Dodaj do ulubionych

spacerówka-dylemat ?

25.02.12, 22:28
Czytam i czytam..i chyba im wiecej wiem, tym bardziej nie moge sie zdecydować.
Obecnie posiadam wózek Jedo 4fyn, jestem baaardzoooo zadowolona ( z gondoli bo na spacerówke bedziemy sie dopiero przesiadac).ale do rzeczy

Szukam teraz 'lekkiej' spacerówki. ale tu mam dylemat czy wybrac typowa parasolke (po zlozeniu malo miejsca zajmuje) czy wózek typu Baby design Sprint/Walker?

Główne pytanie do użytkujących spacerówki: lepiej wybrac z jedna raczka czy z dwiema? bo typowe parasolki (które mi sie podobaja) maja własnie dwie raczki.

wózki które rozwazam: Inglesina Trip, Cybex Onyx lub Coneco Cruzer (mocno cena za mna przemawia) lub wlasnie w/w Baby Design Sprint Walker.

dodam ze mieszkam na wiosce(na tutejsze spacery moze ewentualnie zostac spacerowka jedo), wozek potrzebny na wypady do miasta, zakupy, park, dluzszy spacer etc.
aaa, i planujemy w najblizszym czasie drugie dziecko...nie wiem czy ma to znaczenie (dwie raczki w wozku-chyba ciezko trzymac jedna reka wozek, druga dziecko za reke-maslo maslane wyszlo:D)
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: spacerówka-dylemat ? 25.02.12, 23:41
      Jedna rączka jest zdecydowanie wygodniejsza, teraz to nie bardzo ma znaczenie dla Ciebie, ale już przy drugim dziecku będzie dość istotne, bo jednak starszaka trzeba będzie czasami za rękę trzymać.
      Jeśli chodzi o to czy parasolka czy nie to musisz sobie podotykać parasolek bo jednak one inaczej się sprawują niż wózki na sztywnej ramie i np. dla mnie jest to nie do przejścia, jak się wszystko rusza, krzywi itd. muszę mieć stelaż sztywny. Jeśli chodzi o konkretne rodzaje to na pewno nie możesz porównywać wózków Inglesiny czy cybexa (solidnych, chwalonych) z wózkami Baby desing czy Coneco (to w sumie ta sama firma). Chyba moi znajomi mają tego walkera, jak dla mnie kupa plastiku, ciężko się manewruje, kiepskie prowadzenie -tak twierdzi właścicielka, która uważa, że pchanie wózka to w ogóle męczarnia i nie możliwe aby niektóre wózki prowadziły się gorzej a inne lepiej.
      Poza tym sprawdź jak wózek się wpasowuje do Twojego bagażnika, ja do małego samochodu do bagażnika spokojnie kładę np. speediego, ale już parasolki (ok. 100 cm dł.) bym nie zmieściła.
      • saga914 Re: spacerówka-dylemat ? 26.02.12, 09:00
        dziękuje bardzo;) tak myślałam, że jedna raczka o wiele wygodniejsza...ale jest ich baaardzo mało.dlatego rozważam Baby Design, bo maja jedną raczkę. no i ja słyszałam o nich same dobre opinie, ale osobiscie ich jeszcze nie widziałam.
        bagaznik w yarisie nie jest duży,ale taki całkiem mały tez nie.np. stelaż od jedo spokojnie wchodzi.
        a które jeszcze możesz polecić? tak do max 700/750 zł..z chociaz i tak planowaliśmy wydać do 500zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka