Dodaj do ulubionych

Fotelik PLAY Mutsy - pytanie

27.03.11, 19:27
mam pytanie odnośnie fotelika PLAY Mutsy, a właściwie też innych fotelików - czy one powinny być twarde? ja dostałam fotelik PLAY Mutsy, ściągnęłam i wyprałam tapicerkę, i założyłam ją z powrotem, wydaje mi się, ze ten fotelik jest bardzo twardy, bo jest plastik, czyli szkielet fotelika, a następnie tapicerka, bez żadnych wkładek, niezbyt gruba, a na to wkładka dla noworodka, ale wszystko to razem wydaje mi się cienkie i twarde:( czy takiemu Maluszkowi jest wygodnie, czy coś tam jeszcze się wkłada? sorry, jeśli pytanie jest głupie:(
Obserwuj wątek
    • aajn2 Re: Fotelik PLAY Mutsy - pytanie 28.03.11, 14:21
      Podłączam się pod to pytanie. Mam dylemat który fotelik Mutsy traveller czy maxi cosi cabrio ?
      Pomóżcie pls. Crash testy znam, chodzi mi tu o funkcjonalność i wygodę Maluszka.
      Mam wózek mutsy, więc oba modele są kompatybilne z tym wózkiem.... Dodam, że mam gondolę mutsy, więc nie będę wykorzystywać fotelika mutsy jako gondoli...
      • hanna79 Re: Fotelik PLAY Mutsy - pytanie 29.03.11, 15:38
        Ja użytkowałam fotelik Casualplay Prima Easy, ale z tego co wiem, to ten sam fotelik o który pytacie. Do fotelika nic dodatkowego nie używałam, najwyżej pieluszkę tetrową czy flanelową, ale to bardziej w celach higienicznych. Fotelik dla dziecka jest wygodny, obszerny, ale jest dość ciężki w prównaniu do innych fotelików, ok 5kg, więc na dłuższe noszenie czy wnoszenie może być ciężko. Fotelik jest funkcjonalny, łatwo się rozkłada, fajne okrycie na nóżki, ja łatwo montowałam na Casualplay S4, tapicerka z małobrudzącego materiału... no nie wiem, co jeszcze chciałybyście wiedzieć
        • aajn2 Re: Fotelik PLAY Mutsy - pytanie 29.03.11, 20:35
          Dzięki za info. A tą opcję całkiem na leżąco stosowałaś?? Czy ją w aucie podczas transportu też można stosować, czy tylko w warunkach domowych lub zamontowany na wózku?
          • hanna79 Re: Fotelik PLAY Mutsy - pytanie 29.03.11, 20:48
            Rozkładałam fotelik, ale tylko na stelażu wózka lub na podłodze, nie wolno przewozić dziecko w tej pozycji tzn. na leżąco samochodem. Dla mnie ta opcja była pomocna, gdy synek nie chciał już jeździć na płasko w gondoli, a na spacerówke było za wcześnie. Na sąsiednim forum wózkowym był ostatnio wątek o tym foteliku, trochę w innym temacie, ale może jakieś informacje Ci się przydadzą. forum.gazeta.pl/forum/w,101614,123116360,123116360,Prima_Easy_zamiast_gondoli.html
            • aajn2 Dziękuję :) 30.03.11, 10:04

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka