mar.sza 14.03.12, 13:31 w mojej mieścinie nie ma takiej możliwości ale będę we Wrocławiu więc może akurat by się udało :) dzięki z góry za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaga-sie Re: Cybex Callisto-gdzie we Wrocławiu można zobac 14.03.12, 13:58 Musiałabyś zadzwonić do Askota, czy mają gdzieś ten wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sza Re: Cybex Callisto-gdzie we Wrocławiu można zobac 15.03.12, 21:32 Wiesz może który z ich trzech sklepów jest największy i najlepiej wyposażony ? Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: Cybex Callisto-gdzie we Wrocławiu można zobac 15.03.12, 22:49 Największy powierzchniowo jest chyba ten na Zakrzowie, ale asortymentem się różnią nieco, np. niektóre marki, są tylko w jednym ze sklepów. askot.home.pl/Oferta/Wozki#BBrands Zawsze można też zadzwonić do sklepu, tak dla pewnosci, sprzedawcy orientują się co gdzie aktualnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: Cybex Callisto-gdzie we Wrocławiu można zobac 16.03.12, 07:42 Dzwoniłam rok temu do Askota i powiedzieli, że już nie mają wózków tej firmy. Z rozmowy również wynikało, że wyłączność na sprzedaż tych wózków ma jeden ze sklepów w Warszawie /Świat Dziecka prawdopodobnie/. Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sza Re: Cybex Callisto-gdzie we Wrocławiu można zobac 16.03.12, 17:46 nie mają w Askocie :/ Kupiłybyście wózek bez oglądania ? Chyba trochę to ryzykowne ... Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: Cybex Callisto-gdzie we Wrocławiu można zobac 16.03.12, 18:04 No ryzykowne dość...chociaż w sklepach internetowych masz możliwość oddania towaru nieużywanego w ciągu 10 dni (Bobowózki dają 30 dni) Tylko wtedy ponosisz koszty transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: Cybex Callisto-gdzie we Wrocławiu można zobac 16.03.12, 21:01 ja kupiłam nie oglądając go wcześniej ;) dodam, że używany na gwarancji ;) jak dla mnie jest super, ładny, bardzo dobrze się prowadzi, ta pojedyncza rączka to rewelacja. Co tu opisywać, ja jestem zadowolona, córa nie narzeka. Tylko jest jedno 'ale' - moja mała ma 20 miesięcy i jest bardzo drobnym dzieckiem - waży 10kg i ma 80cm wzrostu, więc pojeździ tym wózkiem do końca wózkowania na pewno (wózek jest przeznaczony dla dzieci do 15kg). Przy starszaku nie wiem czy bym się zdecydowała akurat na callisto, bo chłop był wielkie i ciężki, pewnie kupiłabym coś co ma większy przedział wagowy. Reasumując w moim przypadku wózio jest jak najbardziej ok. Jak masz jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sza bezak25 16.03.12, 21:29 Powiedz mi proszę co z wagą tego wózka ? Nie jest ciężki ? To mniej najbardziej martwi,chciałabym go sobie podnieść ;) Mój synek jest duży 11miesięcy 11kg :) - według Ciebie będzie się nadawał ? Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: bezak25 18.03.12, 15:28 mar.sza napisała: > Powiedz mi proszę co z wagą tego wózka ? Nie jest ciężki ? Dla mnie nie jest, podnoszę go z młodą i tobołami w koszu bez problemu (ale jak zaznaczyłam moja córa niedługo dwulatka waży tylko 10kg), wnoszę do tramwaju czy po schodach jak trzeba. Nie mam porównania z np. Maclarenami, choć wiele można sobie poczytać na tym forum i na wózkomanii. Ja wybierałam pomiędzy Cybexem Callisto a Maclarenem XT (XLR dla mnie i mojego okruszka był zbyt wielki) i że trafiła mi się niezła okazja (Beata pozdrawiam!) to nie zastanawiałam się i wzięłam Cybexa. Nie wchodził w grę nowy wózek z powodu braku takiej sumki po prostu, a na używanego Maca w fajnym stanie jakoś ciężko trafić, a jeśli już coś się np. na all pojawiało to szło za taką cenę, że szkoda gadać... A przymierzałaś dzieciątko do XT?? I jak się w nim czuł? :P Warto od czegoś zacząć i drogą dedukcji dojść do tego co nas interesuje :) XT chyba podobnie wagowo wypada co Callisto. Callisto może ciut cięższy, ale niewiele. I napiszę Ci tak - gdybym to dla syna miała kupować wózek to pewnie bardziej bym się zastanawiała nad Maclarenem, bo ma większy przedział wagowy, jak już pisałam. Poza tym, wiesz jak to jest, jednemu pasuje, drugiemu nie pasuje... Ja nie żałuję zakupu Callisto, jestem naprawdę baaardzo zadowolona :) PS. Pojechałam kiedyś przymierzyć młodą do zachwalanej Inglesiny Trip i jak dla mnie porażka - córa w niej się topiła, nie chciała tam nawet chwili usiedzieć. Oparcie było tak wysokie, że pewnie jeszcze jako 5 latka by się tam zmieściła ;) Wózek zbyt 'ogromny' jak na takie filigranowe dziecko. Może znalazłby się ktoś w Twojej okolicy kto miałby tego Cybexa, żebyś mogła go sobie oglądnąć?? Zapytaj na wózkomanii może. Ja jestem z Poznania, jakby co służę pomocą :) Odpowiedz Link Zgłoś