Dodaj do ulubionych

Sprzedałam wózek - jak go zapakować?

27.01.11, 13:20
Pytanie do doświadczonych w tym temacie, bo jestem "początkującą" :)
Właśnie sprzedałam wózek (gondola + spacerówka).
Ktoś kto kupił go ode mnie, "zażyczył" sobie wysyłkę kurierem.
I stąd moje pytanie: jak mam to wszystko zapakować?
W jakiś karton? (oryginalnego nie posiadam niestety).
I skąd ewentualnie taki wielki wziąć? Kupić? Gdzie?
W folię bąbelkową? Ale wolałabym żeby wszystko było w jednej paczce, żeby potem nie daj Boże nie okazało się że po drodze np. gondola gdzieś się zawieruszyła.
Pomóżcie doświadczone, bo jestem "zielona" w temacie :)

Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Sprzedałam wózek - jak go zapakować? 27.01.11, 13:27
      Już o tym było na forum, poszukaj w wyszukiwarce :)
      najczęściej dziewczyny polecały folię a karton możesz wziąć ze sklepu czy to wózkowego czy np ze sprzętem AGD RTV
      • matka.zalozycielka Re: Sprzedałam wózek - jak go zapakować? 27.01.11, 13:53
        pomilak1 napisała:

> Już o tym było na forum, poszukaj w wyszukiwarce :)

No rzeczywiście - nie pomyślałam że jest coś takiego jak wyszukiwarka :)
        Dzięki.....

• simimi Re: Sprzedałam wózek - jak go zapakować? 27.01.11, 13:28
      Idź do klepu z wózkami, albo z dużym AGD i poproś o karton. Oni te kartony i tak wyrzucają.
      POmysło z folią bąbelkową i sklejenie wszystkiego taśmą pakową też nie jest zły.
    • twitti Re: Sprzedałam wózek - jak go zapakować? 27.01.11, 13:53
      Jak sprzedawalam moj wozek pierwszy, to podjechalam do sklepu w ktorym go kupowalam i zapyalam czy nie maja jakiegos zbednego kartonu. Mozesz w kazdym sklepie zapytac.
      • matka.zalozycielka Dzięki twitti 27.01.11, 13:54
        Na pewno skorzystam :)
        • edyta_tar Re: Dzięki twitti 27.01.11, 15:04
          co do kuriera to polecam ci dhl tzn ja wysyłałam przez portal wysyłaj najtaniej, masz tu link, możesz sobie od razu określić ile cię bedzie paczka kosztowała, ja za 3 pudła ( też wózek tylko spacerówka+gondola+foteli+akcesoria ) zapłaciłam 54 zł a ważyły ( 12, 12 i 6 kg ) Oni współpracują z DHL i UPS ale ceny mają dużo mniejsze!!
          • edyta_tar Re: Dzięki twitti 27.01.11, 15:05
            edyta_tar napisała:

> co do kuriera to polecam ci dhl tzn ja wysyłałam przez portal wysyłaj najtaniej
            > , masz tu link, możesz sobie od razu określić ile cię bedzie paczka kosztowała,
            > ja za 3 pudła ( też wózek tylko spacerówka+gondola+foteli+akcesoria ) zapłacił
            > am 54 zł a ważyły ( 12, 12 i 6 kg ) Oni współpracują z DHL i UPS ale ceny mają
            > dużo mniejsze!!

zapomniałam jeszcze ten link:
            http://www.alarado.pl/search_courier/search,wyszukaj-najtanszego-kuriera,,search.html?country_from=175&country_to=175&weight=16&len=100&width=20&height=60&parcel_type=2&recipient=2&delivery_time=6&insurance=&cod=&search_do.x=63&search_do.y=21&cur_p=0
            • sylki Re: Dzięki twitti 27.01.11, 16:08
              masz kiepski link
              www.wysylajnajtaniej.pl/index.php
              ogólnie ja wysyłając wózek 3w1 (jane slalom) miałam 2 kartony po 2 fotelikach z przedziału 15-36, wysyłka kosztowała mnie ok 18 zł, ostatnio wysyłałam 2 wózki i płaciłam z ubezpieczeniem tych wysyłek po 20 zł :D
              Tak więc polecam ten serwis, bo tańszego nie znajdziesz, aha wysyłają DHLem
              • anaq Re: Dzięki twitti 27.01.11, 20:58
                Ja też wysyłałam przez wysyłaj najtaniej i zapłaciłam 17 zł z groszami. Tam do 30 kg tyle zapłacisz.
                Kartony wzięłam ze sklepu wózkowego. Skleiłam je taśmą, opakowałam papierem i poszły jako jedna paczka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka