Dodaj do ulubionych

Do użytkowniczek M&P Tour

19.01.12, 11:49
Szukam lekkiej parasolki dla wysokiego i szczupłego dwulatka.Miałam Maclarena Questa,ale sprzedałam,wszystko z nim ok poza amortyzacją, której niestety nie ma. Mam jeszcze Maclarena Spitfire, ale on z kolei ma za wysoko rączki jak dla mnie, w nim za to amortyzacja super. Szukam jakiejś alternatywy pomiędzy tymi dwoma wózkami.Tak się zastanawiam czy M&P Tour spełniłby moje oczekiwania. Czy on ma chociaż trochę lepszą amortyzację niż Quest?Poradźcie,proszę. A może jeszcze coś innego?
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Do użytkowniczek M&P Tour 19.01.12, 13:16
      m&p tour jest super, ale to identyczny wózek, jak maclaren quest
      • iga04 Re: Do użytkowniczek M&P Tour 03.02.12, 11:14
        Liczyłam właśnie na Twoją opinię:) Szkoda,że ten wózek nie ma chociaż minimalnej amortyzacji;(
        • saras-wati Re: Do użytkowniczek M&P Tour 03.02.12, 12:44
          cruise ma i jest super!
          • iga04 Re: Do użytkowniczek M&P Tour 03.02.12, 13:47
            Tak, ale on jest cięższy i większy. Przypuszczam, że rączki ma wyżej niż Quest.A, i jeszcze ważna jest waga wózka,ja chcę coś max do 6 kg.
            • saras-wati Re: Do użytkowniczek M&P Tour 03.02.12, 14:01
              No to rzeczywiście tour:) Choć cruise jest niewiele cięższy, waży 7kg, ale już naprawdę dużo bardziej komfortowy, ma większe koła i amortyzację - może obejrzyj go? Naprawdę na żywo bardzo zyskuje!
              Skoro mieszkasz w uk, to może zerknij na stronę m&p - jest tam wiele modeli, które np. nie są dostępne u nas.

a widziałaś już może nowego questa? Jest już w UK dostępny?

• iga04 Re: Do użytkowniczek M&P Tour 03.02.12, 20:08
                Niestety nie widziałam jeszcze nowego Questa.W sklepach ma być dostępny na przełomie lutego i marca.

Sara, a czy często używasz swojego Toura?Ciekawa jestem jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu.Do Maclarenów mam zaufanie, tutaj prawie wszyscy ich używają a M&P to tak średnio jest lubiany. Teraz używamy Spitfire, jest super, tylko te rączki trochę za wysoko. Mam okazję kupić nowego Questa ze starej kolekcji za 100 f. to tyle ile musiałabym dać za nowego Toura i sama nie wiem. Chyba wstrzymam się na razie dopóki nie zobaczę Questa z najnowszej kolekcji:)
                • saras-wati Re: Do użytkowniczek M&P Tour 03.02.12, 21:27
                  dla mnie m&p to bardzo szerokie pojęcie - począwszy od tanich przewozówek, a kończąc na mylo, który jest wózkiem z wyższej półki z bardzo dobrej jakości materiałów i pięknym design'ie

więcej problemów miałam z questem, który częściej był w serwisie niż na spacerze!
                  • iga04 Re: Do użytkowniczek M&P Tour 04.02.12, 14:53
                    > dla mnie m&p to bardzo szerokie pojęcie - począwszy od tanich przewozówek, a ko
                    > ńcząc na mylo, który jest wózkiem z wyższej półki z bardzo dobrej jakości mater
                    > iałów i pięknym design'ie

Chodziło mi konkretnie o wózki- parasolki M&P. Ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie, czy często używacie Toura i jak się sprawuje po dłuższym używaniu?Wizualnie bardziej od Questa podoba mi się Tour, jest taki nowocześniejszy.Czy rzeczywiście waży 6 kg?

więcej problemów miałam z questem, który częściej był w serwisie niż na spacerz
                    > e!

Zaskoczyłaś mnie !Jak do tej pory uważałam Maclarena za wózek nie do zdarcia.Dla starszej córki, kilka lat temu dostałam Triumpha, używano go wcześniej dla trojga dzieci, my też eksploatowaliśmy go intensywnie przez 2 lata a po nas jeszcze jedno dziecko i dopiero wtedy wyzionął ducha;) Większość znajomych też używa Maclarenów i nikt się nie skarżył na ich jakość.
                    Może trafiłaś na jakiś nie wydarzony egzemplarz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka