sarniaczek7 14.03.11, 19:23 Najbardziej rozreklamowane są te firmy Lascal. A jak innych firm? Jaki do Jane Nomada bedzie najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: Najlepsza dostawka 14.03.11, 21:33 Ja właśnie zgłębiałam ten temat, ale dostawka do wózka quinny speedi i ewentualnie do klocrafta duo (wózków parasolek nie mam). Byłam w świecie dziecka i oglądałam Lascala, pan mi przymierzył do speedi (zakładał chyba z 15 min.) i okazało się że byłby problem z używaniem do dwóch wózków. Kupiłam dostawkę mutsy, bo przymierzyłam w innym sklepie do quinny i jest idealna (szybkie zakładanie, regulacja na szybkozłączki) dla mnie super- tylko musi być tylna oś do jej przypięcia w wóżku. Koleżanka ma do nomada Lascala (ogólnie nie sprawdza jej się sam system dostawki), ogólnie narzeka, ze strasznie ciężka i trzeba ją odpinać przy składaniu. Lascal pasuje też do spacerówek-parasolek. Są jeszcze innych firm np. casualplay (strasznie droga), lub niemarkowe. To tak w skrócie, jak masz konkretne pytania to może pomogę. Tutaj mój wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121936758,121936758,Speedi_dostawka_tylko_jaka_doradzcie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
maciejska Re: Najlepsza dostawka 15.03.11, 14:06 afroddytto....może mi też coś doradzisz w temacie dostawki. Co bedzie najlepsze do PegPerego Switch? Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Najlepsza dostawka 15.03.11, 21:10 Tak na podstawie zdjęć wózka na pewno nie będą pasować dostawki mocowane na tylną oś (bo tej w wózku nie ma) np. mutsy, kiddy. Obawiam się, że oczywiście będzie pasować Lascal, ale radzę udać się do sklepu i obejrzeć ja na żywo, lub jeśli możesz pożyczyć na wypróbowanie, bo przynajmniej mi ona po prostu nie leży, choć swoje zadanie spełnia :) Pewnie jeszcze dostawka BUMPRIDER, ale ona jakaś nowa i chyba nie ma wielu dobrych opinii. Poza tym wiele niemarkowych, ale chyba też nie ma co ryzykować, bo kiepska jakość itp. Moim zdaniem warto na żywo wszystko sprawdzić, udać się z wózkiem do sklepu i przymierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sarniaczek7 Re: Najlepsza dostawka 15.03.11, 20:38 To wobec tego jaka jest polecana do Nomada? Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Najlepsza dostawka 15.03.11, 21:02 Polecana do nomada jest prawdopodobnie oryginalna dostawka firmy Jane - Jane Surfer Board, ale chyba w PL niedostępna (?) i nie znaczy że będzie najlepsza (tutaj chyba o nomadzie forum.gazeta.pl/forum/w,22462,81136079,0,Dostawka_do_wozka_sprawdza_sie_.html, i o dostawce www.google.pl/search?q=Jane+Surfer+Board&rls=com.microsoft:pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=0&rlz=1I7SKPB_pl ) Lascal jest uniwersalny i pasuje technicznie do namada, ale czy Tobie będzie odpowiadał to już inna sprawa. Moim zdaniem właśnie trzeba zobaczyć swój wózek z różnymi dostawkami na żywo i ocenić na czym nam zależy, jak duże dziecko będzie korzystać, czy można użyć hamulca przy dostawce, czy wciśniemy dziecko na dostawce przed rączkę-czy dostawka może być taka krótka, czy da się dostawkę wydłużyć żeby dziecko jechało za rączką itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jula_ola Re: Najlepsza dostawka 22.03.11, 23:31 Ja mam Jane Nomada i kupiłam dostawkę Buggypod - taką na której dziecka siedzi, te Lascala fajnie wyglądają na ich reklamach, ale przy moich małych gabarytach nie wyobrażam sobie dziecka stojącego pomiędzy mną a wózkiem. Niestety dostawka ta ma swoją wytrzymałość. Producent określa ją na 15kg i ja się z tym zgadzam. Dostawka ma jedno kółko i przy cięższym dziecku prowadzenie całości jest bardzo trudne (na krawężniku musiałam podnosić ręką dostawkę, na nierównym terenie również). Teraz dziewczynki mają rok i 3 lata, myślałam że Julcia już będzie chodziła sama na nóżkach, ale niestety znów "nóżki bolą". Na osiedlu to nie problem, ale jeśli chodzi o dalsze spacery... i powrócił problem... zastanawiam sięteraz nad zakupem wózka podwójnego. I tak po analizie tego co na rynku, chcę kupić KOLCRAFT DUO, ale używany bo nie dłużej niż na rok. Może coś uda mi się znaleźć w rozsądnej cenie Mam nadzieję, że choć troszku pomogłam w rozważaniach Odpowiedz Link Zgłoś