Dodaj do ulubionych

ABC Design model VIPER 4s z 2011

27.09.11, 10:46
Co sądzicie o tym wózku??? Czy ktoś go używał?? Przeszukałam cały internet i stronę producenta, ale znalazłam głównie informacje o condorze. Zachęca mnie niemiecka solidność (gdzieś wyczytałam, ze to mało snobske, ale solidny producent)Dość duże pompowane koła, z przodu skrętne, wygodny bagażnik i lekki mocny stelaż.dobrze się składa i nie zajmuje dużo miejsca. Gondola moim zdaniem cieżka- ok 6 kg, ale z wentylacją, budka składana w systemie albo leży płasko, albo stoi.To chyba wada. Za to spacerówka ma mnóstwo rozwiązań, kieszeni, odpinanych warstw i jest szeroka. Dziecko ma się urodzić w lutym i trzeba będzie przejeździć kolejną zimę, zanim pomyślilmy o parasolce. Zależy mi na lekkości, ale też na mobilności w mieście, wyjazdach nad morze, wygodnym bagażniku i nie chcę płacic podwójnie, za godnolę i spacerówkę (a często jedna z tych opcji jest w zestawach wadliwa).

Alternatywę mam w postaci Tutek Grander. Waży TYLKO 12 kg w całości, pompowane koła, składa się do mniejszych rozmiarów, lzejsza godnola, tylko to tak tandetnie wykończone... piszą też ze spacerówka ma wady.kolory za to liczne, a w Viperze wylącznie brąz lub czarny.

Co radzicie?

Jeszcze myślałam o peg perego young na classico UŻYWANYM, a potrm dokupić spacerówkę na mocnym stelażu na pózne lato- jesien- zimę, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. w peg perego zachęca mnie staranna gondolka w środku, amortyzacja, waga, metaloowy koszyk, ale koła są piankowe. i znów adaptacja do fotelika w 2 wózkach osobno :((
Obserwuj wątek
    • belvedere2 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 27.09.11, 10:53
      dodaję link do abc viper
      www.tosia.pl/sklep/product/p/1964/abc,design,viper,4s.html
      i do grandera
      www.tutek.pl/produkt,142,GRANDER_G2_GRANAT_+_BLEKIT
      od tego powinnam zacząć :))

i peg perego
      tablica.pl/oferta/wozek-gleboki-peg-perego-IDkwLJ.html
      tablica.pl/oferta/3-w-1-pegperego-culla-clasic-2009-IDjuXJ.html
    • elemelka2012 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 04.11.11, 19:09
      podbijam wątek, bo też jestem mocno zainteresowana tym wózkiem, także prośba o opinie.
      • belvedere2 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 08.11.11, 22:33
        Teraz ja znów podbijam. Peg perego sobie darowałam, bo nie ma skrętnych kół. Nadal mam do wyboru abc Viper albo Tutek Grander. Viper to nowość z tego roku więc może ktoś się nim już intersował. w sklepie wydawał się super.
        • thea19 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 09.11.11, 12:04
          ja bym zadnego nie kupila. bez urazy ale oba to troche badziew.
          napisz czego oczekujesz od wozka i jaki masz budzet oraz czy moze byc uzywany i w wersji 3 kolowej.
          cena ma byc z fotelikiem czy 2w1
          • belvedere2 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 09.11.11, 17:28
            Nie, za trzykołowy dziękuję.

Wózek ma być lekki, nie 15-20 kg (wiem,że realne jest 14 kg), na pompowanych skrętnych kołach- dla wysokich bardzo osób (więc rączka regulowana do 110 cm), z koszem, który nie będzie uderzał po nogach przy każdym kroku, spacerówka w obie strony, i jako, że wózek 3 funkcyjny lub 2 (wtedy fotelik maxi-cosi kupimy osobno) ma nie mieć zchrzanionej za wąskiej lub za krótkiej spacerówki, lub kubełkowej itd.

o abc design słyszałam, że to niemiecka produkcja i szybki serwis na terenie Polski. stelaż jest aluminiowy i koła duże pompowane, więc może tylko wyglądem się kierujesz- oceniając że badziew. na kolorach aż tak mi nie zależy.

odpadł więć mutsy, jedo fyn (przez spacerówkę, bo gondola chyba jest super), x-lander (za cięzki) i wszelkie piankowe i małe koła
            • belvedere2 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 09.11.11, 17:29
              cena do 2000 tyś i przemyślałam to -chcę wozek na gwarancji
              • saras-wati Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 09.11.11, 19:14
                jak szukałam opinii o wózkach, to interesowałam się ABC design i znalazłam wiele negatywnych, więc sobie odpuściłam...
                pomimo, że to niemiecka produkcja;) jeśli chodzi o niemieckie wózki, to może poszukasz gesslein, hartan, teutonia - miałam ten ostatni, model fun system; niestety był dosyć ciężki, ale za to stelaż był mały i wąski, więc mieścił się prawie w każdym bagażniku:)

Jeśli chcesz wózek do 14kg, to chyba trzeba odpuścić wszelkie pompowane koła, bo one swoje ważą...
                gdybyś mogła nagiąć jeszcze budżet, to jest bardzo fajny wózek(obecnie go mam) - mamas&papas mylo; teraz jest sporo przeceniony:

www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/270/mylo_kol_black_jack__sand_castle
                Waga rzeczywista spacerówki to 12kg:) stelaż składa się do bardzo małych rozmiarów:) niebanalny wygląd, świetna budka i innowacyjne rozwiązania:) co ciekawe - kolory możesz sobie sama dobrać:)
                • elemelka2012 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 09.11.11, 21:15
                  a mogłabyś napisać coś więcej tych negatywnych opiniach?
                  • saras-wati Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 09.11.11, 21:19
                    wpisz w wyszukiwarkę - teraz nie pamiętam, bo ja szukałam wózka 3 lata temu;)) o ile dobrze kojarzę, to wątków na forum było naprawdę sporo:)
                    • belvedere2 Emelka i Saras 10.11.11, 09:42
                      Ja przeszukiwałam fora odnośnie ABC i właśnie niektóre osoby pisały, ze to całkiem porządne, solidne wózki, nieodstające od Emmy czy innych, poza nazwą. Dotychczas przeważały na warunki niemieckie - z małymi kółkami z przodu lub trójkołowce (niedadekwatne dla polskich chodników) - ten jest produkowany specjalnie dla polskich rodzin.

I po tym jak macałam Tutka czy Jedo wydawał się porządniejszy. ma ciekawe okienka z wentylacją plus cały komplet z folią i osłonką na nóżki w cenie.

A na forach jest sporo wątków o leciutkich ABC, a to mnie nie obchodzi, bo wybieram dwufunkcyjnhy.

Emelka podaj może maila, to się wymienimy uwagami? ja napisałam do nabywów Vipera przez allegro- może mi ktoś napisze, jak się sprawuje.

• annulka79 Re: Emelka i Saras 10.11.11, 20:42
                        Ale ja czegoś nie rozumiem. Piszesz że nie chcesz wózka ciężkiego a ABC Design Viper ma na zalinkowanej stronie podaną wagę 16 kg ... na innej 14,5. Widziałam go raz na żywo i siedzisko spacerówki wyglądało na wąskie (takie dziwne boczki i "ogranicznik" na górze) i króciutkie. Poza tym wózka nie znam wiec nie mogę polecić ale nie twierdzą że jest zły.

Co do Grandera ... wygląd (wiem, wiem rzecz względna) mocno przeciętny a jakość niepewna. Ja wolałabym Jedo chociaż niezbyt urodziwy ale niezawodny.

Hartan Racer GT lub S waży tyle co ABC i jest z całą pewnością solidniejszy - tu mogę napisać niemiecka solidność (choć droższy). To samo Teutonia (wolałabym używkę na gwarancji niż ABC lub Grander nowy).

Bardzo fajny jest też X-lamde xq (ale nowy z super budą i rozkładanym oparciem ustawianym przodem i tyłem do kierunku jazdy). Now gondolka jest tez szersza. W proponowanej cenie zmieścisz sie chyba z fotelikiem Maxi Cosi.
                        https://www.smykland.pl/foto/XQ/opis2.jpg
                        https://www.smykland.pl/foto/XQ/opis1.jpg
                      • elemelka2012 Re: Emelka i Saras 11.11.11, 10:50
                        belvedere pisz na gazetowego :)
                        Moją uwagę na ABC zwrócił sprzedawca. Myślałam wcześniej o X-landerze XA, bo zależało mi na:
                        - wózku, na który wepnę fotelik maxi cosi
                        - 3 w 1
                        - 4 pompowanych kołach
                        - przednich skrętnych
                        - spacerówce nadającej się na zimę, bo mała urodzi się na wiosnę
                        - najchętniej spacerówce odwracanej w dwie strony (czego w X-landerze brakowało)
                        - nowym wózku do 2 tyś
                        Jak sprzedawca wysłuchał moich pobożnych życzeń to zaproponował właśnie ABC design viper 4s. Wygląda nieźle i spełnia wszystkie kryteria. Nie znam zupełnie tych wózków, żadna z koleżanek nie używała, dlatego jestem ciekawa opinii na temat jakości...
                        • annulka79 Re: Emelka i Saras 11.11.11, 12:39
                          Jak z pobożnych życzeń odrzucisz przednie koła pompowane (zostaje tylne pompowane przednie obrotowe nie) to wychodzi XQ ;)
                          • elemelka2012 Re: Emelka i Saras 11.11.11, 21:39
                            no niby tak :) tylko xq ma przednie koła sporo mniejsze i obawiam się, że będą się zakopywały w śniegu...
                          • marlena8411 Re: Emelka i Saras 07.05.12, 15:47
                            Zachęcona opiniami na forach kupiłam ten wózek i bardzo żałujęZapłaciłam ok.2000zł. Po 2tyg normalnego użytkowania wózek został zareklamowany - ogólnie był reklamowany 2razy.Jako główna wada było osuwanie się dziecka w gondoli - rozwiązanie serwisu na miarę XXIw. przywiązać sznurek od strony kół i zrobić przeciwwagę.Takie rozwiązanie nie ma żadnego atestu, a dodatkowo wygląda to paskudnie.Jakość do ceny ma się nijak.
                            Reasumując pozytywne opinie były chyba wydawane przez sprzedawców, bo ten wózek jest totalną porażką i chińską tandetą nieadekwatną do ceny.

1)Kiepskie, twarde zawieszenie.
                            2)hamulec nożny fatalny, wózek szarpie przy próbie odblokowania
                            3)Mała gondola - oparcie,które jest regulowane pod ciężarem głowy dziecka opuszcza się.
                            4)brak możliwości bujania
                            5)ciężki i nieporęczny
                            6)rączka skórzana farbuje
                            7)gdy jest już spacerówka nie można wogóle korzystać z kosza bo jest mała przestrzeń.
                            8)Okropne,nieestetyczne spawy
                            9)dziecko zsuwa sie w godnoli - jest to wada ukryta oraz wada konstrukcyjna wózka
                            10)materiał wewnątrz spacerówki jest sztuczny przez co dziecko sie poci
                            11)brak możliwości zasłonienia daszka w budce od spacerówki-światło razi dziecko
                            12)fatalnie składa się stelarz - non stop rozsówa się
                            13)rączka teleskopowa psuje się i trzeszczy
                            14)cena jak na taką jakość zdecydowanie za drogo 1900zł - przesada można kupić lepsze wózki
                            15)stelarz trzeszczy
                            16)kółka nie stykają do podłoża
                            17)ciężki w prowadzeniu i podnoszeniu na krawężnikach
                            18)budka w spacerówce nie składa się do końca przez co dziecko nie może obserwować otoczenia
                            19)spacerówka nie rozkłada się na płasko
    • thea19 moze cos wybierzesz 10.11.11, 19:34
      idealny bylby baby jogger city elite - starcza na cale wozkowanie i ma wielka bude ale jest trojkolowy (gwarancja na stelaz jest dozywotnia) - dlaczego wykluczasz 3 kolka?
      jesli maja byc juz 4 to moze:
      baby jogger city mini
      jane unlimit
      jakas teutonia
      xlander xa
      easywalker qtro
      Concord i osobno gondola (taniej niz w zestawie)

z tych wszystkich ja bym kupila easywalkera
    • arcytektura Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 18.11.11, 18:38
      Czy ktoś już użytkuje ten wózek viper 4s? i mógłby podzdielić się opinią?
    • arcytektura Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 22.11.11, 17:17
      chyba te wózki jednak nie cieszą się popularnością...
      • elemelka2012 Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 22.11.11, 19:27
        jak widać nie bardzo... szkoda, bo wydawał się fajny, a trochę ciężko się na niego zdecydować bez wiedzy na temat użytkowania.
        • arcytektura Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 23.11.11, 12:20
          no niestety, ciekawi mnie jak to jest z podbijaniem tego wózka i prowadzeniem?
          • belvedere Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 27.11.11, 23:18
            Wróciłam, zaglądam tu. Nadal czekam na opinię kogoś, kto kupił ABC Viper. Te polecone mi w zdjęciach wózki z małymi kółkami nie przekonują mnie....
            • rafikb Re: ABC Design model VIPER 4s z 2011 22.02.12, 19:16
              Witam po pierwsze muszę stwierdzić jak ktoś kto nie ma audi w garażu może się wypowiadać na temat jego wad!!!! po drugie widzę że więcej na tym forum producentów czy sprzedawców cytuje" nie kupuj tego bo jest beee ale ten jest super" heheh fantastyczna sprawa Moja siostra jest szczęśliwą posiadaczką Viper 4S i sobie go bardzo chwali! cena co do komfortu chyba super. Zastanówcie się kto i co wam poleca i tutaj proponuję sprzedawców w sklepach tak jak my to załatwiliśmy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka