Dodaj do ulubionych

wózek dla samotej matki

09.06.11, 16:02
Moja kolezanka będzie samotną matką. Poprosiła mnie o pomoc w wyborze wózka. No i mam pytanie do was. Krótko o koleżance i wymaganiach
a) mieszka w dużym mieście
b) ma samochód
c) koło jej miejsce zamieszkania jest supermarket wiec miło by było jakby wózek miał duzy koszyk
d) chciałaby, by wózek mial duże koła żebby go łatwo bylo prowadzic,a nie takie,,maleństwa" ze jak wjedzie w piasek to już koniec
e) mieszka blisko piaszczystej plazy wiec idealnie by było jakby mogla trochę tam wjechać
f) wozek chcialaby taki zeby dziecko nie było w nim pościskane... tylko swobodnie leżalo, żeby nic nie krępowało jego ruchów..
g) przedział cenowy do 1200-1500 zł...
h) prosi o propozycje wózka głębokiego i spacerówki ( bo wiadomo że wielofunkcyjny jest chyba o wiele cięższy..)

Wiem,ze to duzo życzeń ale może coś polecicie ?
Obserwuj wątek
    • mak-111 Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 16:59
      jesli moze byc uzywany to moze bugaboo cameleon. da rade ciagnac go po plazy i chyba jest dosc lekki jak na tego typu wozek.
    • srebrno-listka Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 17:32
      Gondola to jedo fyn lub roan marita, może używaną emmaljunga (emma da radę na plaży, sprawdzone :) ). W razie potrzeby maja spacerówki, fotelik da się wpiąć. A potem spacerówka np baby jogger city mini.
      • mariela1987 Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 19:16
        trójkołowiec odpada. Jak na moje oko to źle się wjeżdza gdziekolwiek
        • simimi Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 20:38
          Tu się z Tobą nie zgodzę. Miałaś trójkołowca że sądzisz, że źle sie nim gdzieś wjeżdża. Otóż mylisz się. Miałam kilka trójkołowców, teraz mam Quinny Speedi i jest rewelacyjny. W minionym tygodniu jeździłam nim po plaży i się ekstra sprawdził, całkiem bezproblemowo. Poza tym dziecko nie jest ściśnięte, jest dobrze amortyzowany, ma duże koła co w moim przypadku (mieszkam blisko lasu, są nierówności, wertepy, dziury) jest istotne. Ma bagażnik na zakupy którego wielkość reguluje się zamkiem błyskawicznym. Wozek leciutko się prowadzi, prosto skłąda i pakuje do bagażnika samochodu (składa się jedną ręką), w wersji głębokiej na adapterach montuje się gondolę oraz fotelik samochodowy maxi cosi (citi lub cabrio). Cena używanego w zestawie z fotelikiem samochodowym na allegro ok. 800-1000 zł.
          Uwielbiam ten wozek. Acha, też jestem samotną mamą, choć akurat ten fakt nie ma znaczenia w przypadku wyboru wózka. A może ma, szukałam wózka takiego, który łatwo się składa, nie jest zbyt ciężki i łatwo sie prowadzi. Udało się :)
        • mamaly Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 21:00
          Używany Bugaboo Cameleon lub trójkołowiec jako docelową spacerówkę. Są stosunkowo lekkie, łatwo się prowadzą, są STABILNE. Myślę, że Quinny speedi może być dobrym rozwiązaniem.
          Ewentualnie na początek używana gondola typu Roan czy Jedo a potem coś w stylu baby jogger city mini.

A.
        • gaga-sie Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 22:02
          baby jogger city mini jest też w wersji 4 kołowej
        • sylki Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 23:24
          mariela1987 napisała:

> trójkołowiec odpada. Jak na moje oko to źle się wjeżdza gdziekolwiek

to może oko zmień, bo bredzisz :)
          Nie wydawaj opini, jeżeli nigdy z 3 kołowcem (dobrym 3 kołowcem) nie miałaś do czynienia.

Wracając do tematu, vameleon byłby super, ale za 1500 teraz ciezko będzie, jeszcze miesiąc temu tak, ale teraz patrze na aukcje i oczom nie wierze, poza tym on ma małe kółka z przodu (można przełożyć rączkę i są z tyłu) i to wiele osób zniechęca, a nie powinno, bo te małe kółka dają radę, a jak nie to jak już pisałam jest jeszcze przekładana rączka i siedzisko.

spacerówke by miała na tym samym stelażu, a później jakby chciała zmienić, to faktycznie city mini jest dobrym wyborem, chociażby ze względu na nie małe koła jak na spacerówkę tą drugą oraz dość niską wagę.
    • ollasja Re: wózek dla samotej matki 09.06.11, 21:11
      A jaka waga wózka? Czy będzie musiała go np. wnosić po schodach? Może Jane Nomad - jako spacerówka, do której można dokupic gondolę. Spełnia podane przez Ciebie warunki - choć nie ma może az tak dużych kół, ale prowadzi się dobrze. A do tego jest stosunkowo lekki, jeśli musiałby być gdzieś wnoszony )
      • krooowka Re: wózek dla samotej matki 10.06.11, 23:48
        a ja jak mantrę powtórzę : jedo fyn 4ds :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka