Dodaj do ulubionych

Czy ktoś ma wózek Navington scooner?

19.03.11, 14:14
Jak w tytule czy ktoś potrafi powiedzieć jak ten wózek się sprawuje?
Obserwuj wątek
    • etmaa Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 19.03.11, 16:18
      Mam ten wózek od dwóch tygodni i jestem przekonana,że był to mój najgorszy zakup jeśli chodzi o wózki spacerowe.Wózek posiada wiele wad,pierwsza to sposób regulacji oparcia,jak się okazało cała konstrukcja opiera się na paskach!Nie ma możliwości aby wyregulować oparcie jedną ręką,już po pierwszym dniu używania pasek się wkręcił i musiałam jechać do sklepu aby mi to zrobiono bo nie chciałam na siłę sama tego robić.W miejscu gdzie pasy przechodzą przez materiał oparcia są klamry i już po kilkukrotnym regulowaniu oparcia owe klamry wystrzępiły materiał.W sklepie pan zachwalał,że to bardzo dobra firma i świetny wózek a jak się okazało on tylko ciekawie wygląda.Wszystkie ważne elementy wykonane są z plastiku.Mimo zapewnień,siedzisko nie rozkłada się na płasko.Kosz na zakupy ma dużą powierzchnię ale siatka wokół jest bardzo mała przez co nie można do niego dużo włożyć.i jeszcze hamulec,bardzo niewygodny,za krótki i ciężko się go używa.Brak też jakichkolwiek kieszonek.Mimo licznych wad,co zdecydowanie przemawia za tym aby wybrać inny model spacerówki,wózek posiada też zalety,jest lekki,mały po złożeniu, (niestety nie stoi sam,nie ma uchwytu do przenoszenia i ciężko założyć blokadę przeciw samoistnemu rozłożeniu się wózka), posiada wygodną teleskopową regulację rączki,jest wąski,mimo to ma szerokie siedzisko,dostosowane raczej dla starszych dzieci,w zestawie jest ciepłe okrycie na nóżki.Dziecko nie ma w nim wygodnej pozycji,nóżki są wyżej niż pupa.Mimo wszystko wózka nie polecam.
      • emasis Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 19.03.11, 19:12
        do mnie ten wózek jedzie już 2 tydzień z przeróżnymi perypetiami ze strony sklepu.
        Jak wózek jeździ po chodniku? bo mi w sklepie jeździł bardzo lekko i to oraz to, że nie kopałam w tylne koła zdecydowało, że go zamówiłam i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam...
        Jak się podbija? Pozycja wydała mi się taka jak w Fusionie którego moje dziecko kocha, nastraszyłaś mnie :(
        • etmaa Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 20.03.11, 11:45
          Muszę przyznać,że wózek prowadzi się lekko,gorzej na nierównych powierzchniach,ale to wiadomo,zaletą jest też to jak zauważyłaś,że nie kopie się w tylne koła prowadząc go,zwłaszcza przy maksymalnie wyciągniętej rączce,ale wtedy trudno dosięgnąć do hamulca (mimo,że mam długie nogi),a przy rozłożonym siedzisku,to już sprawa wyczynowa.
      • Gość: Rauma Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.15, 23:17
        A jaka w tedy spacerówke Pani poleca?
    • culiacan Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 19.03.11, 20:17
      O to nie za dobrze. Szukam jakiegoś solidnego wózka mogącego być godnym następcą bugaboo bee a ten ciekawie i solidnie wygląda na zdjęciach. Szkoda dzięki za przestrogę
      • duraczek Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 20.05.11, 12:05
        95-136 stopni się siedisko rozkłada - na www.tato.p są fajne zdjęcia a jedno to skan danych technicznych. Szkoda że oparcie na paskach.. spodobał mi się w necie.. a co do bee - z tego jak dziewczyny go zachwalają to chyba nic go nie zastąpi :) ale ja po perypetiach tegorocznych z fruwającymi na bok kółkami kupiłam PP Switcha z myślą że ma starczyć na pół roku.. a na jesieni znów będę szukała wózka :) a ten Scooner ma taki super długi podnóżek - napaliłam się :(
        • marceliza Czy Wasze przednie kółka też odstają??? 25.05.11, 00:30
          Żałuje, ze wcześniej nie doczytałam o tej marce ale napaliłam się jak szczerbaty na orzechy, bo to chyba jedyna spacerówka z tak długim i szerokim siedziskiem. I to jest absolutny hit! Ciekawa jestem, jak zachowują się "Wasze" przednie koła, bo u mnie prawe notorycznie odstaje od podłoża, a do tego rama trzeszczy na każdej nierówności. Zaczęło się od tego, że wózek inaczej wygląda na zdjęciach a inaczej na żywo - chodzi o konstrukcję budki. Ponadto w moim egzemplarzu brakowało rzepa z tyłu, a boczne rzepy mijają się z tymi naszytymi na siedzisku (kontrola jakości-hello). Nie mogłam dokupić parasolki w komplecie, choć na zdjęciach jest...ale najbardziej irytuje mnie wiecznie odstające kółko:) Wózek zjeżdża na jedna stronę i nie jest stabilny. Drogie Mamy, proszę, zwróćcie uwagę, czy w Waszych wózkach też tak się dzieje, ponieważ moja rama była dwukrotnie reklamowana: naprawiana i wymieniana, i problem nadal istnieje. Dodatkowo znalazłam dziś na innym portalu opinię mamy, która ma ten sam problem - stąd wnoszę, że wszystkie ramy są po prostu źle wygięte!!! Uważam, że to nabijanie klienta w butelkę, bo co z tego, że wózek jest obszerny i super lekki, skoro jest ŹLE WYWAŻONY (a przy tym sporo kosztuje)!!! czekam na Wasze uwagi, czy przednie kółka też odstają od podłoża???
          • duraczek Re: Czy Wasze przednie kółka też odstają??? 31.05.11, 14:02
            ja bym zareklamowała go na Twoim miejscu.. na którymś forum czytałam opinię dziewczyny która z wózka jest zadowolona i nie narzeka na nic - Twój egzemplarz ma zwyczajnie wadę
            • marceliza Re: Czy Wasze przednie kółka też odstają??? 02.06.11, 18:32
              Właśnie chodzi o to, że reklamowałam go już dwa razy i mimo wymiany ramy na nową kółko nadal odstaje, więc myślę, że wszystkie wózki są "niedorobione", dlatego pytam innych mam, czy też mają takie problemy, czy tylko ja miałam takiego podwójnego pecha :)
        • iberka pp switch 16.08.11, 23:56
          sama byłam zainteresowana aukcją, na której był Twój wóze ale słowa nie było o fruwających na bok kółkach.....cieszę się,że nie kupiłam a opis był nieuczciwy :/

iza
          • marceliza Re: pp switch 24.08.11, 00:12
            w tym tygodniu znów spróbuję go zareklamowac, może go oddam???, trafiłam chyba na jakiś egzemplarz bez szału;/ bo widzę, że koleżanki zadowolone - mam już trzeci wózek od tego producenta i dwa pozostałe są super ale ten...;(((masakra, poszukam jakiegoś innego!
          • duraczek Re: pp switch 24.08.11, 17:38
            Iberka nie w moim Switchu byly latajace kółka!!! czytaj ze zrozumieniem...
          • duraczek Re: pp switch!!!!!!!!!!!!! 24.08.11, 17:40
            IBERKA: cyt.: "a co do bee - z tego jak dziewczyny go zachwalają to chyba nic go nie zastąpi :) ale ja po perypetiach tegorocznych z fruwającymi na bok kółkami kupiłam PP Switcha... "

czyli: chcialam kupić BEE+ ale dziewczyny go reklamowały z uwagi na kółka fruwajace więc kupiłam PP SED
      • Gość: Rauma Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.15, 23:20
        Moim zdaniem nie warto opierac sie na jednym negatywnym komentarzu, proszę poczytać inne opini a najlepiej samemu w sklepie go obejrzeć, raczej same pozytywy ale oczywiście to rzecz gustu i przyzwyczajeń różnych ludzi. tez zmartwiła mnie ta negatywna opinia ale bede testowac wózek
        • mamusia_adama Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 14.05.15, 11:58
          Zgodzę się z Panią, nie ma co się opierać na jednym negatywnym komentarzu. Wcześniej używałam Caravela z marki Navington,ale z racji dość dużych gabarytów i częstych podróży, musiałąm kupić coś mniejszego i lżejszego-wybrałam Scoonera. I z czystym sumieniem mogę go polecić. Lekki, zwrotny, z bardzo obszernym siedziskiem, fakt posiada regulację oparcia za pomocą paska, ale nie przeszkadza to w sprawnej regulacji jedną ręką , więc nie wiem dlaczego jedna z Pań na forum miała z tym problem. Generalnie najlepiej przed zakupem obejrzeć wózek, bez względu na markę, a nie zamawiać w ciemno a później wystawiać w internecie złe opinie... Jak to mówią "Jedna jaskółka wiosny nie czyni". To samo dotyczy wózków, jedna zła opinia nie powinna zniechęcać, każdy z Nas ma inne oczekiwania, porusza się po innym terenie..trzeba wybierać wózek "pod siebie"a nie w ciemno, bo jednak użytkujemy go dość długo, więc dobra spacerówka ma być udogodnieniem nie tylko dla maluszka ale i dla Nas. Poza tym swojego Scoonera kupiłam za niewielkie pieniądze w Outlecie producenta, co prawda powystawowy, ale po rozpakowaniu okazało się, ze wygląda jak nowy :)Ja mam takiego :www.outlet-wozki.pl/glowna/131-wozek-dzieciecy-navington-jamaica-kolekcja-2013.html I co ważne:) Idealnie nadaje się do podróży samolotem :)
        • Gość: julka28 Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? IP: *.centertel.pl 17.06.15, 12:10
          My may i jestesmy zadowoleni dokładnie kolor żółty www.zabawkismyka.pl/Wozek-spacerowy-Navington-Scooner-kolor-Ibiza,p,3358 mały lekki zwinny i oryginalny. No i jakość bardzo DOBRA!
    • duraczek Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 31.05.11, 14:40
      www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/spacerowki-na-medal-za-przystepna-cene-5393/index40.html
      • bestaurelka Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 16.08.11, 19:18
        posiadam :)
        jak wiadomo idealnego wózka nie ma, zalezy komu na czym zalezy. Dla mnie wyzej wymienione wady to zadne wady . Wózek swietnie jezdzi,latwo sie podbija( w moim hamuec dziala bez zastrzezen) i faktycznie przednie kolka czasem odrywaja sie od ziemi ale to sa milimetry i nie ma wplywu na uzytkowanie. Ja z wozka jestem bardzo zadowolona.
        • marceliza Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? 24.08.11, 00:19
          Jasne, ze nie skonstruowano jeszcze wózka idealnego dla każdej mamy ale mój ma ewidentną wadę i po krótkim rozeznaniu wnoszę, ze pochodził z jakiejś wadliwej partii, ot co. Byłam z niego bardzo zadowolona, dopóki się nie okazało, ze jest trójkołowcem :) Zaznaczam, że to nasz trzeci wózek od tego producenta i dwa poprzednie są super, dlatego po tym spodziewałam się więcej :) pozdrowienia dla Maluchów w scoonerach i tych co je prowadzają :P !
    • Gość: Marcin Re: Czy ktoś ma wózek Navington scooner? IP: *.static.ssm.silesia.pl 12.03.15, 09:45
      Wózek kupiliśmy za ponad 800zł, w trzy dni po tym jak kupiliśmy inny- tańszy wózek. Tamten oddaliśmy do komisu. Co do Navingtona:
      Kupując wózek ważnym elementem była waga i w tym względzie Scooner wypada świetnie - jest lekki i drobna mama z pewnością sobie poradzi
      Wózek jest szeroki, dzięki czemu od 2 do 4 lat dziecko ma się w nim wygodnie. Można uznać, że rozłożony jest niepraktyczny we wnoszeniu, ale już dla taty to żaden problem
      Wózek jest sztywny, jak każda spacerówka o niskiej wadze. Mimo to po podróżach dziurawymi szosami, chodnikami, w lesie, parkach i ogólnie nie najlepszych warunkach "drogowych", jest równie sztywny i stabilny co w dniu kupna.
      Koła z lekkiej pianki są bardzo wytrzymałe - brak jakichkolwiek ubytków mimo j.w.
      Kolor Black Sea - nie do zabrudzenia, wystarczy mokra szmatka :-)
      Dodatki - uchwyt na napoje, przypinany pokrowiec na nogi dziecka, można dokupić również ala-śpiwór - pasuje do pasów, przeznaczony do tego modelu - bardzo wygodny i praktyczny
      Ogólnie uważam że to był bardzo dobry zakup, z żoną bylismy bardzo zadowoleni. Dobre materiały i wykonanie, silna konstrukcja, lekki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka