Dodaj do ulubionych

najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 2

06.06.10, 23:36
kontynuacja wątku
forum.gazeta.pl/forum/w,22462,94548862,94548862,najpopularniejsze_wozki_na_naszych_chodnikach.html
do którego nie można już nic dopisać bo jest zarchiwizowany

Rok później u mnie (Opole) dalej królują x landery xa, gonią je bartatiny,
trochę jumperów, trochę mniej niż rok temu czołgów ale nadal obecne, sporo też
spacerówek coneco/baby design.
Jak na lekarstwo bugaboo (3 razy widziałam), stokke od roku nie widziałam,
mało teutonii czy emmaljung, średnio mutsy czy quinny.
Mało fynów co mnie dziwi.
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 07.06.10, 06:51
      poprzedniego wątku całego nie czytałam :P
      ale obecnie u mnie (Katowice - ale tylko część centrum i okolic bo
      dalej to nie wiem :P)
      X lander xa
      Mutsy 4 rider i urban
      Jeden bugaboo bee (nie mogłam uwierzyć :P)
      jeden stoke
      maclareny (głównie techno i XT)
      nadal tako czołgi :/
      bartatiny lub marity
      jumper i jumperX
      kilka buzzów i spedy
      chicco
      ogrom magiców i na ten styl (lira itd)
      tetonie jedną widziałam, emmaljungi nie umiem rozpoznać więc nie wiem
      :P fyna nie widziałam :)
      no i wśród parasolek czy małych spacerówek zdecydowanie królują
      coneco/espiro/baby design

Ogólnie to raczej wszystkie znane marki gdzieś mi mignęły,ale nie
      umiem się dopatrzeć bugaboo cameleona czy baby joggera :)
      • katrinka82 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 07.06.10, 07:09
        Śląsk - głównie Tako jumper albo jumper x, czołgi, spacerówki to baby design,
        espiro i coneco królują. Obecnie ja mam tylko Mutsy i Cybexa w mojej miejscowości;))
        • monia111175 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 07.06.10, 07:48
          u mnie na'osiedlu'' króluja tako jumpery x--jest ich strasznie
          duzo,x-landery,czołgi,atlantici baby design,dużo w tym roku
          marit,spacerówki przewaznie coneco-baby designy i espiro,ale sporo
          maclarenów też.
          A zoo jak byłam--to zamiast ogladać zwierzeta to ja za wózkami sie
          ogladami--tam juz wielkie skupisko ludzi--wiec wózki przeróżne--Ari
          ani jednej nie widziałam(wogóle nigdy w zyciu na zywo nie widziałam).
    • asienka13 Warszawa - Ursynów 07.06.10, 08:02
      U mnie najwięcej X-Landerów. Dalej Mutsy, Emmaljunga, Jedo Fyn, kilka Bebecarów i ostatnio co raz więcej Cameleonów.

https://lbdf.lilypie.com/i3kWp1.png
      • mama2chlopcow Re: Warszawa 07.06.10, 08:35
        Maclareny wszelakiej postaci i emmaljungi ale większość bardzo stare
        modele, dużo x-landerów xa i cała masa stadionowych noł nejmów!
    • emakowka Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 07.06.10, 08:52
      Bolesławiec-od zeszłego roku zaszła mała zmiana na pierwszym miejscu
      króluje Active Baby Jet i Takko Jumper- jest ich cała masa. Potem x-
      landery,Coneco,Chicco,Mutsy transportery i oczywiście czołgi!Jest
      też jeden Bugaboo Cameleon,kilka Concordów i Maclarenów.
    • magda19lenka Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 07.06.10, 09:13
      fajny temat ;-)
      W Siedlcach jeszcze rok temu królowały xlandery ale jest ich coraz mniej na
      rzecz tako jumperów, sporo jest bartatin i fynów; marit i kortin malutko.
      Dużo jest czołgów noł-nejmów, ale mam wrażenie że zostają powoli zastępowane
      przez wózki ze skrętnymi kołami - też noł nejmy ;-)
      Stokke widziałam jednego, ze 2 Cameleony, 1 concorda, kilka emmaljung - ale ich
      nie rozróżniam modelami.
      Jest kilka slalomów.
      W spacerówkach też mało "marek" jeździ, głównie coneco/baby design. Pełno jest
      wózków travel i traper.
      Chyba tylko ja jeżdżę zooperem, widuje kilka maclarenów - głównie xlr, choć i
      ostatnio volo się trafił. ;-) Cybexa widziałam jednego.

Raczej ludzie kupują tanie wózki, nie znają się na "markach" ;-)
      • michelllle Re: Jaki wózek ma wysoko montowaną gondolę ? 08.06.10, 19:04
        tako ma nisko gondole, ja mam mutsy 4 ridera gondola ma 74 cm
        wewn.dł., dość wysoko ma gondole też Quinny Speedi.
    • groniek1977 Wrocław 07.06.10, 09:52
      Rok temu w ogromnej przewadze były x-landery xa i quinny speedy sx.
      Wtedy nie widziałam prawie żandej emmaljungi.

Teraz jest wszystkiego pełno, dosłownie. Jedynie emmy nadal
      nieliczne, no i tako też rzadko widuję.
      Wczoraj w zoo widziałam aż cztery arie (przez ostatni rok ani jednej)
      i całą masę moich ukochanych pliko, w tym jeden z tacką!!
      Oprócz tego prawie wszystko od tesco do stokke.

Nie widziałam jeszcze we Wrocławiu Baby Joggera.
      • ivaz Re: Wrocław 07.06.10, 10:18
        ja zauważyłam ze w Warszawie to zależy gdzie się bywa, tam gdzie sa
        zamożniejsze dzielnie to większej ilości przeważaja wózki markowe,
        Ja mieszkam na Pradze Północ i tu raczej króluja wózki z niższej
        półki, to samo tyczy sie Galerii Handlowych w Arkadii czy w Złotych
        tarasach pełno maclarenów, peg perego i raczej wózki firmowe, zaś u
        mnie na Wileniaku duzo baby design, coneco. itp.
        • culiacan Kraków 07.06.10, 22:26
          Mieszkam na dużym osiedlu. Królują x-landery, czołgi, coneco baby designy i inne
          tej maści. Mutsy zauważyłam zaledwie 2, 3 szt. mury maxi-cosi i 4 Fyny. W
          sklepach najwięcej maclarenów raczej xlr i xt, peg-perego pliko i no namów. Ze
          zdziwieniem zauważyłam zaledwie 2 bugaboo cameleony i 1 stokke. Na bugaboo bee,
          którego mam jeszcze się nie spotkałam. Niestety nie widziałam też PP si którego
          jestem strasznie ciekawa. Ponadto kilka speedich i buzzów. Z moich obserwacji
          wynika, że rodzice raczej oszczędzają na wózkach jako mniej ważnym elemencie
          wyprawki. Sama nie powiedziałam mężowi ile kosztowały moje wózki bo wypowiadał
          się niezbyt pochlebnie na temat ludzi, którzy wydają 4 tyś. na wózek który
          później używają przez 1,5 roku. Hi hi gdyby widział ...
        • zazou1980 Re: Wrocław 08.06.10, 13:48
          ivaz napisała:

> ja zauważyłam ze w Warszawie to zależy gdzie się bywa, tam gdzie sa
          > zamożniejsze dzielnie to większej ilości przeważaja wózki markowe,
          > Ja mieszkam na Pradze Północ i tu raczej króluja wózki z niższej
          > półki, to samo tyczy sie Galerii Handlowych w Arkadii czy w Złotych
          > tarasach pełno maclarenów, peg perego i raczej wózki firmowe, zaś u
          > mnie na Wileniaku duzo baby design, coneco. itp.

potwierdzam, wózkowo galeria wileńska i galeria mokotów to 2 inne światy...
        • kinder0610 Re: Wrocław 08.06.10, 19:13
          Wrocław - x landery - co drugi, quinny speddy spacerówka, atlantic,
          peg perego pliko, stokke sztuk 1, maclareny - cały ogrom.
    • ollasja Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 07.06.10, 22:36
      Poznańskie osiedla: zimą królowały x-landery i Fyny, wiosną zaroiło się od Baby
      Design, wszelakiej maści Espiro. Jest też całkiem sporo Mutsy i Speedy. Raz po
      raz napotykam Peg Perego (głównie P3)oraz Bebe Comfort (Loola i Streety). Jane,
      który posiadam zdarza się od święta, co mnie w zasadzie cieszy :)))
      • mamaolki-fasolki Radom 08.06.10, 14:32
        Mieszkamy tu od niedawna i w sąsiedztwie (nowe osiedle) często widuję: mutsy,
        buzz, spotkałam też raz murę, speedy i stock- w szoku byłam. Pani nim jeździ
        tylko pod klatką bo dalej pewnie nie chce ryzykować na tych dziurawych
        chodnikach:-)Ale i tak najczęściej na spacerach spotykam tako i tego typu
        pokraki. My jeździmy Speedim i często się ludzie oglądają jak na
        dziwadło:-)Nigdy nie widziałam Emmy czy bugaboo, ale jest lepiej niż jeszcze rok
        temu- wtedy większość to było takie stadionowe badziewie.
    • koza_w_rajtuzach Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 08.06.10, 18:13
      Najczęściej widzę Tako, zdecydowanie, a na drugim miejscu chyba Coneco.
      X-landerów praktycznie nie widuję, co mnie dziwi, bo jak jadę do innych
      miejscowości to widzę ich dość sporo.
    • jolutka1970 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 08.06.10, 18:35
      Warszawa/Poznan/Lodz; ogolnie z tych "moich" miast: XLander Xlander
      Xlander potem daleko nic i nast.Quinny, Emmaljunga, i masowo:
      Coneco, Polak.
    • michelllle Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 08.06.10, 19:06
      tarnowskie góry bytom zatrzęsienie mutsy i jumperów,
    • magdalenca78 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 08.06.10, 19:17
      Lublin:
      na moim osiedlu jezdzi dużo Bartatin, XA, spotkałam też vedi, ale fyna mam chyba
      tylko ja w tej okolicy, z pojedynczych egz jest emma, jane. Coraz więcej wózków
      dwufunkcyjnych Espiro. Ze spacerówek - głównie coneco, baby design, jedna aria.
    • listopadowka2008bis Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 08.06.10, 22:27
      U mnie na osiedlu bez zmian - duzo x landerow, mutsy, troche emmy, reszta to
      bartatiny, 1 mura, jedo. Stokke nadal jeden, kilka per perego, duzo jane.
      Reszta no name.
    • anusia_kra Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 09.06.10, 09:22
      Kraków podobnie zniknają czołgopodobne, w dziurawych okolicach na obrzeżach
      popularne są Tako Jumpery, w mniej dziurawych różnie: nieco mniej chociaż nadal
      sporo X-landerów, dużo Pliko i Speedi, COneco/Espiro i Zappo-podobnych Magiców.
      Stokke jeden i podobnie pomyka tylko na dobrych drogach ;).
    • joann_80 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 13.06.10, 10:35
      W Gdańsku króluja przede wszystkim Buzzy3(czwórek jak na lekarstwo), xlandery
      wszystkich roczników, JumperyX,Roan Marita, Stokke xplory ( o dziwo posiadaczki
      często nie wyglądają adekwatnie )Mutsiaki i te obrzydliwe czołgi, ale to w
      biedniejszych dzielnicach. Tak jak w Warszawie centra handlowe różnią się od
      siebie pojazdami, w biedniejszej Galerii Morena czy Chełm królują czołgi,
      spacerówki wszelkiej maści coneco, graco, espiro,o tych hipermarketowych
      parasolkach za 50 zł nie wspomnę ( masakra) jednak widziałam ostatnio
      Mamas&papas ORA chyba po raz pierwszy na żywo czasem zdarzy sie Loola, w
      bogatszej Galerii Bałtyckiej przede wszystkim Buzzy...wszędzie Buzzy,
      zatrzęsienie Maclarenów, 3TEC też co krok, wspomniane wcześniej xplory.Nie
      widziałam w Gda Cybexów...ani Quinny Senzz , którego obecnie posiadam :D Lubię
      to uczucie jak mamuśki gapią się i zastanawiają.."co to jest?"
      Pozdrawiam wszystkie mamusie. Dziś być może wybiore się z Młodym na zakupy to
      poobserwuje trochę , może sie coś zmieniło ;)
      • joann_80 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 13.06.10, 10:36
        zapomniałam o Speedi i Murach...też ich dużo ;)
        • mamagosia_k Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 13.06.10, 20:57
          Gratuluję wam że macie mnóstwo kasy i stać was na te wózki 'markowe" ja musze
          ostro oszczędza zeby teraz małemu kupić lepszy wózek bo badziewie jak badziewie
          zaraz się rozleci.Ale troche mnie drażnia niektóre wypowiedzi,tak jakbyście sie
          wywyższały ze was stac nie wiadomo na co a ci którzy jeżdzą gorszą marką to
          popłoch totalny ( może nie oszczędzają na dziecku ale zwyczajnie nie mają kasy)
          wiadomo każda mama nieba dziecku by przychyliła :)ja też wykłócam się z mężem o
          każdą złotówkę na wózek
          • emma6666 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 13.06.10, 22:36
            mamagosia_k napisała:

> Gratuluję wam że macie mnóstwo kasy i stać was na te wózki 'markowe" ja musze
            > ostro oszczędza zeby teraz małemu kupić lepszy wózek bo badziewie jak badziewie
            > zaraz się rozleci.Ale troche mnie drażnia niektóre wypowiedzi,tak jakbyście sie
            > wywyższały ze was stac nie wiadomo na co a ci którzy jeżdzą gorszą marką to
            > popłoch totalny ( może nie oszczędzają na dziecku ale zwyczajnie nie mają kasy)
            > wiadomo każda mama nieba dziecku by przychyliła :)ja też wykłócam się z mężem o
            > każdą złotówkę na wózek

to nie do końca tak.
            niektóre mamy na tym forum traktują wózki jak hobby, lubią je zmieniać,
            sprzedają jeden bo się znudził a kupują na allegro inny, używany, za niewielkie
            często pieniądze, za jakiś czas się znudzi a jak się postara i zrobi ładne
            zdjęcia to potrafi sprzedać drożej niż kupiła.
            Straty finansowej nie ma a jest przyjemność z używania czegoś innego.
            Ja tu na forum nie widzę snobizmu, prawda jest taka że zagraniczne drogie wózki
            często są lepszej jakości niż polskie no name, osobiście wolę jeden porządny niż
            3 baby designy i nie chodzi tu o chęć pokazania się z wózkiem na mieście tylko o
            to że lubię rzeczy dobrej jakości.
            • afroddytta Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 13.06.10, 23:10
              > Gratuluję wam że macie mnóstwo kasy i stać was na te wózki
              'markowe" ja musze
              > ostro oszczędza zeby teraz małemu kupić lepszy wózek bo badziewie
              jak badziewie
              > zaraz się rozleci.

Zgadzam się z Emmą.
              Ja za to nie rozumiem dlaczego ktoś kupuje nowy kiepski wózek za
              sporą kasę zamiast kupić używany lepszej firmy. Ja po prostu nie
              lubię bez sensu wydawać kasy i dlatego kupiłam sobie Speedi używany
              za 200 zł, chociaż spokojnie mogłabym sobie pozwolić na coś nowego i
              sporo droższego-tylko po co? Speediego zamierzam używać jeszcze dla
              dwójki dzieci :)
            • mamagosia_k Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 14.06.10, 09:30
              nie chciałam tak na was naskakiwać chyba mi wtedy ciśnienie skoczyło ;p za
              bardzo..... rozumię też wolę wózek lepszej jakości chociaż wiem że mnie nie
              stać na maclarena nawet używanego bo i te na allegro(model techno) po 800,900 zł
              chodzą.Chce kupić zoopera ale ciężko dostępny na razie jest i też koło 500zł dla
              nie których to niewiele ale dla mnie a właściwie dla męża to już znacząca
              kwota(jakby tyle musiał dać na część do auta to by się nawet nie zastanawiał;/)
    • aniatko Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 13.06.10, 12:40
      U mnie (Świnoujście) królują X-ladnery i Tako.
      Jest trochę Mutsy, Maxi Cosi, trochę Inglesin.
      Jest też trochę wynalazków, o których wcześniej nie słyszałam. Wszystko zależy
      po prostu kogo na co stać.

Niestety tylko ze dwa Jedo jeden Fyn, ale chodzi już spacerówka, a drugi
      Bartatina...A szkoda, bo chciałabym sobie to pooglądac w naturze Fyna gondolkę:)
      • free.groszek Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 13.06.10, 20:42
        U mnie dużo xlanderów, ze 2 mutsy, Trochę maclerenów i same coneco i no namy. W
        okolicy tylko ja mam Inglesinę Trip. Żadnej jeszcze nie widziałam. A i widziałam
        jeden Be.
    • emi-29 Re: najpopularniejsze wózki na naszych chodnikach 14.06.10, 09:53
      Legnica
      rany, prawie same czołgi, i to zazwyczaj nowe. Poza tym pojedyńcze
      mutsy i x-landery.
      No i mnóstwo parasolek no-name.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka