la-bast 28.03.10, 23:20 w wyszukiwarce niezbyt wiele na temat tego wotzka, ktoras miala, ma? ladnie wyglada, a jak tam z funkcjonalnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaly Re: Gesslein Swift! 28.03.10, 23:44 Mały kosz na zakupy z kiepskim dostępem przy rozłożonym oparciu, praktycznie wogóle nie ma dostępu. Kiepsko się podbija, nie ma regulowanego podnóżka. Nie pamiętam jakieś wysokości ma oparcie, siedzisko ma głębokie, długi po złożeniu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Gesslein Swift! 28.03.10, 23:59 a to dobrze, akurat te wady, ktore ma akurat zupelnie mi nie przeszkadzaja, nie robie zakupow bez auta, podnozek nie musi byc regulowany,a po zlozeniu moze miec i 150cm mam wystarczajaco miejsca. mialas go? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Gesslein Swift! 29.03.10, 08:27 Nie, ale bardzo mi się kiedyś podobał i bardzo chciałam go kupić, oglądałam go wielokrotnie w sklepie, składałam , rozkładałam, woziłam córkę (wówczas małą, a wózek już marnie się podbijał). Mnie te wady też nie przeszkadzały. Ostatecznie zanim kupiłam to mi się opatrzył, ale jakościowo jest ok. Na tym samym stelażu można też kupić Implasta Vibe i wózek z grupy Bebecara (Carbebe chyba się nazywał). Te dwa napewno miały niskie oparcia i nie wiem jakiej jakości były tapicerki bo tych na żywo nie oglądałam. Gessleina tak. A. Odpowiedz Link Zgłoś
sadzik81 Re: Gesslein Swift! 29.03.10, 11:29 Ja mialam identyczny wozek pod inna nazwa Bruin PRESTo. Powiem tak jest to drugi wozek w ktorym mojemu synkowi siedzialo sie wygodznie i chcial siedziec,ma fajnie siedzisko drugim wozkiem jest quest,miala wiele parasolek,spacerowek ale w tych dwoch bylo mu najwygodniej.Troszke ciezko sie go podbija ale to kwestia przyzwyczajenia i trzeba wiedziec jak zlapac za raczki zeby bylo lzej ale jak na mojego syna wtedy okolo 12 ,13kg nie bylo dla mnie zle. Bardzo pojemny kosz jak na taki wozek ale z tego co wyczytalam nie robisz wozkiem zakupy.Wysokie oparcie (nie jestem pewna jakie jest w gesslein ale w moim z tego co pamietam 48 albo 50),moglam sporo powiesic na raczkach.Bardzo zwrotny,taki typowo miastowy w sumie na wies tez bo bylam z nim w polsce jak byla zima i lato, i w lato dawal rade elegancko ,oczywiscie nie na wertepy. Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: Gesslein Swift! 29.03.10, 11:59 w Gessleinie 47 cm było wysokie oparcie bo już komuś podawałam, a odległość od ziemi do rączek 101 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: Gesslein Swift! 29.03.10, 16:02 Napiszę ci jeszcze że te Gessleiny bardzo ładnie się prezentują na zdjęciach i w rzeczywistości. Mają bardzo ładne kolorki, ja miałam zielonego (taki apple green czy jakoś tak), ale widzialam też czerwony i pomarańczowy i też ładnie wyglądały. Nie żadne żarówy jakieś. Rączki są piankowane, a nie plastikowe. Moje dziecko bardzo lubiło nim jeździć. Dlaczego się wymieniłam, skoro taki dobry? Napaliłam się na Arię (dzięki pozytywnym opiniom forumowiczek), a mąż 4 wózków by w domu nie tolerował :) Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: Gesslein Swift! 29.03.10, 09:16 Ja go miałam, możesz poczytać sobie moje wypowiedzi na temat tego wózka: forum.gazeta.pl/forum/w,22462,95912948,95912948,Gesslein_Swift_ktos_ma_Opinie.html i obejrzeć zdjęcia wózka: fotoforum.gazeta.pl/a/34984.html Jeśli bedziesz miała pytania, odpowiem na nie jeśli będę w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 09:55 la-bast A widziałaś baby joggera city mini? Też chyba by Ci się spodobał. Sory za zboczenie z tematu. Mnie się ten beby jogger podoba, niestety nie jestem nieograniczona finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 10:25 no, baby jogger ma super budę, fantastycznie się składa, jest lekki, i mały po złożeniu. Ja mam city elite, to wielki wózek, ale jak na swoją wielkość bardzo mały po złożeniu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 17:12 stwierdzilam, ze dobije mnie ogladanie wszystkiego tylko w internecie, bo w realu mi sie nie chce i zamowilam, sobie do domu jeoggera mini, gessleina i quinny.Przejade sie wszystkimi i stwierdze, ktory mi sie najbardziej podoba i jest najwygodniejszy.O doswiadczeniach z tymi trzema napisze, ajk dotra wczoraj wieczorem zamowilam.M stwierdzil, ze jak mam nastepne 3dni przed kompem spedzic na dopytywaniu i ogladaniu obrazkow to lepiej zamowic i sie przekonac.Zobaczymy co z tego bedzie:-D w kazdym razie dzieki za porady Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 17:15 zaczynam zalowac, ze nie mam blizniakow baby jogger citi mini dla blizniakow wyglada bosko, lepiej niz pojedynczy:-D Odpowiedz Link Zgłoś
pomilak1 Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 18:38 Dobrze że masz takie możliwości..:) chyba będzie problem z głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 20:07 gorzej jak wszystkie mi nie podpasuja...moj m zaznaczyl, ze jak wszystkie beda ok to i tak mam zatrzymac jeden bo on drukarni kasy nie posiada:-D chyba przstana mnie lubic w sprzedazy wysylkowej ciagle im cos zwracam:-D Odpowiedz Link Zgłoś
izzyy6 Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 20:50 to jak Ty to robisz zamawiasz 3 wozki próbujesz potem zatrzymujesz jeden a pozostale zwracasz i jak zwracaja kase, ale co mowisz ze dlaczego zwracasz i tak bez problemu mozna to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 20:59 zamawiam w trzech sklepach, zeby nie wzbudzic podejrzen:-D a potem korzystam z tego, ze moge wycofac sie z umowy przez 14dni.raz mnie sie czepiali tylko, ze czemu zwracam, napisalam, ze kolor niezgodny z tym na zdjeciu, chodzilo o bluzke:-D kolory na zdjeciach nigdy nie sa takie same jak w realu:-D ja w tych sklepach kupuje duzo, bo wole to niz latanie za kazda pierdolka, znaja mnie, bo wszystko przychodzi na adres firmy.Powazni ludzie moga zwaracac:-D rzadko zwracam wiec nie ma problemu:-Djedyny jest, ze najpierw trzeba zaplacic, no ale jeszcze tak zle z budzetem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Gesslein Swift!- off top 29.03.10, 21:03 ojca dziecka nie da sie zagonic do sklepu, on kupuje doslownie wszystko przez net i tez zwaraca jak mu nie podpasuje, rozmiar nie ten itd. on jeszcze nigdy nie mial problemow ze zwrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: Gesslein Swift!- off top 31.03.10, 09:25 > to jak Ty to robisz zamawiasz 3 wozki próbujesz potem zatrzymujesz jeden a > pozostale zwracasz i jak zwracaja kase, ale co mowisz ze dlaczego zwracasz i ta > k > bez problemu mozna to zrobic? La-bast zdaje sie ze nie mieszka w Polsce, ale u nas przeciez przy sprzedazy przez internet jest 10 dni na zwrot bez podania przyczyn. Tylko koszt przesylki w dwie strony trzeba oplacic, a w przypadku wozka to moze troche kosztowac. Nawet jesli sklep wysyla za darmo i odpada koszt wysylki w jedna strone, to koszt zwrotu to juz pewnie minimum z 50 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
pomilak1 Re: Gesslein Swift! 29.03.10, 15:44 Ja mam obecnie gessleina swifta, wózek jest zwrotny, fajnie się prowadzi, regulacja oparcia bardzo wygodna, wysokie oparcie, składa się w parasolkę, odpinana część budy z tyłu i możliwość zrobienia takiego ala daszka, super folia przeciw deszczowa, kosz wcale nie taki mały (oczywiście w porównaniu z Arią to jest mały ale w porównaniu z magiciem tojest duży)bardzo stabilny no i do 25kg można dziecko przewozić :)fakt z ciężym dzieckiem się nie za dobrze podbija, ja już się przyzwyczaiłam no i ztyłu jest taka wypustka na którą możesz depnąć i wózek się dosłwonie sam podniesie:) ale on ma z tyłu taka kratownicę-stelaż, a wyczytałam na innym wątku że takie coś ci się nie podoba:) mi się bardzo dobrze go użytkuje. Jak ci nie zależy na nowym to mój mi się już opatrzył. Odpowiedz Link Zgłoś