Dodaj do ulubionych

Peg Perego Si dla niskiej osoby?

20.04.12, 08:11
Witam,
Noszę się z zamiarem kupna PP Si,ale mam dylemat. Ponieważ w moim mieście nie ma tego wózka w żadnym sklepie, abym mogła go obejrzeć na żywo i nie mogę się przymierzyć. Jestem niską osobą, mam 155 cm i chciałabym się dowiedzieć czy ten wózek byłby dla mnie odpowiedni do spacerów? Maclareny niestety za wysokie:( Czy budka jest duża w tym wózku? Dodam,że córcia ma rok i 2 mce i jest drobniutka, mamy teutonię i ten wózek służyłby jako drugi jeszcze przynajmniej do następnej wiosny. Pózniej pozostaby jedynie PP. Mąż namawia na Espiro Magic, ale mnie nie przekonuje. Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • a-ssa Re: Peg Perego Si dla niskiej osoby? 20.04.12, 10:58
      Ja jestem jego zadowoloną użytkowniczką, a tu moja opinia:
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,133815140,134271751,Re_Peg_Perego_plico_P3_czy_SI.html
      Budka jest naprawdę bardzo duża, dobrze osłania dziecko, a do tego wózek jest wykonany z materiałów bardzo dobrej jakości.
      co do wzrostu to w mojej rodzinie są osoby, które mają niewiele więcej niż ty i nie narzekają na prowadzenie wózka, co więcej mówią, że jest wyjątkowo zwrotny, więc tobie również powinien podpasować.
      ryzykuj i bierz ;-) bo jest naprawdę fajny
    • aga7-77 Re: Peg Perego Si dla niskiej osoby? 20.04.12, 14:42
      Myślę, że na najniższym ustawieniu rączek SI powinien Ci pasować. Ja mam 169 cm i mam rączki w najwyższym ustawieniu, ale ja lubię rączki mieć wysoko. Mój mąż ma prawie 180 cm i też nie narzeka. Może zaryzykujesz i zamówisz wózek, przymierzysz się do niego spokojnie w domu i najwyżej odeślesz jak Ci nie podpasuje - masz na to 10 dni, oczywiście o ile nie wyjedziesz wózkiem na dwór.
      Wózek, w którym można naprawdę bardzo nisko ustawić rączkę to nuna pepp, ale nie wiem, czy ten wózek by Ci podpasował. SI ma stanowczo obszerniejsze i wyższe siedzisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka