Dodaj do ulubionych

parasolka dla 2,5 latka

16.10.10, 17:24
Mam bardzo żywiołowego malucha (2,5 roku) i jak idziemy gdzieś do miasta muszę zabierać go w wózku, bo mi po prostu ucieka. Dotychczasowa parasolka ABC Design niestety praktycznie nie nadaje się do jeżdżenia i musimy kupić jakiś wózek. Mam jeszcze boldera, ale na zakupy czy wyjazdy samochodem potrzebuję parasolkę. Patrzyłam ma maklareny, oczywiście te używane, a może coś innego. Syn jest szczupły, wysoki, lubi w wózku po długim spacerze zasnąć. Co polecacie, co kupić, super gdyby była barierka z przodu.
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 17:30
      ja mam cybexa onyxa, fajny wózek,ale nie ma barierki :) nie ma wyczuwalnej amortyzacji ale dla tak dużego dziecka to raczej aż tak bardzo nie potrzebna :)
    • anusia_kra Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 17:35
      Mój syn miał 2,5 r w wakacje i jeżdził Arią i Maclarenem Volo, bo nic cięższego nie chciało mi sie dzwigać po schodach. Barierke ta z Arii lubił z racji ze to tacka, natomiast do Volo nie miał barierki i było tez ok.
      Jak miałaby to być jedyna parasolka to kupiłabym chyba Questa (miałam do niego barierkę ale nie chciało mi sie wpinać za każdym razem). Teraz Mac powinien miec obniżki cen starej kolekcji także warto :)
      • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 17:40
        Chciałabym wydać max 300zł.
        • zofia-filozofia Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 17:59
          Mutsy Easyrider jest całkiem fajny dla wysokich dzieciaków, tylko nie wiem czy uda się kupic używkę. Nowy i tak jest tańszy od Maclarena, nawet uzywanego a gwarancję masz ;)
          Może buggstera? tu jest w całkiem atrakcyjnej cenie:
          allegro.pl/tfk-buggster-aluminiowy-czerwony-tylko-6kg-folia-i1267626404.html
          • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 18:09
            Ten buggster wygląda nieźle, tylko czy nadaje się dla wysokiego chłopca.
            • mama.macka Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 18:40
              ja tez mam na wypady cybexa onyxa :) wózio super , to taka alternatywa dla questa, świetnie się podbija, super prowadzi ale nie ma barierki i okrycia na nóżki

jeśli natomiast chcesz wydac max 300 zł to polecane sa np mamas & papas pipi ok 190 zł nowy na allegro(nie mam nic wspólnego ze sprzedającym) pipi albo Delti Liv
              delit liv znalazłam za 244 na allegro plus 14 kurier- cena jak dla mnie super za taki wózek

Ja z tych dwóch osobiście wybrała bym delti- bo u nas serwis jak co i ma okrycie na nóżki i super budkę- brakuje mi właśnie w cybexie naciąganej budki:(
              • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 18:48
                Znalazłam cybexa calisto i się zakochałam, tylko ta cena. allegro.pl/wozek-cybex-callisto-nowy-wyprzedaz-i1268350132.html
    • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 19:10
      nowy onyx na allegro można kupić za 389pln..
      allegro.pl/cybex-onyx-spacerowka-super-cena-i1267311279.html
      Można wylicytować arię m&p(ostatnio sprzedała się za 200pln).

Wiesz, jaką ciekawostkę widziałam? Aukcja maclarena questa 2010, czyli używany mniej niż pół roku sprzedany został za 1pln!!! Tak 1pln i koszty wysyłki, bo nie było ustawionej ceny minimalnej i nikt nie licytował. Może warto przypilnować okazji? Teraz trudno jest sprzedać parasolkę(wiem coś o tym, bo sprzedawałam questa) i jeżeli komuś zależy na szybkiej sprzedaży, da niską cenę. No albo taka fartowna licytacja:)
      • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 19:46
        Ale calisto ma pełną rączkę i barierkę, a składa się jak parasolka. Może poczekam na maclarena, ale one bez barierek. Zobaczę jeszcze arie.
        • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 19:51
          możesz barierkę dokupić do maclarena;) Jak Ci się nie spieszy, to naprawdę poczekaj na okazję, trochę tych wózków na allegro jest:) No i obejrzyj, w jakich kolorach jest dany rocznik, bo często są też bardzo stare maclareny wystawiane.
          • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 19:59
            Który z maclarenów najlepszy, największy tzn dla wysokiego dziecka.
            • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 20:14
              Największy jest xlr, ale dla 2,5 latka to raczej xt
              • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 16.10.10, 20:23
                dzięki, a dlaczego nie xlr?
        • ivaz Re: parasolka dla 2,5 latka 17.10.10, 00:12
          Tak się zastanawiam po co ci pałąk dla 2,5 letniego dziecka???, a odnośnie wózka to dla tak dużego dziecka kupiłabym maclarena volo. Ja sama mam maclaren daytrippera i bardzo sobie chwalę ten wózeczek, mały, lekki, poręczny, wczesniej miałam xlr'a ale im córka była większa (teraz ma 19 mcy) tym ciężej mi było go prwadzić. Myslę ze im większe i cięższe dziecko tym lżejszy wózek.
          • pomilak1 Re: parasolka dla 2,5 latka 17.10.10, 09:13
            volo nie rozkłada się do spania,a autorka pisze że dziecko jeszcze lubi sypiac w wózku. Bardziej quest :)
          • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 17.10.10, 10:03
            Pałąk po to, że nie lubi jeździć w szelkach a lubi uciekać, więc jakoś muszę go czasami "unieruchomić" w wózku.
    • marriposa Re: parasolka dla 2,5 latka 17.10.10, 08:48
      Polecam Mamas&Papas Pipi fajna alternatywa dla Maca. Mam od miesiąca i jestem bardzo zadowolona, kupiłam za śmieszne pieniądze praktycznie nówke jeszcze z zafoliowanymi rączkami.
      Jeśli chodzi o funkcje to są podobne jak w Quescie, tzn rozkładanie, waga, budka. Na plus wózek ma amortyzcje i to wyczuwalna
    • afork Re: parasolka dla 2,5 latka 18.10.10, 15:29
      przyjrzyj się xlanderowi xgo-lekka parasolka,z pałąkiem z przodu, bardzo obszernym siedziskiem, ma dodatkową bawełnianą wkładkę, skrętne koła z możliwością zablokowania -bardzo fajny wózek w który wożę zarówno mojego siedmiomiesięcznego synka jak i czasami zmęczonego czterolatka ;-)
      • mama_nikodemka Re: parasolka dla 2,5 latka 18.10.10, 15:52
        a ten xgo nie ma plytkiej budki? i na nim mozna chyba montowac tez fotelik i gondole, tak? a raczki sa regulowane?
        • afork Re: parasolka dla 2,5 latka 20.10.10, 20:33
          tak, można zamontować gondolę i fotelik. Co do budki, wiesz, no dla mnie jest ok, choć wolałabym,żeby się jeszcze bardziej rozkładała, np. aż do pałąka. Raczki nie są regulowane, a waga, sprawdziłam na stronie, to 11 kg, (te 9 to zapewne sam stelaż).
      • saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latka 19.10.10, 09:21
        xgo to prawie 9kg, jak podaje producent? Ale czy to całkowita waga, czy samego stelaża? To sporo...
    • variuss Re: parasolka dla 2,5 latka 19.10.10, 08:44
      aria do spania sie nie nada zbytnio, ze wzdledu na brak podnozka, nawet z dorobionym ma tylko ok 80 cm długosci po rozłozeniu, wiec dla duzego dziecka to nie bardzo. pozycja siedzaca- okej, ale do spania juz nie.
      za małe pieniadze to moze rzeczywiscie delti liv. Pisza ze siedzonko 19 cm, oparcie 47-49, to sporo, a podnozek sie wydaje długi, wiec wychodzi całkiem sensowna powierzchnia spania.

• saras-wati Re: parasolka dla 2,5 latka 19.10.10, 09:23
        ale 2,5-latkowi z takiego podnóżka, jak mają parasolki i tak będą wystawały nóżki:( No to może buggster? Większe dziecko będzie miało wygodnie, a nogi leżą na podnóżku pod skosem? Jest teraz kilka używanych do sprzedania nawet tu na forum. Raczej pozytywne opinie są o tym wózku i sporo informacji.
        • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 19.10.10, 09:45
          Im więcej czytam tym mniej wiem.

Wczoraj byłam na spacerze moim bolderem3, zapakowałam do kosza na zakupy 4kg owoców i warzyw, młodemu było wygodnie w drodze powrotnej a ja połączyłam przyjemne z pożytecznym czyli spacer i zakupy. Chyba żadna spacerówka nie dorówna mojemu bolderowi.
          • variuss Re: parasolka dla 2,5 latka 19.10.10, 09:51
            w buggsterze tez jest fajny kosz :D
            w arii tez - no tylko to spanie ze zwisajacymi nogami
            • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 19.10.10, 10:39
              Ten buggster nawet mi się podoba, musiałabym tylko przymierzyć syna lub pooglądać zdjęcia dzieci w tym wózku. Musimy coś mieć na zakupy czy wyjazdy samochodem.
              • karen1000 Re: parasolka dla 2,5 latka 23.10.10, 19:38
                Mam buggstera, a niedawno stałam przed dylematem, który wózio sprzedać: questa czy buggsterka. No i padło na maca. A teraz napiszę, dlaczego:
                Jest szerszy i obszerniejszy (córcia ma 104 cm wzrostu, 3 latka). Jest dużym dzieckiem i w queście robiło się za ciasno już. I do spania zdecydowanie buggster wygodniejszy, bo można nawet na boczku poleżeć.
                Jeśli będą jakieś pytanka, to pytajcie śmiało: karen1000@wp.pl
                • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 23.10.10, 20:33
                  Objeździliśmy sklepy we Wrocku, spędziłam kilka godzin w necie przeszukując ofert wózków i co?????? Nadal nie wiem co wybrać, w większości syn ledwo mieścił się pod budką np. w espiro.
                  • karen1000 Re: parasolka dla 2,5 latka 24.10.10, 12:27
                    A ile synuś ma wzrostu?
                    • joko5 Re: parasolka dla 2,5 latka 24.10.10, 14:28
                      98cm
                      • karen1000 Re: parasolka dla 2,5 latka 24.10.10, 19:51
                        Mogę Ci przesłać zdjecia mojej 3-latki w buggsterze ( na życzenie mogę też zrobić zdjęcie 6-latkowi, żebyś mogła zobaczyć, że to naprawdę duży wózek mim o niskiej wagi). Napisz na e-maila do mnie, jest w poprzednich postach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka