Dodaj do ulubionych

Wózek ROAN 4Runner

15.02.12, 23:29
Witam,

chętnie dowiem się czegoś więcej o tym wózku- czy są jakieś mamy, które użytkują go już dłuższy czas? W internecie opinii, jak na lekarstwo, ale z opisu wózka wygląda na to, czego oczekuję i w najbliższych dniach pojadę go sobie osobiście obejrzeć.

Temat już był, ale został zamknięty, niewiele w nim było wypowiedzi.

Pozdrawiam! :)
Obserwuj wątek
    • to_me Re: Wózek ROAN 4Runner 22.02.12, 00:05
      Podbijam temat.

Nadal nikt nie używa tego wózka?
      • kbern Re: Wózek ROAN 4Runner 05.03.12, 00:40
        Podbijam, też jestem zainteresowana. Byłam mega zadowolona z marity- nawet kupiłam ten model dwukrotnie, może ktoś wie gdzie można go obejrzeć chociaż :)
        • wasabi2011 Re: Wózek ROAN 4Runner 05.03.12, 10:56
          Ja oglądałam w Wawie, sklep Solidarności 78. Wózek mi się spodobał, duża gondola, wysokie oparcie spacerówki, duża budka. Gondolę można nosić za rączkę przy budce. W komplecie jest torba pielęgnacyjna. Zastanawiający jest może podnóżek w spacerówce- jest dość krótki, takim elementem wydłużającym jest jakby część kosza, ale w ustawieniu dla starszaka- przy montażu przodem do kierunku jazdy. Ale ja nigdy nie miałam, żadnego wózka, także mogę nie widzieć wad ;)
          • to_me Wózek ROAN 4Runner 05.03.12, 15:29
            W Poznaniu można go obejrzeć podobno w jakiejś hurtowni w Komornikach. Powiedziała mi to jakaś młoda mama, która spacerowała z tym wózkiem pod moim domem.

Ona była wstępnie z wózka zadowolona, choć nie mogła powiedzieć zbyt wiele, bo używała go od około tygodnia. Na tyle, na ile ja się przyjrzałam, gondola niby normalna, ale jej maleństwo w śpiworku i kocu wcale tak dużo dużo miejsca nie miało. Ale to mogło być moje wrażenie tylko na pierwszy rzut oka.

Z wad, które ja zanotowałam- piankowa rączka :| Dla mnie porażka, bo nie wiem, po co w ogóle się używa tę piankę zamiast skórki.

Co do podnóżka, widziałam tylko na zdjęciach i też mnie niepokoi, ale sprzedawca, do którego dzwoniłam powiedział, że podnóżek jest, tylko na zdjęciach producenta go nie widać. Jak zobaczę osobiście, to się wypowiem.

Choć ja i tak nastawiam się raczej na to, że będę go używać jako głęboki wózek, a, gdy przyjdzie czas na spacerówkę, to kupię coś w pełni spacerowego.
            • to_me Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 12.03.12, 13:55
              Może kogoś to zainteresuje, ponieważ opinii w necie naprawdę niewiele.

Byliśmy go dziś obejrzeć w hurtowni i wnioski, jakie mi się nasunęły:

- Kolory tapicerki zgodne z tym, co zobaczymy na zdjęciach w internecie. Beżowy i bakłażanowy są najpopularniejsze- potwierdził to sprzedawca, mówiąc, że na te kolory czeka się najdłużej, inne są od ręki.

- Niedługo ukaże się model o nazwie Teo (Theo?), który będzie się różnił tym, że będzie miał odpinane okienko w budce gondoli- tak by był przewiew. Będzie też możliwość podnoszenia siedziska w gondoli.

- cała tapicerka ściągana do prania

- Wózek dość sztywny, nie można nim, ani pobujać, ani amortyzować na tylnych kołach.

- Ograniczona możliwość regulacji rączki, ale chyba jednak dla każdego wystarczająca. Wadą rączki jest natomiast jej kształt- nie jest okrągła, lecz podłużna (widać na zdjęciach). Ja mam krótkie dłonie i dla mnie to bardzo niewygodny chwyt. Kompletny niewypał, który tylko fajnie wygląda.

- Rączki (także ta dla dziecka w spacerówce....) są z pianki. No comment.

- Spory kosz na zakupy z wygodnym dostępem od przodu.

- Bardzo (!) łatwe składanie wózka i sciąganie/ nakładanie siedziska lub gondoli. Naprawdę, najłatwiejsze ze wszystkich wózków, jakie sprawdzałam.

- Beznajdziejny podnóżek w spacerówce. Właściwie trudno to nazwać podnóżkiem. Krótkie i dziecko nie ma prawie żadnego oparca.

- Oparcie spacerówki niezbyt szerokie, ale bardzo wygodnie wyprofilowane- dziecko nie siedzi bezwiednie, jak flak, tylko jest "wpasowane" w ergonomiczny kształt.

- Rozmiary po złożeniu i wewnętrzne wymiary gondoli zgodne z tym, co podaje producent

- Zapomniałam sprawdzić, czy gondola ma funkcję kołyski

- Chyba nie ma moskiteiry, ale osłonka p. deszczowa jest.

- torba do wózka- raczej wygodna, ale niestety, mocowana do wózka na rzepy. Niezbyt pomyślnie.

- Bardzo zwrotny, lekki.

Jeśli coś jeszcze mi się przypomni, to dopiszę.
              • magda79pn Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 12.03.12, 14:10
                kiedyś się nim interesowałam, i z tego co pamiętam to z firmą ROAN (tą Częstochowską) ten wózek niewiele ma wspólnego... jakaś chińszczyzna to jest...
                • to_me kraj produkcji 12.03.12, 14:35
                  Tyle się dowiedziałam od sprzedawcy, że poszczególne elementy produkowane są w różnych krajach. A jaka jest prawda, to już możemy sobie same dopowiedzieć :)

Inny sprzedawca zapewniał mnie, ze z pewnością produkowane w Częstochowie ^^

Ale z drugiej strony, nie mogę się też zgodzić z tym, że to typowa "chińszczyzna". Obejrzałam go bardzo dokładnie, szwy, wykończenie, elementy, spawy- i naprawdę nie mam żadnych zastrzeżeń. Raczej, jeśli już, to pewne rozwiązania technologiczne leżą.
                • progress04 Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 11.05.12, 14:49
                  A ja napisałam do firmy, bo interesował mnie zarówno 4runner jak i teo- otrzymałam informację , że "Wózek 4runner jest to produkt importowany. Wózek Teo jest to wózek szyty w naszej firmie".

Tak z innej beczki- gdybyście napotkały w sieci link ze zdjęciem, na którym coś widać (znaczy się większym niż 2cmx2:-), to podajcie go proszę.
                  • renia-1980 Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 15.05.12, 21:30
                    Znalazłam teo na zdjęciach: www.mooby.pl/roan-teo.html
                    Chyba się zakochałam:)
                    • ja_jovanka Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 16.05.12, 08:16
                      Wózek faktycznie przyciąga wzrok i zainteresowanie.
                      Ale jednego nie rozumiem i do tej pory nikt mi nie jest w stanie udzielić wyczerpujących wyjasnień.
                      W opisie wózka jest napisane, że posiada obszerna gondole, po czym podane sa jej wymiary, które wynoszą 77x35x21. Z tego co sie dowiedziałam w sklepie, to producenci standardowo podają wymiary zewnętrzne, chyba, że wyraźnie zaznaczą, że są to wymiary wewnętrzne. Ale nawet jesli, to według mnie takie wymiary wcale nie oznaczają obszerności, bo oglądałam wóżki o większych wymiarach (dosłownie parę centymetrów) i tez nie wyglądały za super "pojemne" dla dziecka zimowego.

Stąd moje pytanie - czy któraś z Was miała do czynienia z gondolą o takich wymiarach i spokojnie przetrwała zimę z dzieckiem urodzonym wczesną jesienią?

ja_jovanka
                      • renia-1980 Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 21.05.12, 11:47
                        W weekend oglądałam Teo na żywo. Miałam swoja miarkę i wyszło mi że jest 76cm/35cm. Wcześniej brałam pod uwagę Fyn 4 i tam jest tylko 3 cm więcej, więc chyba moja córcia da radę przez zimę. Moja koleżanka rodziła w październiku i przez 6 miesięcy woziła synka w gondoli z bebe beni. Porównywałam obydwa i są bardzo podobne stelaże identyczne, ale Teo dużo lepiej wykonany i ma drewnianą podłogę i regulowane oparcie w gondoli. Sprzedawca mówił, że bebe beni jest robiony w Chinach, a Teo w Polsce.
                        • ania_w Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 05.06.12, 09:46
                          również jestem zainteresowana kupnem wózka Roan Teo. Martwi mnie brak podnóżka w wersji spacerowej. Dziewczyny, co o tym sądzicie? Wysyłając zapytanie do producenta czy jest możliwość zamontowania w odpowiedzi dostałam zdjęcia spacerówki którą widziałam w sklepie...
                          • progress04 Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 13.06.12, 20:35
                            a mogłabys wrzucić to zdjęcie spacerówki na forum?
                            • ania_w Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 17.06.12, 17:11
                              http://img254.imageshack.us/img254/4783/roanteo1.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/7083/roanteo2.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/1576/roanteo3.jpg
                          • napia85 Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 27.06.12, 13:29
                            Witam, chcąc zakupić wózek Roan Teo przez internet, i to jak najszybciej, bo będzie nam juz niebawem potrzebny - znaleźliśmy go tylko w sklepie Dino. Mając kilka niepewności zadzwoniłam do konsultantki w/w sklepu i rozwiałam je. Pytałam o ten "nieszczęsny" podnóżek. Pani osobiście sprawdziła dla mnie spacerówkę i oddzwoniła z informacją, że podnóżka na zdjęciu rzeczywiście można nie zauważyć, ale on jest! Ma nawet regulację na 3 poziomy. Uwierzyłam, bo to mi pozostało :) Póki co wózek zamówiliśmy - jak przyjdzie, to sprawdzę "namacalnie" gdzie i jak regulować owy podnóżek - wnioski zamieszczę na forum. Pozdrawiam.
                            • progress04 Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 27.06.12, 14:26
                              Oglądałam dzisiaj wózek roan teo w realu i potwierdzam- nie ma podnóżka- pani konsultantka udzieliła ci prawdopodobnie informacji o miejscu na nózki, które ma 3-stopniowa regulację.
                              Na zdjęciu nr. 1 zamieszczonym przez ania_w widać nawet jasnoszare miejsca regulacji.
                              Własnie ze względu na brak podnóżka+ rączkę z gąbki, nie kupilismy tego wózka.
                              Cała reszta była zachęcająca.
                              • ania_w Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 27.06.12, 14:43
                                dokładnie tak - podnożka czyli oparcia na nóżki ten wózek nie ma. Regulacja jest jedynie miejsca (to widoczne na zdjeciu obite czarnym materiałem) pod nóżkami. Oglądałam ten wózek już dwa razy "na żywo" ponieważ cały czas zastanawiam się nad wyborem On czy X-lander XQ. Po ostatniej wizycie w sklepie jednak skłaniam się ku niemu:
                                1. cena: 1500,00 zł
                                2. rączkę piankową można w sklepie zamienić na rączkę ze skóry (dopłata 100,00)
                                3. nieszczęsny podnózek. Argument obsługi sklepu. Wiekszość dzieci do dwóch lat nie jest w stanie opierać nożek na podnożku (nie dosięga). Po dwóch latach wiekszość osób wymienia spacerówkę na zwykłą parasolkę dużo wygodniejszą w składaniu i transporcie.
                                3. leciutki i bardzo łatwy w obsłudze
                                4. dobra amortyzacja (podobno lepsza niż w x-landerze)
                                5. zgrabny, ładnie wykończony (elegancka gondola, spacerówka dużo ładniej wykończona niż w 4runnerze).
                                • mola_84 Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 03.07.12, 08:05
                                  Ja posiadam roan 4 runner i szczerze moge przyznac ze zaczynam zauwazac w nim duzo wad jak i zalet, same ocencie.Mianowicie:
                                  - wozek jest sztywny i to bardzo. Jesli chodzi o gondole to jest mala ( mam 5 miesieczne dziecko ktore ze wzgledu na to ze sie przestalo miescic do gondoli musialam przelozyc do spacerowki. Budka w gondoli jest plytka, dla dzieci ktore urodzily sie zima to z cala pewnoscia jak dla mnie jest malo zakryta. Budka w gondoli nie sklada sie teleskopowo- czyli albo musicie miec ja zlozona albo calkiem rozlozona, nie mozna np. Zlozyc ja do polowy. Jesli chodzi o spacerowke to jest przede wszystkim waska i gdy dziecko jest odwrocone do rodzica to bardzo ciezko podniesc ja aby wjechac na jakies wzniesienie. Jesli chodzi o skladanie wozka to dla mnie wcale nie jest to proste, lecialam tydzien temu samolotem i nikt nie potrafil bez mojej pomocy zlozyc wozka :/ to z wad chyba tyle.
                                  Teraz zalety:
                                  Jest lekki i to bardzo a przynajmniej mi sie tak wydaje jesli chodzi o wielofunkcyjny wozek bo moj poprzedni wazyl 22 kg:/ gondolka superlekka i latwa do zdejmowania. Spacerowka ma swietny daszek ktory siega az do palaka albo mozna go rozlozyc zupelnie na plasko, rowniez mozna go calkiem zdjac wtedy dziecko ma z tylu tylko taki malutki daszek i tez super to wyglada. Podnozek jest choc moze niewielki. Spacerowka rozklada sie zupelnie na plasko i ma chyba 5 stopni regulacji ( niesprawdzalam jeszcze , bo moj synek jeszcze nie siedzi) jesli chodzi o torbe jak jedna dziewczyna tutaj zauwazyla jest montowana na zepy ale niekoniecznie, ja wrzucam ja na rame i sie trzyma super, zepow nie uzywam. Wozek jest bardzo lekki i zwinny, do sklepu wjade jedna reka bez problemu. Bardzo falnie sie prowadzi. Spacerowka ma rowniez pokrowiec na nozki ktory dobrze oslania dziecko+ budka ktora naprawde zakryje dziecko lepiej jak gondolka. Ja sama mam 160 cm wzrostu, male rece i mi ogolnie nie przeszkadza to ze rama wozka jest plaska ale szeroka. Wozek naprawde bardzo dobrze sie prowadzi, narazie jestem zadowolona ale bardziej ze spacerowki nic z gondolki. Dodam wam jeszcze ze chyba tez sie bardzo dobrze prezentuje, bo strasznie duzo ludzi podchodzi mnie pytac gdzie go kupilam, bo taki piekny. Wybierajac drugi raz pewnie szukalabym juz takiego w ktorym moglabym wyeliminowac te wady ktore wam wypisalam. Najbardziej denerwowala mnie ta budka w gondoli, moj synek jest ze stycznia i gdy byly mrozy to balam sie z nim wychodzic bo daszek wogule go nie zakrywal :/
                    • blackread Re: Wózek ROAN 4Runner- po oględzinach w sklepie. 11.07.12, 06:45
                      renia-1980 napisał(a):

> Znalazłam teo na zdjęciach: www.mooby.pl/roan-teo.html
                      > Chyba się zakochałam:)

wózek mozna kupic pod nr 603-266-049 lub www.bobaski.vot.pl
        • Gość: Róża Re: Wózek ROAN 4Runner IP: *.echostar.pl 07.04.14, 22:07
          Szczerze nie polecam. NA początku wydawał mi się fajny ale jest bardzo dużo wad a mianowicie:
          - SIEDZISKO kompletnie nie spełnia roli siedziska gdyż moje dziecko non stop się z niego zsuwało i wciąż musiałam je poprawiać, a poza tym kręgosłup sie źle kształtuje przy takim ułożeniu dziecka
          - boki spacerówki są niesztywne i przy regulowaniu oparcia wcinają się w daszek przezco na siłe trzeba te boki wyciągać ( masakra jakaś)
          - SZELKI gdy założyłam śpiworek były za krótkie przez co podczas spacerów moje dziecko było zapięte tylko przy bioderkach a i tak moim zdaniem był za bardzo ściśnięty
          - STEROWNOŚĆ wózka jest niezbyt dobra- mi ściąga na jedną stronę
          - PODNÓŻEK trzeb operować dwiema rękoma i tu jest ząk gdyż jak jest na maksa schowany pod góre i trzymasz dziecko i jak chcesz je wsadzić do wózka to musisz je odłożyć, pół biedy jakmasz gdzie

Podsumowując . JAk ktoś nie ma doświadczenia przy zakupie wózków a większość młodych rodziców nie ma bo wózka nie kupuje się na co dzień to póżniej jest rozczarowanie. A więc czytajmy fora bo one na pewno pomogą a nie Pan sprzedający który mówi o samuch superlatywach na temat wózka .

to tak jest idzie sie do sklepu i przymierzamy się do wózka i jest ok , sterowność super itp ale gdy włożymy do niego 10 kg to już tak nie jest a przecież wózki raczej kupujemy przed narodzinami i tak naprawde przymierzamy się do wózka pustego, który zachowuje sie zupełnie inaczej .

Życze wszystkim udanych zakupów

P.s ja już mam na oku inny wózek, który zamierzam kupić bo nie mam zamiaru oszczędzać na dziecku, który kisi sie w wózku 4 runner bebe beni

-
    • blackread Re: Wózek ROAN 4Runner 15.07.12, 23:07
      wózek mozna kupic www.bobaski.vot.pl tel do konsultanta 603-266-049
      • bulikinia Re: Wózek ROAN 4Runner 08.05.13, 01:17
        A czy siedzisko w gondoli jest podnoszone? Nie mogę tego nigdzie znaleźć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka