lamciad 09.01.10, 22:14 Mam pytanko,tak całkiem z ciekawości,bo przecież nie będe nabywała kolejnego wozka w tak krótkim czasie;-) Kupiłaś Baby Jogger City Elite,mogłabys porównac do Slaloma? Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik_24 Re: do asik_24 10.01.10, 21:09 nie mam BJ City Elite, tylko Classic. Czy porównanie interesuje Cię nadal? Choć uprzedzam,że do wózkowych specjalistek nie należę, więc nawet jeżeli, to porównanie profesjonalnym nie będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: do asik_24 11.01.10, 18:11 Raczej nie uda mi się nic napisać (synek upierdliwy), na razie zdjęcia wstawiam, żebyś sama porównała. Oczywiście, jeśli tylko mi się uda:) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: do asik_24 11.01.10, 18:29 zabawił się:) 1.rozstaw kół, jak widać, szerszy w BJ, jakieś 3cm + te bolce, czyli razem jakieś 6cm 2.siedzisko ciut węższe w BJ, ale za to głębsze, 3.oparcie bardziej pionowe w BJ, 4.system składania wózka, jak i rozwiązanie budki-nie podlega żadnej dyskusji:) 5.BJ zdecydowanie lepszy dla wysokiej osoby (spora regulacja wysokości rączki, w Slalomie raczej kiepska),tzn. nie to że dla niższych nie, ale Slalom raczej dla wysokich nie jest, 6.waga raczej porównywalna, 7.amortyzacja trochę lepsza w BJ(tu wyraźnie wyczywalna na przednim kole, w Slalomie na tylne-przynajmniej tak mi się wydaje, choć nie chciałabym z siebie głupa robić), jednak wydaje mi się,że dla dziecka pow. pół roku to Slalom w zupełności wystarczy (to moja opinia) 8.łatwo prowadzi się oba wózki, 9.Slalom wydaje mi się być (w porównaniu) bardziej "rozklekotany", tzn. takie jakieś luzy ma i nie sądzę, żeby to była jakaś wada mojego wózka:) 10.dostęp do kosza łatwiejszy w Slalomie, wielkością porównywalne, 11.ściąganie kół w obu łatwe, 12.tapicerka w BJ na pewno dużo bardziej wytrzymała, No nie wiem, co jeszcze. Ja naprawdę specjalistką nie jestem. Wydaje mi się,że siedzisko choć węższe w BJ, to sporo wygodniejsze.W Slalomie jakby dziecko trochę się zsuwało. W zasadzie uwielbiam Slaloma i szkoda mi go sprzedawać, ale od pierwszej chwili wiedziałam,że to BJ zostaje (o obu nie ma mowy, bo w domu jeszcze Buggster). Coś musi w BJ być, bo męża mojego od razu zachwycił, podobnie jak Buggster,I teraz oba zostają. Jakby co, to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: do asik_24 11.01.10, 18:43 dzięki! Widze,że gustujesz w czerwnieni;-)Ja się przyłapałam na tym,że u mnie więszkosc wózków miala cos z brązem,choć w zasadzie ja tego koloru nie uzywam np.w ciuchach czy butach,widac na wozkach musze sobie braki odbijać. Mój mąż odwrotnie niż Twój-buggstera nie lubil i cały czas mi mowil,że g.... kupilam.Fakt,on wysoki,wiec jak prowadzil buggstera to wyglądał jakby pchal wózek dla lalek.Ciekawa jestem,jak bedzie ze slalomem.Ale póki co,jak prowadzil po domu to mówil,że jest ok.W ogóle on z tych,co to parasolki do niego nie przemawiają,lubi porządne,duże wozy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: do asik_24 11.01.10, 18:51 Ja w czerwieni? Nie, nie znoszę czerwieni:) Nie mam żadnego ciucha czerwonego, dzieciaki baardzo niewiele. A wózki, cóż. Zaczęłam spokojnie od Spirita szaro-zielonego, potem Buggster schlamm, w końcu trafiłam na Slaloma-stwierdziłam, czemu nie taki, będzie inny jak wszystkie. Nie żałowałam. No i BJ. Nie bardzo podobały mi się inne kolory, więc wybrałam wg mnie najładniejszy. Nie żałuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: do asik_24 11.01.10, 20:02 :) a jak wypada slalom w porownaniu do spirita?Bo to chyba ta sama klasa wozków.Tez ostatnio o tym modelu myslalam,jak mnie naszlo na porządna spacerówke,ale stwierdziłam,ze chyba to juz przegięcie.Slalom wydał mi sie jednak bardziej "spacerowkowy" dla 2 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: do asik_24 11.01.10, 21:08 Powiem tak, za taką cenę drugi raz tego wózka nie kupiłabym. Nie zdał egzaminu jako wózek dla noworodka, przynajmniej na mojej wsi, nie mówiąc już o spacerach do lasu i plaży. Spacerówka ok, nie trzęsło małym może dlatego,że zdecydowanie niżej osadzona od gondoli, nie wiem. W każdym razie, to nie wózek dla 2 latka. Za niskie oparcie (budka na głowie), za wąski. Reszta ok. Przestałam używac, jak maly miał 8 m-cy. I nie uważam,że dużo dłużej by w nim pojeździł i to w dużej mierze przez tą budkę właśnie, która niby jest super, bo można mocno naciągnąć, ale dla większego dziecka po porostu leci na łebek. No i koła pompowane sporo lepsze, tu więc jako spacerówka dla starszego dziecka zdecydowanie (wg mnie) wygrywa Slalom Odpowiedz Link Zgłoś