Dodaj do ulubionych

Baby Jogger City Mini czy Cybex Callisto?

17.02.11, 18:16

Dziewczyny, proszę, doradźcie, co kupić?:) Szukam i szukam wózka dla mojej 11 miesięcznej córki. Teraz jeździmy Clipperem Implasta, ale szukamy czegoś mniejszego. Z kilku typowanych do zakupu pozostały mi dwa: Callisto i City Mini. Doradźcie, który z nich lepszy?
mój suwaczek
Obserwuj wątek
    • posh_emka Moim zdaniem BJ 19.02.11, 16:45
      Jest lepszy bo: fajniejsza budka- ma dwa okienka przez które można "podglądać" dziecko, jak na mój gust po obejrzeniu w sklepie w BJ jest lepszy dostęp do koszyka na zakupy, rączka ma fajniejszy kształt, podnóżek w BJ może nie jest taki jak w Cybexie ale moim zdaniem jest lepszy-dziecku nie wiszą nóżki. No i BJ lżejszy jest. Dlatego już niedługo-jeśli mały się nie zbuntuje przeciwko wózkowi zamawiam BJ :)
      • czekolada85 Re: Moim zdaniem BJ 19.02.11, 18:49
        Ja jestem zakochana w BJ i czekam tylko na nową kolekcje, jak tylko się pojawi od razu zamawiam.
        • posh_emka Re: Moim zdaniem BJ 19.02.11, 22:37
          To tak jak ja :) Ogólnie wózków typu "parasolka" nie lubię- ta kratka z tyłu wózka która wspaniale ogranicza dostęp do koszyka na zakupy brrr..........
          • paula2306 Re: Moim zdaniem BJ 20.02.11, 17:17
            Ja generalnie też nie przepadam za parasolkami, ale Callisto to ta jedna, która wpadła mi w oko :) Choć rzeczywiście, BJ bardziej do mnie przemawia, tylko niestety, nie widziałam na żywo ani jednego, ani drugiego, dlatego chciałam się Was poradzić :) Zastanawiam się tylko co robić, czy kupić teraz BJ w kolorze czerwonym ( marzę o stone, ale nigdzie go nie ma :(), czy czekać na nową kolekcję...
            • posh_emka Re: Moim zdaniem BJ 20.02.11, 20:28
              Ja oglądałam dwa na żywo. Bardziej do mnie przemówił BJ. Na twoim miejscu poczekała bym na nową kolekcję BJ bo jest troszkę ulepszona niż 2010- oparcie jest usztywnione i dziecko się nie zapada jak w hamaku. Ja czekam aż w Stanach będzie dostępny kolor ten fioletowy i wtedy zamawiam.
              • paula2306 Re: Moim zdaniem BJ 20.02.11, 21:01

Posh_emka, czy orientujesz się kiedy w PL będzie kolekcja BJ 2011?
                • agnes_nyc Re: Moim zdaniem BJ 20.02.11, 21:11
                  kolekcja 2011 rowniez fiolet bedzie kwiecien/maj w polsce

dodatkowo sa juz usztywnienia do modelu 2010 :)
                  • paula2306 Re: Moim zdaniem BJ 20.02.11, 21:13

Kurczę, trochę późno :( No cóż, muszę pomysleć, czy czekać, czy kupować już. Dylematy młodej matki ;)
                    • paula2306 Re: Moim zdaniem BJ 20.02.11, 21:14
                      Agnes, a gdzie można dokupić te usztywnienia? Czy warto je kupić do modelu 2010?
                • posh_emka Re: Moim zdaniem BJ 21.02.11, 11:54
                  Oj niestety nie wiem.
              • saras-wati mini ze starszej kolekcji 22.02.11, 06:49
                posiadam i chciałam zdementować, by dziecko zapadało się...te plecki może nie są bardzo sztywne, ale wystarczające - z pewnoscią nie siedzi dziecko, jak w hamaku:D Poza tym zawsze, jak uznasz, że jednak wolałabyś sztywniejsze, to możesz takie oryginalne usztywnienie dokupić - np. u agnes_nyc:)
                Co do kolorów, to teraz mam crimson/grey i dla mnie ta czerwień jest piękna, taka zgaszona. Wcześniej miałam zielony, ale nie podobał mi się tak bardzo, jak ten.

Widziałam też calisto - nie mam, ale na pierwszy rzut oka: callisto jest zdecydowanie węższy, mniej zabudowany i cięższy; mi bardzo nie spodobał się w nim pałąk, który nie jest mocowany do stelaża, a do tapicerki(może w tym roku coś się zmieniło); budka nie osłania, jak w mini, ale w tej kategorii mini bije wszystkie wózki;)
                callisto ma bardzo ładne kolorki i ciekawy design, jak na parasolkę, nawet rozważałam jego kupno;)
    • agnes_nyc Re: Baby Jogger City Mini czy Cybex Callisto? 20.02.11, 21:22
      napisalam na priv
      • paula2306 Re: Baby Jogger City Mini czy Cybex Callisto? 22.02.11, 20:43
        Dziękuję Wam za porady :) Decyduję się na BJ. Tylko ciągle nie wiem, czy 2010 czy 2011. Muszę to przemyśleć:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka