Dodaj do ulubionych

Mamas & Papas sola

16.11.11, 17:41
Witam wszystkich, czy ktoś z Was używa tego wózeczka? chciałabym go kupić ale nie mam wystarczających informacji, np o wymiarach wózka. Moja córeczka ma 13 miesięcy i boję się że jest juz za duża na taki wózek. a szkoda wydawać kasy żeby pojeżdziła miesiąc czy dwa.
Co Wy o tym sądzicie? jeżeli ktoś ma ten wózek proszę o pomoc, potrzebuję wymiarów takich ajk szerokość i głębokość siedziska, wysokość oparcia, wysokość rączki.
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 16.11.11, 20:31
      Ja mam Solę i jestem z niej bardzo zadowolona :) Moja córka ma 11 mies. i spokojnie się mieści, ale jakby miała 13 mies. i miałabym jej teraz kupować, to nie wiem, czy bym się zdecydowala akurat na ten wózek - zależy ile ma posłużyć, i jak duże jest dziecko (bo wiadomo, że roczniak roczniakowi nierówny), i jak szybko rośnie... :-) Ale wiem, że np. na Śląsku jeżdzi Sola ze sporym 2,5 latkiem - więc można :-)
      Jak dla mnie podnóżek po rozłożeniu mógłby być ciut dłuższy, ale nie jest źle :-) Wysokość oparcia ok. 51 cm, długość siedzenia z podnóżkiem rozłożonym ok. 41 cm. Piszę "około" bo mam założony śpiworek, a nie chce mi się go ściągać do pomiarów (ale bez niego będzie jakiś 1cm-1,5 cm mniej na tych wymiarach. Szerokość siedzenia ok. 27 cm ( a tu akurat bez śpiworka będzie ciut więcej). Max wysokość rączki 108 cm. Pasy są regulowane (3 poziomy), składa się idealnie, siedzenie się przekłada, pałąk można wypiąć "połowicznie" z jednej albo z drugiej strony bez konieczności wypinania go całkiem, prowadzi się fajnie, skręca w miejscu, rozkłada się prawie na płasko, kosz jest całkiem pojemny, no i całość wygląda po prostu zgrabnie. Ogólnie polecam. Jakbyś chciała coś jeszcze wiedzieć, to pisz.
      • beatazyl1 Re: Mamas & Papas sola 17.11.11, 10:21
        w końcu coś konkretnego! dziękuję.
        Wymiary dość fajne, jest nawet większa niż moje peg perego.
        rozum podpowiada mi żeby kupić jakąś parasolkę, mam na oku M&P cruise lub maclaren techno xlr ale zakochałam się w M&P sola i chyba go kupię a jak się nie sprawdzi to odsprzedam i kupię parasolkę. zastanawia mnie jeszcze tylko jak te koła się sprawdzają (czy podczas użytkowania nie robią się rozklekotane na boki) no i ta budka czy ona zaczyna się zaraz jak kończy się oparcie czy jest jakaś przerwa (zapas na ewentualnie wystającą główkę) ?

ironia-losu11 bardzo dziękuję Ci za tak dokładny opis, myślę, że nie tylko mnie on ucieszył ale też inne mamy które mają podobny problem.
      • beatazyl1 Re: Mamas & Papas sola 17.11.11, 10:28
        zapomniałam jeszcze zapytać jak wózeczek się podbija pod ktawężniki?
        dla mnie to ważne, bo z ważącym już troche roczniakiem w peg perego pliko p3 jest strasznie ciężko.
      • clio1979 Re: Mamas & Papas sola 23.11.11, 22:40
        Ironio, napisz proszę jak podbija się Sola. Oglądałam ją tylko w sklepie. Podobała mi się, ale wiele sprawdzić nie mogłam. Jedynie zastrzeżenia miała do stelaża, na którym brzydko widać "spawy"..
        • beatazyl1 Re: Mamas & Papas sola 24.11.11, 12:26
          clio1979 wsadzałaś do niej dzieciątko?
          jeśli tak to w jakim wieku i jak z jego komfortem?
          • clio1979 Re: Mamas & Papas sola 29.11.11, 21:29
            Nie, nie wsadzałam. Byłam sama za granicą, bez modeli ;)
            Obejrzałam tylko dokładnie i poza tymi spawami podobał mi się.
            • beatazyl1 Re: Mamas & Papas sola 01.12.11, 19:48
              Dziewczyny zazdroszczę wam! Ja niestety kupuje parasolkę M&P Cruise, rozum wygrał :D
              dla prawie półtorarocznego dziecka sola to za duża inwestycja...a zwłaszcza jak się mieszka na 3 piętrze. Ale jak będę musiała wybierać wózek dla drugiego dziecka to na pierwszy rzut pójdzie Sola.
              • saras-wati Re: Mamas & Papas sola 01.12.11, 20:44
                cruise też fajny, miałam i polecam:)
    • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 17.11.11, 13:14
      Cieszę się, że mogłam pomóc :-)
      Z kółkami nic się nie dzieje, wszytsko jest ok. Wprawdzie jedno mi przez chwilę trzeszczało (ale ja jestem wyjątkowa czuła na "odgłosy" wózkowe) - ale popsikałam jakimś silikonem do rowerów i od tego czasu jest w porządku. Co po podbijania - jakiegoś specjalnego szału nie ma ;-) ale źle też nie jest. Tak na porządną 4 z plusem :-)
      Budka - rozłożyłam teraz budkę i zmierzyłam wysokość, jaką dzidzia ma do dyspozycji (oparcie+ te kilka dodatkowych cm): w sumie wychodzi 57 cm.
      Wiesz, ja do wysokości nie mam żadnych zastrzeżeń, jest baaardzo przyzwoicie.
      Budka bardzo fajnie osłania od słońca - gdy oparcie jest pionowo, to właściwie słońce nie ma dostępu do twarzy dziecka. Jak się odchyli oparcie do półleżącego, to wiadomo - trochę słońca wpadnie, ale ogólnie nie narzekam.
      Jedna z cześci budki (taki wąski pas bliżej jej tyłu) jest przezroczysta - gruba folia, wzmocniona taką jakby siateczką (wew. budki folia, na zew. siateczka). Jak ktoś lubi takie cuda, to fajnie, ja akurat nie jestem fanką tego rozwiązania, ale też mi jakoś strasznie nie przeszkadza.
      Folia przeciwdeszczowa b. łatwa do nałożenia, dobrze chroni, ale w stanie "złożenia" zajmuje trochę miejsca. Śpiworek (w sumie bardziej taka osłona na nóżki): składa się z 2 części - ciepła wkładka montowana na siedzeniu, i do tego jednym wygodnym suwakiem można doczepić tę osłonkę (a od góry można ją przełożyć przez pałąk i zaczepić, są takie magnesowe "guziczki").
      Ja używam Soli głównie jako wózka "miejskiego" - na spacer "chodnikowy", do przychodni, do centrum handl. itd., ale na wiosnę będę już pewnie kupowac jednak parasolkę.
      Jeśli jesteś z Wwy (albo zdarza Ci się podjechać tu po coś), to mogę Ci pokazać Solę na żywo - zawsze jak człowiek pomaca i popcha taki dyliżans, to inaczej się odbiera niż tylko wirtualnie :-)
      • beatazyl1 Re: Mamas & Papas sola 18.11.11, 12:20
        ironia-losu11 dziękuję za propozycję ale niestety do Warszawy daleko mam, mieszkam w woj. opolskim.
        kupowałaś wózeczek nowy czy używany?w Polsce?
        kurcze ciężko mi znaleźć zeby ktoś wysyłał z anglii za granice...
        • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 18.11.11, 14:34
          Kupowałam wózek nowy, ściągałam go z Francji, bo tam akurat mogła mi go kupić i przesłać osoba z rodziny.
          • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 26.11.11, 11:04
            Clio, z podbijaniem Soli tak jak juz pisałam wyzej - jest zwyczajnie, przeciętnie. Nie mam żądnych problemów, ale pewnie mogłoby być ciut lepiej - zawsze się chce żeby było jeszcze lepiej ;-)
            Co do spawów - bij zabij, u mnie nie widac żadnych spawów. Są gładkie rurki, na każdej z bliska widać po 3 nity (ale nity zawsze będą widoczne, bo nie są integralną częścią rurki...) i widać takie jakby "łamanie" czyli mechanizm składania wózka - ale i to jest zrobione estetycznie. Spawów niet.
          • lababuj Re: Mamas & Papas sola 17.08.13, 11:34
            Ja mieszakm we Francji i jestem w trakice szukania wozka M&P Sola, pamietasz moze gdzie go kupilas we Francji, bo jakos nie moge go znalezc.
            • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 25.08.13, 20:33
              Nie kupowałam osobiście, siostra mi kupiła gdzies w Paryżu - ale z tego , co mówila zrozumiałam, że ten sklep robił wyprzedaż Soli, bo właśnie wycofywali się z ich dystrybucji.
          • lababuj Re: Mamas & Papas sola 17.08.13, 11:41
            ironia-losu11 napisała:

> Kupowałam wózek nowy, ściągałam go z Francji, bo tam akurat mogła mi go kupić i
            > przesłać osoba z rodziny.

Ja mieszakm we Francji i jestem w trakice szukania wozka M&P Sola, pamietasz moze gdzie go kupilas we Francji, bo jakos nie moge go znalezc.
    • beatazyl1 Re: Mamas & Papas sola 26.11.11, 22:05
      Do wszystkich poszukujących: Mamas & Papas Sola już dostępna nawet na allegro!!
      • saras-wati Re: Mamas & Papas sola 27.11.11, 18:32
        właśnie miałam napisać, że sola jest dostępna:)) Mi też się podoba:) Ironia, a może mogła być zamieścić jakieś zdjęcia? Z doświadczenia wiem, że wózki m&p zdecydowanie lepiej prezentują się na zdjęciach użytkowników niż producenta;)

Powiedz mi jeszcze, jaką średnicę mają koła oraz z jakiego są materiału?
        • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 27.11.11, 20:01
          Kółka z tyłu 24 cm średnicy, przednie 18 cm, wszystkie piankowe. Fotki wrzucę jakoś w tygodniu, bo dziś nie mam jak. Ja mam wariant Sola Flora, bo akurat tylko taki był dostępny, ale pierwotnie wolałam czarny, bo ta Flora w necie mi sie nie podobała. A na żywo okazała się ładna :-) Wiadomo, każdy ekran przekłamuje i na żywo zawsze bedzie inaczej. U mnie szczęśliwie na plus :)
          • clio1979 Re: Mamas & Papas sola 29.11.11, 21:31
            Jak oglądałam te wózki w sklepie wszytskie kolory mi się podobały, zwłaszcza Grass i Denim. I chyba tego kupię bo jak pisałyście są już w PL.
            • karolina370 Re: Mamas & Papas sola 23.01.12, 09:04
              Witam,
              ja właśnie jestem na kupnie - zastanawiam sie tylko czy jednak nie zainwestować w większy wózek, jeżeli Sola nie jest wg Was duża. Moja córcia ma 8 miesięcy i nie należy do malutkich. Zalezy mi na spacerówce z odwracanym siedziskiem ale wygodnej i nie ciasnej dla malucha. Myslę o Bugaboo bee, M&P Sola, Peg Perego Switch ??? - wózek do samochodu, miasta, centrum handl. Rozważałam też Emmę Ozon City lub Nitro City
              • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 23.01.12, 20:17
                Moja młoda ma prawie 14 miesięcy i jest wysoka, ale szczupła. Mieści się w Soli super i na pewno jeszcze mogłaby nią trochę pojeździć, bo nie widzę na razie problemu z gabarytami. Będziemy zmieniać wózek raczej z moich "widzimisiowych" ;-) powodów. Nie wiem, jak duże jest Twoje dziecko i jak długo chcialabyś je wozić w takiej spacerówce - bo Sola mimo swoich zalet na pewno nie jest wóżkiem "ostatecznym", tzn nie jest do końca okresu wózkowania. Już chyba gdzieś pisałam, że wg mnie to wózek dla dzieci do max ok. 2 lat, najfajniej się sprawdza właśnie w tym okresie od ok. 6mies. -do ok. 2 lat.
              • clio1979 Re: Mamas & Papas sola 24.01.12, 20:45
                Kupiłam Solę w PL. Moja mała ma 10 miesięcy i też jest duża, a teraz dodatkowo ma kombinezon i śpiwór ( zamontowałam go i czasem używam, jest to śpiwór nieoryginalny) i wszystko się mieści, choć barierkę musiałam zdjąć i jeździ tylko w pasach.
                Wg mnie dla 8 miesięczniaka to idealny wózek. Byłby idealny gdyby siedzisko było szersze i amortyzacja lepsza. Poza tym mój model straszliwie terkocze, wymieniono mi stelaż, ale jest to samo, ta wada trochę zaburza moją pozytywną opinię o tym wózku...jakoś mam pecha widać. Poprzednio miałam PP Pliko Switch - sprzedałam po 3 miesiącach użytkowania i 3 reklamacjach, wszystkich uznanych, także wózek został sprzedany jako nowy bo wszystko mi w nim powymieniano, tylko że ja już stracilam serce do niego. Więc jeżeli myślisz o Switchu to odradzam- porażka:(
          • ancia19 Re: Mamas & Papas sola 20.04.12, 14:50
            a czy Sola ma jakąkolwiek amortyzację? Jak daje radę np. na kostce brukowej, czy w parku - nie po chodniku?
            • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 21.04.12, 20:46
              Daje radę, całkiem przyzwoicie jak na wózek z piankowymi kołami.
              • sweetmelongirl Re: Mamas & Papas sola 27.04.12, 19:50
                jezdzilam w parku -w porzadku jezdzi, oczywiscie kola piankowe sa troche gorsze niz pompowane jednak lepsze te kola sa w soli niz w parasolkach :) troche lepiej amortyzowane

troche na temat wozka:
                kochajacamama.blog.pl/2012/04/26/markafoni-mamaspapas-sola/
                • madai Re: Mamas & Papas sola 04.05.12, 19:10
                  Jestem na kupnie tego wózka, już wielokrotnie go oglądałam, próbowałam i jestem na 100% pewna, że go kupię. Jest świetny i mam nadzieje, że nie zmienię zdania po jakimś czasie testowania :)
    • nomya Re: Mamas & Papas sola 02.09.12, 21:59
      Dziewczyny mające Solę, czy po dłuższym czasie użytkowania jesteście zadowolone z tego wózka? :)
      Czy macie jakieś zastrzeżenia?
      Mam półroczne dziecko ważące obecnie 8300 i zastanawiam się czy nam ten wózek wystarczy do końca wózkowania, jak myślicie?
      • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 03.09.12, 20:35
        Nomya, miałam Solę przez dłuższy czas - byłam bardzo zadowolona i własciwie żadnych zastrzeżen do tego wózka nie miałam, z tym że używałam jej na zmianę z BJCE. Co do starczenia do końca wózkowania - to chyba zależy od kilku rzeczy: m.in. jak duże będzie dziecko, kiedy dziecko przestanie chcieć korzystać z wózka, czy będzie z tych, co lubią same włazić do wózka i z niego wyłazić, czy też będzie wolało być wsadzane przez rodzica itd. Wg mnie do końca wozkowania moze być jednak cieżko dotrwać, ale różnie bywa :-) Ja zresztą chciałam jeszcze mieć parasolkę na ostatni etap wózkowania, więc Solę sprzedałam.
        • agusta7 Re: Mamas & Papas sola 08.11.12, 12:08
          Witam,
          chciałam się zapytać czy któraś z mam może ma gondole do odsprzedania? Pozdrawiam serdecznie :)
          • wiolka_u Re: Mamas & Papas sola 03.12.12, 19:38
            Bardzo podoba mi się ten wózek...
            Zastanawiam się tylko jak sprawuje się na śniegu czy nierównych chodnikach? Radzi sobie?
            • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 03.12.12, 20:35
              Radzi sobie.
              • hania_nela Re: Mamas & Papas sola 07.06.13, 14:52
                Podbijam temat bo myśle nad zakupem ;)
                Producent podaje że wózek jest od urodzenia... do posiadaczek: czy siedzisko rozkłada isę zupełnie na płasko?
                Chciałabym w niem wozić 3 miesięczne dziecko?
                • kkitka Re: Mamas & Papas sola 07.06.13, 16:56
                  Wózek ma bardzo słabą amortyzacje (jeżeli w ogóle ma) i dla 3- miesięcznika to słabo :( Producent pisze, że od urodzenia bo jest możliwość zamontowania gondoli, ale rozkłada się też na płasko.
                • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 07.06.13, 22:09
                  Siedzenie spacerówki rozkłada się PRAWIE na płasko, ale dla 3-miesięcznego dziecka wg mnie się nie nadaje. No chyba żeby z gondolką.

• rockiemar Re: Mamas & Papas sola 08.06.13, 20:08
      Czy mogłabym prosić którąś z właścicielek Soli o zmierzenie stelaża po złożeniu ze zdjętymi kołami? :)
      • carollka_27 Re: Mamas & Papas sola 13.06.13, 23:11
        a ja jestem zmuszona sprzedać moją Solkę chociaż strasznie na tym ubolewam :( Mała woli biegać na własnych nogach niż jeździć. więc jeśli któraś zainteresowana zakupem to polecam swoją czerwoną, kupiłam równo rok temu, mam wszystkie papiery. cena do ustalenia :) a sam wózek szczerze polecam czy to nowy czy używany, super skrętna, prowadzi się jedną ręką, siedzenie rozkłada się na płasko, budka z okienkiem. nie zauważyłam, żeby źle się podbijała. sama długo się zastanawiałam czy warto czy nie, ale nie żałowałam ani przez chwilę.

• ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 14.06.13, 16:58
          Hej, na forum jest specjalny, oddzielny wątek zakupowy.
          • carollka_27 Re: Mamas & Papas sola 14.06.13, 21:11
            to nie była tylko oferta sprzedaży a również polecenie wózka, tak jak napisałam czy nowy czy używany godny zakupu.
        • beati83 Re: Mamas & Papas sola 18.06.13, 19:41
          a jaką cene proponujesz za swoją "solę" i czy masz fotki aktualnego stanu
          • carollka_27 Re: Mamas & Papas sola 18.06.13, 22:10
            w wątku sprzedaż wrzuciłam właśnie ogłoszenie żeby tu nie zaśmiecać :)
            • sanrioo Re: Mamas & Papas sola 02.07.13, 15:09
              ja właśnie odkryłam ten wózek na jednej z ulic mojego miasta i jestem zachwycona. Jedyne co mnie martwi to opinie o małej przyczepności na śniegu i w trudnych warunkach.

Planowany termin porodu mam w grudniu wieć troszkę wózek będzie musiał się pomęczyć na śniegu a raczej ja będę musiała ;) powiedzcie czy na prawdę jest aż tak źle z tymi piankowymi kołami? Jeździłam min. wózkiem Quinni speedi oraz bugaboo cameleon z czego quinni choć ciężki całkiem zwrotny a bugaboo po Londyńskich ulicach też dawał radę. Jednak Londyn to nie Katowice :P
              • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 02.07.13, 20:07
                Spokojnie, Sola w zimie jako tako daje radę, na miasto wystarczy.
              • kkitka Re: Mamas & Papas sola 03.07.13, 14:29
                Wózek jest fajny na lato, ale nie kupiłabym go dla noworodka i to jeszcze zimą. To już speedi lepszy, albo cameleon. Pewnie, że da radę na śniegu, zawsze można wózek przenieść przez zaspy ;)albo nie wychodzić z domu, ale dzieckiem też nieźle wytrzęsie.
                • sanrioo Re: Mamas & Papas sola 03.07.13, 15:51
                  czyli na grudniowego bobasa się nie nada?

zakładam że w gondoli będziemy jeździć do maja (termin mam na koniec grudnia ale kto wie) i do tego mieszkam w kamienicy więc będę musiała taszczyć wózek po schodach jest to wysokie 1 piętro. wiem że lekki nie idzie w parze z pompowanymi kołami...

wolałabym nie przenosić wózka przez zaspy :P
                  • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 03.07.13, 20:23
                    Nada się w zimie do jeżdżenie po mieście, tak samo jak większość wózków. Jak będzie megawielki śnieg, to KAŻDY wózek ma problemy, jak będzie przeciętny, to spokojnie przejedzie. O gondolce się nie wypowiadam, bo nie miałam. Miałam Solę w wersji spacerówkowej i czasami używałam jej w zimie po mieście - nigdy jej nie musiałam nosić, ale fakt, że na taki wielgaśny śnieg to wyciągałam BJCE.
                    • kkitka Re: Mamas & Papas sola 03.07.13, 20:39
                      Nie, nie nada się w zimie, chyba że mieszkasz w Barcelonie. Polska zima jak wygląda wszyscy wiemy ;)
                      Ironia-losu sama piszesz, że używałaś w zimie czasami, a na wielki śnieg miałaś BJCE, i to rozumiem, czyli są wózki, które przejadą po śniegu prawda, nawet mega :) Sama zimą miałam nippera, teraz MBUJ także wiem, że są dobre wózki na zimę.
                      To że sola teraz Ci się podoba to się nie dziwię, bo jest piękna pogoda a to wózek wymarzony na lato, ale błagam nie kupuj go dla grudniaka. Kup sobie w lipcu samą spacerówkę. Jeżeli mieszkasz na 1 piętrze to można kupić wózek z gondolą na pompowanych kołach (na takich kołach łatwiej wózek wciągać po schodach, niż na piankowych, a noszenie nawet lekkiego wózka w dodatku z dzieckiem nie jest dobre dla Twojego kręgosłupa). I jeszcze aby buda dobrze osłaniała dziecko przed wiatrem ( w soli budka jakaś kiepska). Pojeździsz takim wózkiem do lata, a potem kupisz sobie solę :)
                      Zresztą wstrzymaj się z zakupem do listopada, zacznie się zima to od razu zmienisz wyobrażenie o potrzebnym wózku.
                      • ironia-losu11 Re: Mamas & Papas sola 03.07.13, 20:47
                        Kkitka, nie nudz. Tobie sie nie nada, mi sie nadawala.
                        • kkitka Re: Mamas & Papas sola 03.07.13, 22:18
                          Nie no jasne, pewnie że się nada, tak samo jak zwykły wózek parasolka zimą, nada się w centrum handlowym ;) Chyba że to Ty sprzedajesz jedną z tych używanych na allegro i szukasz klienta :p
                          • sanrioo Re: Mamas & Papas sola 03.07.13, 23:38
                            generalnie zakupiłam chustę :) a wózek no cóż nie wiem może maluch nie będzie lubił chustowania stąd moje poszukiwania. wolałabym zrobić jeden zakup i korzystać z niego przez cały czas wózkowania.

nie widzę się wciągającej wózek ( robiłam tak jakiś czas będąc nianią i było to dosyć uciążliwe) myślę, że nie ma ideału pomiędzy lekkością, a radzeniem sobie w terenie. Koleżanka zakupiła mutsiego evo i jest zachwycona (na razie stoi w domu ;)) a naczytałam się o nim niezbyt dobrych opinii.

Speedim jeździło mi się bardzo przyjemnie po terenie różnym nawet jedno koło z przodu mi nie przeszkadzało. W śniegu go nie testowałam.
                            • darusia2012 Re: Mamas & Papas sola 04.07.13, 12:04
                              Mam wiele koleżanek, które nie są maniaczkami wózków i chyba żadna nie miała tylko jednego wózka na cały okres wózkowania- to se ne da :)
                            • kkitka Re: Mamas & Papas sola 04.07.13, 12:13
                              Co innego wciągać wózek który waży 15 kg lub więcej a co innego np. 10 kg (na pompowanych kołach w tej wadze są nippery, ale trudno dostępny lub mountain buggy). Sporo osób jest zachwyconych wózkami zaraz po zakupie, dopóki się nie przejadą, albo nie przesiądą do spacerówki ;) sama do nich należałam :) Speedi to fajne wózki, aczkolwiek nie miałam.
                              I tak jak Darusia pisze, nie licz na to że dasz radę z jednym wózkiem przez cały okres wózkowania :)
                              • sanrioo Re: Mamas & Papas sola 04.07.13, 15:01
                                czyli rozsądnie byłoby zakupić gondole osobno i potem np spacerówkę soli na lato.

będę szukała używanych modeli :) fajny ten mountain buggy!
                                • kkitka Re: Mamas & Papas sola 04.07.13, 17:45
                                  Dokładnie. Kup nawet jakąś roan maritę na pompowanych kołach, używaną odsprzedasz w tej samej cenie i będziesz miała kasę na ekstra wypasioną spacerówkę :)
                                  A Mountain Buggy to mój najlepszy wózek :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka