklep jest w 3miescie. /aga Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: tzn koRZysc:) 17.10.09, 19:46 Faktycznie na srebrnym stelażu wózek prezentuje się ładniej niż na czarnym. Ja mam z nowej kolekcji nomada na czarnym stelażu i nie mogę się przyzwyczaić, jakiś taki ponury mi się wydaje. Wcześniej miałam concorda w błękitnym kolorze i srebrnym stelażu i kołach więc zupełnie coś innego. Ale jesten jest plus ciemnej tapicerki nie brudzi się tak szybko Odpowiedz Link Zgłoś
stas2008 Re: tzn koRZysc:) 17.10.09, 21:59 -->zazdroszczę podjętej decyzji ;-) Mam ten sam ból który ty przechodziłaś.. Nie wiem czy MAC XT i Czy Nomad..Baby Confort Loolę up po obejrzeniu w sklepie juz odrzuciłam-to nie było trudne. Jutro pojade przymierzyc czy nomad wogóle wszedłby mi do bagaznika auta-wtedy może problem sam się rozwiąrze.No i dopiero doczytalam na innej aukcji że 6,5 kg to ma sam stelarz a dziecko na stelarzu samym nie jeżdzi, więc po co tak durnie piszą. Mam nadzieje że waga MACa to już kapmletnie jest podawana ?? Mi osobiście czarny kolor Nomada sie bardzo podoba. W nomad dziecko siedzi jak król a w Mac to wogóle inna bajka, sama nie wim juz.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: tzn koRZysc:) 17.10.09, 23:01 To ja cie pocieszę ja mam jane i maclarena xlr i duzo lepiej mi się jeżdzi slalomem niż maclarenem, no ale to sa dwa rózne wózki, bedziesz szcześliwą kobietą teraz, jane to naprawde super wózki Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: tzn koRZysc:) 18.10.09, 11:04 Stas - Nomad spacerówka wazy 10 kg realnie. Tzn dokładnie to albo 10,3 kg albo 9.7 kg - nie pamiętam w którą stronę te 0,3 kg różnicy jest :) Maclaten XT waży jakies 7 kg. Albo nawet 7 i troszeczkę. Oczywiście Malclaren zdecydowanie lżejszy. No ale jak sama piszesz - w Nomadzie dziecko i siedzi i śpi jak król, moja córka nawet po turecku tam siedziała czasami. Jeśli zmieści Ci się do samochodu, masz go gdzie trzymać nie musisz zbyt wysoko wnosić to bierz nomada. Na pewno jest wygodniejszy. A tu moja córka w Nomadzie, w zeszłym roku w sierpniu, miała prawie dwa lata, ponad 90 cm wzrostu: picasaweb.google.com/JRJankowscy/NowyFolder#5259612237369489362 i jeszcze tu, ten sam okres: picasaweb.google.com/JRJankowscy/Teresa#5226294577001068082 picasaweb.google.com/JRJankowscy/Teresa#5226295196050117458 Odpowiedz Link Zgłoś
stas2008 pstrabiedronka 18.10.09, 12:01 Biedroneczko- kochana jestes, że tez masz do mnie jeszcze cierpliwośc ;-) 10 kg to nie mało, ale wózka po piętrach nie noszę a raz w roku na wakacjach to w sumie mozna sie przemęczyć..czyli nie powinien byc to dla mnie prorytet..ale że mam już buzz'a to chciałam parasolkę..ehh --->Biorę dzis małego i jedziemy przymierzyc się do jane, wymiraowo to on do bagaznika teoretycznie mi nie wchozi ale może ze skosa jakos sie uda ;-) Jak nie to to już kupie tego XT chyba, chociaż Stasio jakos tak wisi w nim dziwnie..a mały nie jest. W pliko było mu super, ale on mi sie średnio prowadzi. pozdrawiam ciepło i dzięki wielkie za foty- wózio super ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 Re: No i kupilam nomada 21.10.09, 13:42 jest cudny,kocham go:) tylko folia p/deszczowa strasznie smierdzi plastikiem:(. dzis kropilo i kurcze mialam obawy czy zakladac ...cale szczescie szybko przestalo. wlasnie wietrzy sie na balkonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rychu08 Re: No i kupilam nomada 21.10.09, 13:59 Ten wózek to jest bardzo dobry wybór, miałam nomada i teraz mam slaloma. Dwa kupione jako używane ale slalom trafił mi się nowiutki, kółka nie jeżdzone wąsy jeszcze miały. Ja jestem super zadowolona, nomada kupiłam jak syn miał rok,troche przeszkadzaly mi te kola piankowe, jak byłam załadowana ciężko się troche jechało, natomiast slalom płynie. Mimo że syn ma 22 miesiące i wazy ok 12 kg to i tak lekko się prowadzi wózek.Też myślałam na Maclarenem i dobrze, że nie kupiłam, dzieci w tych wózkach wiszą.Może potem skusze się ma questa ale do wiosny jeszcze daleko..... Potrzebuje tylko folii przeciwdeszczowej może któraś z Was ma do odsprzedania albo poleci jakąś tańszą inna zastępczą? Odpowiedz Link Zgłoś