Dodaj do ulubionych

20 kg dziecko w Maclaren mx3

26.07.11, 09:22
Witam!

Mam pytanie do użytkowniczek maclarena mx3: czy któraś z Was woziła w tym wózku dziecko ważące 20 kg i więcej? Jak się wózek sprawdzał? Czy było wystarczająco miejsca?

Będę wdzięczna za wszystkie uwagi:)
Obserwuj wątek
    • tygisek Re: 20 kg dziecko w Maclaren mx3 26.07.11, 10:00
      ja uzywalam mx3, to wozek naprawde swietnie wykonany technicznie i w moim przekonaniu bardzo wytrzymaly, wiec przypuszczam, ze spokojnie da rade i ze bedzie sie nadal dobrze prowadzil, jest to wozek obszerny (szerokie siedzisko) ale ma dosc krotkie oparcie i to trzeba wziac pod uwage. Budka wozka jest jednak wysoko umieszczona, wiec nawet wiekrze dziecko nie powinno haczyc glowa o budke, ale nie wiem jak bedzie np ze spaniem w rozlozonym wozku....najlepiej byloby jednak dziecko przymierzyc przed zakupem
    • tabletka_bez_krzyzyka Re: 20 kg dziecko w Maclaren mx3 18.08.11, 11:34
      Zdecydowałam się na wózek i już jest. Chciałam się podzielić wrażeniami, gdyby ktoś kiedyś szukał informacji.

Wózek jest doskonały dla dużych dzieci. Mój gigantyczny synek (ponad 20 kg) ma dużo miejsce, swobodnie i wygodnie siedzi. Tak mu się spodobało, że próby wyciągnięcia z pojazdu kończyły się płaczem:) Tak jak już pisałyście, rzeczywiście wózek prowadzi się swobodnie jedną ręką, co jest rzadko spotykane przy takim obciążeniu. Co ważne dla wysokich, długonogich rodziców - wreszcie rączka jest na odpowiednim dla nas poziomie i idąc nie kopiemy w wóz. Ogromna ulga - można iść szybko, bez garbienia się, lekko, bez problemu. Żałuję, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej.

Z minusów do tej pory - rzeczywiście krótkie i lekko pochylone oparcie. Jeśli jednak dziecko nie przesypia spacerów, w zasadzie nie jest to duża wada. Niestety wózek jest ciężki. Wiem, że nie jest możliwe połączenie ciężkiego wkładu z lekkim wózkiem. Coś za coś, ale szkoda i tak.

I jeszcze rzecz warta wspomnienia. Kupiłam wózek używany, za który na brytyjskim eBuy zapłaciłam niecałe 300 zł. Wózek ze wszystkimi dodatkami (śpiworek, folia, wkładka itp.) w stanie niemalże idealnym. Warto się rozejrzeć, bo na Allegro za zbliżoną cenę był tylko bardzo, bardzo zniszczony. Raczej z tych, co do których wiele osób miałoby obawy, czy można komuś zaoferować za darmo:/

Podsumowując, warto kupić. Zwłaszcza, jeśli ma się dużego wózkowicza.

Jeśli coś mi się jeszcze przypomni, dopiszę.
      • tempera_tura Re: 20 kg dziecko w Maclaren mx3 18.08.11, 19:53
        A ile wzrostu ma Twoje dziecko?
      • tygisek Re: 20 kg dziecko w Maclaren mx3 19.08.11, 00:08
        ja rowniez bylam bardzo zadowolona z tego wozka, jak juz pisalam, niestety nie udalo mi sie trafic na egzemplarz w bardzo dobrym stanie, znaczy technicznie byl ok, ale wizualnie tapicerka byla dosc duzo wyplowiala, przeszkadzalo mi to:( na zdjeciach jakie otrzymalam od Sprzedajacej nie bylo tego widac, a zaplacilam tez nie malo. W moim egzemplarzu poprzednia uzytkowniczka zamontowala dodatkowy pasek, ktorego mozna bylo postawic oparcie do pionu, to byl przydatny patent, z rzeczy jakie mi przeszkadzaly, to to, ze wozek wbrew zapewnieniom nie sklada sie do malych rozmiarow i zajmuje sporo miejsca w bagazniku. Ja wozilam w nim dziecko latem, piankowe kola nie zawiodly nas nawet w Chorwacji, na zwirkowych i piaszczystych plazach.
    • analyss Re: 20 kg dziecko w Maclaren mx3 20.08.11, 00:47
      włąśnie, ja też jestem ciekawa:
      ile wzrostu ma Twój dzieć, czy jest długi w tułowiu
      ile waży wózek tak około
      czy podnosząc oparcie na maxa jest ono bardzo odchylone od pionu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka