Dodaj do ulubionych

Wkładka do Quest'a

17.10.10, 13:07
Hej. Chciałam się poradzić w sprawie wkładki do Maclarena Quest.
Planuję go właśnie zakupić zamiast mojego Beat'a, który niestety nie przeżył lotu samolotem i wakacyjnych wojaży.
Zastanawiam się właśnie nad Quest'em bo jest lekki i mały po złożeniu a dziecko ma już 14 miesięcy więc myślę, że wystarczy taki wózeczek. Na spacery mamy Emmaljungę i Quinny.
Myślę tylko czy ta wkładka się sprawdza w użytkowaniu i czy warto ją od razu zamówić.
W wózkach parasolkach bardzo brakuje mi właśnie takiej miękkiej, wygodnej tapicerki.
Co myślicie?
Będę wdzięczna za opinię, w sprawie wyboru wózka również.
Obserwuj wątek
    • kina82 Re: Wkładka do Quest'a 18.10.10, 13:26
      bo parasolki są zazwyczaj dośc płytkie i wykładanie ich dodatkowo miekkimi wkładkami może spowodować, że dla dziecka zabraknie miejsca.
      Ja mam questa, nie mam żadnej wkładki choć sie nad tym zstanawiałam, tylko że u mnie w pewnym momencie to był jedyny wózek na stanie ale jakoś się nie mogłam zebrać żeby zakupic, a teraz już praktycznie wózka nie uzywamy. Zależy jak często i ile czasu będziesz go uzywac mając dwa inne wózki do dyspozycji. Chociaż IMHO 14 miesięczne dziecko jest już dosyć duże i taka wkładka mu zbędna. Jak masz nadmiar kasy to kup i sie przekonaj ale ja bym nie kupowała.
      • mycha10 Re: Wkładka do Quest'a 19.10.10, 19:00
        Wiem, że nie jest to niezbędny zakup ale trochę mi brakuje takiego miękkiego wyściełania w parasolkach. Dziecku pewnie byłoby przyjemniej. Próbowałam kłaść kocyk ale to kiepsko się sprawdza bo na pasy nie ma wycięcia. A czy te uniwersalne wkładki w ogóle pasują do Questa?
    • karen1000 Re: Wkładka do Quest'a 21.10.10, 17:31
      Pytałam o to samo odnośnie volo. Gdzies tam w innym wątku. Podbijam temat. Jaka wkładka do tych wózeczków by się sprawdziła? Do maclarena questa pasuje red castle fajnie, miałąm przez chwilę, tylko rzep trzeba by doszyć z tyłu oparcia albo po prostu zostawić luzem u góry. Wkładeczka fajna, z jednej strony bawelna, z drugiej polarek. Ładnie wykończona, tylko dość droga, bo z przesyłką coś koło 100zł. Do volo chyba by jednak nie pasowała, bo ma miękkie siedzisko i oparcie (tylko szmatka). Poradźcie coś, co do volo by się nadało na zimową porę?
      • mamaly Re: Wkładka do Quest'a 21.10.10, 19:14
        Dziewczynom z forum wkładki na wymiar szyje Pani Helena. Przeszukajcie forum. Napewno Isabel_o zamawiała u niej wkładki.

A.
        • mamaly Re: Wkładka do Quest'a 21.10.10, 19:17
          www.pipsztyki.pl/artysta.php?proj=86
          • karen1000 Re: Wkładka do Quest'a 21.10.10, 19:42
            Miałam tę wkładkę, ale bardzo mało się naddaje, jest sztywna i z szorstkiego materiału. Ogólnie mało przyjemna. Do volo na pewno nie będzie dobra, gdyż do questa jest za długa jak się złoży podnóżek i odstaje wtedy. Lepsze byłoby coś z polarku, mięciutkie i miłe, szczególnie na zimę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka