Dodaj do ulubionych

Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka... cdn

07.01.10, 11:12
Szukam wózka, ktory spełniałby 4 podstawowe kryteria, tylko nie
wiem, czy taki istnieje, dlatego bardzo prosze o opinie osób, które
spotkały się z takim modelem:
1. Duże pompowane koła
2. Skrętna oś kół z mozliwoscia blokady (jak np. w bebecar Stylo AT)
3. Miękkie zawieszenie na wahaczach
4. Dodatkowo PRZEKŁADANA RĄCZKA, a nie całe siedzisko
Oprócz tego chciałabym, aby był estetycznie i solidnie wykonany i
posiadał to, co każdy wózek ma juz w standardzie wyposażenia, czyli
regulowana wysokosc rączki, oparcia siedziska itd.
Wspomniany przeze mnie Stylo AT jest dla mnie super wózkiem, tyle,
że brakuje mi własnie tej przekłądanej rączki :/
Obserwuj wątek
    • agatek72 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:09
      jako użytkowniczka wózka Stylo At muszę powiedzieć że też zastanawiałam się nad
      przekładaną rączką, natomiast sprzedawca w sklepie przekonał mnie że przekładana
      rączka prowokuje do tego żeby przekładać ją w chwili kiedy dziecko siedzi w
      wózku. A niestety wystarczy chwila nieuwagi żeby właśnie tą przekładaną rączką
      zrobić dziecku krzywdzę (przyciąć rączki). A uwierz mi że w użytkowaniu wózek
      Stylo At sprawuje się super.
      • ramo-na1 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:25
        W takim razie sprzedawca mocno przesadził (być może obawiał się, że straci
        klientkę ;). Miałam wózek z przekładaną rączką i bardzo sobie chwaliłam
        możliwość odwrócenia dziecka od wiatru, słońca, czy to, że w momencie kiedy
        jadło sobie "bułę" ja mogłam popatrzeć czy nie siada na niej np. osa.
        • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:38
          agatek72 napisała:

natomiast sprzedawca w sklepie przekonał mnie że przekładan
          > a
          > rączka prowokuje do tego żeby przekładać ją w chwili kiedy dziecko siedzi w
          > wózku. A niestety wystarczy chwila nieuwagi żeby właśnie tą przekładaną rączką
          > zrobić dziecku krzywdzę (przyciąć rączki).

no nie przesadzajmy, jak zamykasz drzwi to tez wystarczy chwila nieuwagi i
          mozesz przyciac dziecku raczki; a co mial sprzedawca powiedziec, musial
          zachwalic swoj produkt

osobiscie uwazam ze przekladana raczka jest bardzo przydatna rzecza, kupilam
          uzywana spacerowke mutsy na zime ze wzgledu na przekladane siedzisko przod/tyl
          ale to nie zdaje w ogole egzaminu bo ciezko jest przelozyc siedzisko z troche
          juz wazacym dzieckiem; planuje drugie dziecko i wiem ze przekladana raczka jest
          priorytetem dlatego tez sama szukam fajnego wozka a ta funkcja ale nie drogiego
          bo ja musze miec 2 wozki, jeden na spacery po lesie a drugi jakis lekki
          wyjazdowy, jak narazie w oko wpadl mi tylko jedo pati - wozek na pasach,
          przekladana raczka i rozsadna cena; podoba mi sie jeszcze emmaljunga edge duo
          combi ale ja w tej cenie musze zmiescic sie z dwoma wozkami :)
          • agatek72 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:49
            każdy ma prawo do własnych wniosków. A klientki by nie stracił bo i tak bym u
            niego kupiła, więc uważam jego opinię za uczciwą. I nigdy nie miałam problemu z
            przekładaniem siedziska, więc wybór Stylo At uważam za najlepszy jakiego mogłam
            dokonać.
            • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:52
              agatek72 napisała:

> każdy ma prawo do własnych wniosków. A klientki by nie stracił bo i tak bym u
              > niego kupiła, więc uważam jego opinię za uczciwą. I nigdy nie miałam problemu z
              > przekładaniem siedziska, więc wybór Stylo At uważam za najlepszy jakiego mogłam
              > dokonać.

ja nie twierdze ze wozek jest zly, wierze ze jest ok ale wyjasnienie sprzedawcy
              jest dla mnie smieszne bo jest wiele sytuacji w ktorych jak nie uwazasz to
              mozesz zrobic dziecku krzywde a fakt jest taki ze przekladana raczka jest
              wygodniejsza od przekladanego siedziska
              • agatek72 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:58
                dla mnie śmieszne nie jest bo facet mówił mądrze i wiedział co mówi.
                I oczywiście zgadzam się z Tobą że jest wiele sytuacji w których przez nieuwagę
                można zrobić dziecku krzywdę dlatego wg mnie należy ilość tych sytuacji
                minimalizować. I powiem szczerze myślę że moje 3 min wygody w ciągu dnia jest
                mniej ważne od bezpieczeństwa dziecka.
                • bobimax Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 02.03.10, 17:41
                  Powiem, że dla mnie lepsza jest przekładana rączka niż siedzisko. I
                  przy każdym wózku miałam właśnie przekładaną rączke,bo w każdej
                  chwili mogłam obracać dziecko w drugą stronę, w zależności jak
                  świeciło słońce czy wiał wiatr. Nie wyobrażam sobie co chwilę
                  przekładać siedziska z dzieckiem, bo świeci słońce czy wieje prosto
                  w twarz.
        • ramo-na1 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:41
          Wg mnie jeżeli już coś miałoby przemawiać na niekorzyść przekładanej rączki, to
          gorsze manewrowanie w pozycji, gdy jest ona przełożona. Ja miałam Mistrlala S
          Teutonii i np. podbijanie wózka przy przełożonej rączce z dzieckiem ponad
          rocznym było raczej marne. Uważanie, żeby dziecku nie przyciąć rączek
          porównałabym do skupienia przy wkładaniu dziecka do wózka - jakby się uprzeć, to
          w sumie też wystarczy chwila nieuwagi i można nie trafić w wózek ;)
          • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 13:45
            bo zeby wozek z przekladana raczka dobrze sie prowadzil zarowno jak dziecko jest
            do nas przodem jak i tylem to kola musza byc tej samej wielkosci a mistral s ma
            przednie kola mniejsze dlatego prowadzi sie go gorzej i gorzej podbija bo wozek
            jest inaczej wywazony; ja mam 3kolowego mutsy i jak synek siedzi przodem do mnie
            to ciezko sie prowadzi a jak zasnie to juz w ogole tragedia ze skretem
        • mama_nikodemka ramo_na1 07.01.10, 13:41
          a jaki mialas konkretnie model?
          • ramo-na1 Re: ramo_na1 07.01.10, 13:47
            Teutonia Mistral S z 2007 roku.
            • mama_nikodemka Re: ramo_na1 07.01.10, 13:57
              ramo-na1 napisała:

> Teutonia Mistral S z 2007 roku.

wlasnie wyczytalam wyzej ;)
      • marysia651 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 14:19
        kupowałyśmy chyba u tego samego sprzedawcy :-) użył wobec mnie tych samych
        argumentów i też mnie przekonał żeby nie kupować wózka z przekładaną rączką.
        Powiedział również że w normie dotyczącej produkcji wózków jest nawet zapis że
        nie wolno przekładać rączki i dalej był fachowy wykład na temat tego czy
        producenci przestrzegają tych norm czy też nie, ale tego już niestety nie
        powtórzę :-)
        W każdym razie odniosłam takie samo wrażenie że facet wie co mówi i jest w 100%
        wiarygodny.
    • izzyy6 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 14:20
      www.wampol.com.pl/ mnie sie wizualnie podoba ten z pompowanymi kolami i
      chyba ma przekładaną rączkę ale nie mogę znaleźć nigdzie by go lepiej zobaczyć
      • marysia651 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 14:29
        jest do zobaczenia na allegro, ale z całym szacunkiem : dziewczyna pyta o
        bebecara czyli najwyższą półkę a nie o wózek za 900 zł.
        Można jej doradzić niektóre modele Emmy, inglesiny itp.
        • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 14:38
          dziewczyna nie pyta o bebecara tylko o to czy istnieje wozek z wypisanymi przez
          nie kryteriami a bebecar jej sie jedynie podoba

a co do przekladanej raczki to mialam przez kilka m-cy taki wozek, i to z tej
          nizszej polki, i ani razu nie bylo sytuacji w ktorej moglabym przyciac dziecku
          raczki, te raczki musialyby byc niezwykle dlugie, nie mniej jednak nie zmienia
          to faktu ze trzeba uwazac
          • marysia651 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 14:51

mama_nikodemka napisała:

> dziewczyna nie pyta o bebecara tylko o to czy istnieje wozek z wypisanymi przez
            > nie kryteriami a bebecar jej sie jedynie podoba
            >
            > a co do przekladanej raczki to mialam przez kilka m-cy taki wozek, i to z tej
            > nizszej polki, i ani razu nie bylo sytuacji w ktorej moglabym przyciac dziecku
            > raczki, te raczki musialyby byc niezwykle dlugie, nie mniej jednak nie zmienia
            > to faktu ze trzeba uwazac
            No to jeśli jej się podoba Bebecar, to chyba dużo znaczy. A jedyne zastrzeżenie
            to brak przekładanej rączki, i ja wyraziłam swoje zdanie że przekładana rączka
            nie zawsze jest bezpieczna.
            Jesli Ty swojemu dziecku jej nie przycięłaś to tylko się z tego ciesz ale jeśli
            ona swojemu dziecku przytnie to do kogo ma mieć pretensje? Do Ciebie że tak jej
            doradziłaś, czy do siebie że Cię posłuchała.
            A po drugie na górze jest przypięty link gdzie facet kupił wózek z niższej półki
            i pisze co sądzi na ten temat. I jeśli komuś zainteresowanemu wózkiem z górnej
            półki proponuje się wózek Wampolu to jest to jakaś pomyłka.
            • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 14:59
              ale ja jej nie doradzam wozka z przekladana raczka, autorka watku sama chce taki
              kupic; wypisala jakie sa dla niej wazne kryteria i ze podoba jej sie bebecar ale
              jakby znalazla wozek tanszy a spelniajacy jej oczekiwania to na pewno by sie
              ucieszyla, nie napisala ze wozek ma byc powyzej 2tys
    • alicja_wk Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 07.01.10, 18:33
      No więc tak...
      Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i nadal obstaję przy przekładanej
      rączce, ale tylko dlatego, że dla starszego syna miałam wózek z tą
      funkcją i sprawdzał się rewelacyjnie. Nigdy mi się nie zdarzyło
      zrobić mu przez to krzyde, a używalismy go od momentu jak maly
      zaczal siedziec - do samego konca.
      Mialam zamiar uzywac tego wozka przy drugim dziecku, bo nadal jest w
      idealnym stanie, jednak po dwoch miesiacach korzystania z wozka (z
      gondola) na wahaczach i z pompowanymi kołami nie chce juz twardego
      zawieszenia i piankowych kół.
      Mieszkamy na terenie, gdzie jest duzo otwartch przestrzeni, a przez
      to dosc wietrznie, dlatego przekladanie siedziska za kazdym razem,
      gdy zmieniam kierunek jazdy nie wchodzi w gre.
      Nie zalezy mi na wózku z bardzo wysokiej półki. Zalezy mi, zeby
      wozek byl bezpieczny, estetycznie wykonany i mial to wszystko, o
      czym wspomnialam.
      Ale jesli bedzie to wozek drogi, to jestem w stanie zaplacic za to,
      czego oczekuje nawet wysoka cene.
      Po prostu do tej pory nie udalo mi sie spotkac wozka, ktory mialby
      to wszystko, bo nawet jesli zawieszenie i koła są ok, to nie ma
      przekladanej raczki (własnie Stylo AT i inne z tych drozszych), a
      znalazłam wózek za 300 zł, który ma przekładaną rączkę, miękkie
      zawieszenie, duze pompowane koła, ale nie są one skrętne :/
      Ehhh, chyba nie da sie tego wszystkiego pogodzic. A szkoda, bo
      przeciez taki wózek jest badzo funkcjonalny i w koncu producenci
      powinni pomyslec nad tym, aby cos takiego stworzyc.
      • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 08.01.10, 12:46
        wlasnie szkoda ze tak malo jest wozkow z przekladana raczka, przegladam wozki
        juz od dluzszego czasu i nie znalazlam jeszcze zadnego z przekladana raczka i
        skretnymi kolami tej samej wielkosci, jest np jedo vedi ale jaki to komfort
        prowadzenia wozka po przelozeniu raczki jak z przodu sa takie male kolka, ja
        mieszkam pod lasem wiec wiem ze wozek musi miec dobra amortyzacje, dlatego chce
        wozek na pasach z przekladana raczka, z kolami tej samej wielkosci zeby wozek
        prowadzilo sie dobrze w obydwie strony i niestety wyboru nie mam zadnego, jest
        tylko jeden wozek jedo pati; podoba mi sie jeszcze teutonia mistral p no i ta
        emma edge duo combi ale dla mnie wozek za drogi bo tak jak napisalam musze miec dwa
        • alicja_wk Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 08.01.10, 13:23
          W tym Mistralu mogli sobie darowac to przekladane siedzisko, skoro
          rączka jest juz przekladana, a zrobic skrętną oś kół. Nie moge pojąć
          dlaczego nawet w tak drogich wozkach nie ma zadnego wyboru.
          A Ty szukasz głeboko-spacerowego, czy tylko spacerowki?
          • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 08.01.10, 13:53
            gleboko-spacerowego.
            juz nawet pomyslalam zeby kupic moze sama gondole np bartatiny albo na allegro
            znalazlam chyba firmy sawex a potem dokupic sama spacerowke bo przy straszym
            dziecku juz ta amortyzacja nie musi byc taka dobra ale tez nie ma wybory w
            spacerowkach z przekladana raczka :/
            • alicja_wk Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 08.01.10, 17:53
              To prawda, coraz mniej produkuje sie wozków, ktore maja ta
              przekladana raczke.
              Znalazlam cos takiego na allegro:
              allegro.pl/item876326565_wozek_spacerowka_fuzzion_z_przekladana_raczka.html
              Wizualnie mi sie nawet podoba, ale nie ma pompowanych kół, a
              zawieszenie wyglada na twarde.
              Ten z kolei ma wszystko, czego szukam, oprocz skretnych kół, ale nie
              podoba mi sie jego wyglad. Poza tym na allegro nie ma nic ciekawego.
              Tutaj niby wozki z wyzszej pólki, ale zaden nie ma skretnych kół.
              A co do głebokiego, to mam do sprzedania Delti Leo za niewysoka
              cene, gdybys byla zainteresowana, to daj znac.
            • alicja_wk Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 08.01.10, 17:56
              Zapomnialam wkleic linki do powyzszego postu :)
              - to ta niby wyzsza półka www.bobowozki.com.pl/index.php?
              cPath=196&osCsid=09efb790628fe61a1ffbebc77fdf9417
              - a to ten drugi z allegro
              allegro.pl/item873672840_super_modny_wozek_z_przekladana_raczka.html
              • alicja_wk Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 08.01.10, 17:57
                Zle skopiowalam pierwszy link :/
                www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=196&osCsid=09efb790628fe61a1ffbebc77fdf9417
                • mama_nikodemka Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 08.01.10, 19:34
                  przegladalam juz te wozki na stronie bobowowzki i nie ma nic ciekawego..
                  jesli chodzi o spacerowke fuzzion to ja ja mialam, kupilam bo synek nie chcial
                  jezdzic tylem do mnie, uzytkowalam ja przez pare m-cy i generalnie wozek ok ale
                  na wiosne i lato bo ma bardzo plytka budke ktora w ogole nie oslania dziecka,
                  prowadzi sie ok ale jak dziecko siedzi tylem do nas a jak przodem to juz nie
                  jest fajnie bo wtedy skretne kola masz z tylu a jak je zablokujesz to wozek
                  ciezko jezdzi i ciezko go podbic, teraz wiem ze zeby wozek dobrze sie [rowadzil
                  po przelozeniu raczki to kola musza byc tej samej wielkosci

co do twojej ofert sprzedazy wozka to narazie nie skorzystam bo ja dopiero
                  planuje zajsc w ciaze ;) ale jestem taka manniaczka wozkowa ze juz ogladam :P
                  • majaaleksandra Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 02.03.10, 12:57
                    Ja też jako wózkomaniaczka oglądam wózeczki od pierwszych prób zaciążenia :)
                    I jako że dla mnie priorytetem są
                    1.Cena
                    2.Przekładana rączka
                    3.Waga
                    To na chwilę obecną mój wybór jest następujący :
                    Gondola :
                    www.allegro.pl/item939445551_wozek_gleboki_sawex_gratisy.html
                    Spacerówka:
                    www.allegro.pl/item937199092_wozek_z_przekladana_raczka_spiworek_folia.html
                    Przy córce nie miałam takich "luksusów" a tej rączki mi b.brakowało bo dźwiganie całego siedziska sie nie sprawdziło.
                    A skrętna oś nigdy nie wydawała mi się ważna, ale to może dlatego że nigdy nie jeździłam wóżkiem w to wyposażonym.
    • asienka13 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 02.03.10, 15:03
      A jak Wy to sobie wyobrażacie? Przekładana rączka i przednie skrętne
      koła. Przeciez po przełożeniu rączki, te przednie skrętne będą
      kołami tylymi. Przecież ledwo co można jechac czymś takim. A do tego
      jeszcze pompowane.
      • lula_to_ja bugaboo cameleon ma przekładaną... 03.03.10, 21:19
        • lula_to_ja Re: bugaboo cameleon ma przekładaną... 03.03.10, 21:22
          ale niestety ma beznadziejne małe przednie koła.
    • aniabasior Jędroch Pati 03.03.10, 22:16
      Ja proponuje Jędroch Pati
      na pasach lub wahaczach,przekładana raczka,duże pompowane koła, nie
      ma tylko skretnej osi.
      Ale ma plynne ruchy idealnie sie nim jeżdzi i schodzi i wchodzi z
      krawęrzników nawet po schodach,maiłam kiedys taki wiec rewelacyjny
      wózek.
      Pozdro
      Ania
    • 0kobra Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 27.04.10, 10:55

do alicja_wk
      Witam,
      Czy zalazłaś idealny wózek?

Pisze ponieważ kieruje się tymi samymi kryteriami co ty :) jeśli masz jakieś modele, które zawierają te funkcje to proszę podziel sie tymi informacjami ze mną :)

dodam tylko ze dla mnie najistotniejsze jest: przekładana rączka pompowane kola -najlepiej tej samej wielkości i przednie obracane, w miarę duża gondola z regulowanym zagłówkiem, no i dobre zawieszenie :) - czy aż tak dużo wymagam ;)hihi

Proszę wszystkich o podawanie wszystkich modeli które spełniały by te kryteria,cena na razie nie gra roli- jeśli coś mi sie spodoba i spełni moje oczekiwania to może uda mi sie na niego uzbierać ;)))

dodam,ze ostatnio znalazłam PRAWIE IDEALNY WÓZEK gdyby nie ... długość gondoli 64cm ;(((, a mówie o : GRACO SYMBIO - CZY KTOŚ JUŻ UŻYTKUJE TEN MODEL?
      • mycha79 Re: Czy istnieje taki wózek: przekladana raczka.. 27.04.10, 12:40
        haha bzdura z tą przekładaną rączką - mam taki wózek już dla drugiego
        dziecka i nigdy nie było nawet zagrożenia, żeby mu rączki przyciąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka