Dodaj do ulubionych

Wozki Walkabye

21.03.13, 06:19
Czy komus cokolwiek wiadomo o tej firmie i jakosci tych wozkow?
Mieszkam w Stanach,wozki podobno produkowane w Polsce(oglaszaja sie jako europejskie) i dopiero wchodza na rynek polonijno-amerykanski wiec ciezko znalezc jakiekolwiek opinie uzytkownikow.
Widzialam na zywo-przyzwoity-gondola+siedzenie-przekladane przodem lub tylem do kierunku jazdy+pokrowce na obie czesci,torba z podkladem do przewijania,siatka od komarow i oslona p/deszczowa.Duze pompowane,skretne kola,spory kosz,spacerowka rozklada sie na 3 pozycje w tym na zupelnie plasko(dla mnie wazne).Cena $500.
I mam metlik totalny w glowie,bo bylam juz zdecydowana na najnowszy Peg Perego Book Plus az zobaczylam ten wozek.PP (ta sama cena)nie ma gondoli ,jest po prostu rozkladanym na plasko wozkiem z oslona na nozki.Wozki z gondola jak np.Bugaboo czy iCandy sa tu cholernie drogie,min $1500+ z siedziskiem i akcesoriami,
Waga nie ma dla mnie wiekszego znaczenia ale oba waza podobnie.Co do jakosci tak na pierwszy rzut oka nie mam wiekszych zastrzezen tylko zastanawia mnie jaki bedzie w uzytkowaniu,czy nie rozsypie sie po pol roku ,czy nie bedzie sie psul(gwarancje daja na pol roku wlasnie).
Napiszcie prosze czy macie jakiekolwiek doswiadczenie z tymi wozkami lub znacie jakies opinie.Co waszym zdaniem jest lepsze- polski z gondola i spacerowka czy mimo wszystko Peg perego nawet bez gondoli.
Bede wdzieczna za kazda opinie.
A,no i spieszy mi siesmile
-
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Wozki Walkabye 21.03.13, 09:39
      Ze zdjęć ten wózek wygląda jak setki innych polsko-chińskich produkcji, których jest pełno na allegro i kosztują jednak sporo (w stosunku do wątpliwej jakości). Zerknij na polskie allegro. Generalnie lepiej już kupić coś sprawdzonego i nawet używanego niż zupełną nowość na rynku, szczególnie no-name, poza tym pół roku gwarancji to trochę kpina. Problem będzie jeśli wózek będzie po 7 mies.nadawał się na złom i będziesz 500 $ w plecy i trzeba będzie kupić coś nowego. Wózków PP nie znam, ten book wygląda ok, jako spacerówka powinien się sprawdzić, ale bez gondoli to nie wiem czy dasz radę. Nie wiem jak wygląda rynek wózków używanych w US, ale wiem na pewno, że można znaleźć sporo megaokazji np. www.diapers.com/p/mountain-buggy-dusk-urban-jungle-bundle-2011-106627 -zdaniem wózkomaniaczek jeden z najlepszych wózków na świecie :) (nawet nie będę pisać, że cena w PL to ponad 4 tyś. zł :/)
    • maja1406 Re: Wozki Walkabye 21.03.13, 10:10
      ja używałam pp book plus samej spacerówki ale wiem że można do niego dokupić gondole., przynajmniej w Polsce. Wózek ogólnie jak najbardziej ok, polecam. Tego drugiego zupełnie nie znam.
      • babi74 Re: Wozki Walkabye 21.03.13, 19:24
        Gondola do book plus dostepna dopiero pod koniec maja:/
        • maja1406 Re: Wozki Walkabye 21.03.13, 20:21
          o to szkoda, bo jako miejski wózek bardzo fajny. Wiem, że niektórzy wożą noworodki w spacerówce ale ja jakoś nie jestem przekonana... Chociaż ta spacerówka w booku jest rozkładana na płasko i zabudowana po boczkach....
          • babi74 Re: Wozki Walkabye 23.03.13, 04:16

• annulka79 Re: Wozki Walkabye 23.03.13, 09:26
              Tego Walkabye sobie odpuść. To chińskie badziewie jakich sporo (pooglądaj allegro, nazwy różne stelaże takie same, jakość wątpliwa zwykle).

Z PP dobrze myslisz. Możesz dokupić tzw. miękką gondolę na początek. Nakłada się ją na rozłożoną spacerówkę, osłania lekko maluszka i daje trochę przytulności. Można też wyjąć dziecko w całej gondolce z wózka. Robi je wiele firm ale pasują również do innych wózków. Rozpiętość cenowa nowych od 50 zł do 250-300.

Np:
              https://www.bobowozki.com.pl/images/philteds-cocoonvibe-mini.jpg
              https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQwbSgVOMLVR8xwgYlS32vEe_aGTeYL7mzpUk26PN4bfPe0Fo6y
              https://wozki-foteliki.pl/uploady/maclaren/Maclaren_Grand_Tour_LX_9.jpg
              • babi74 Re: Wozki Walkabye 24.03.13, 04:33
                Hm,fajne to.
                Ciekawe czy tutaj cos takiego dostane?
                A w razie niemca to gdzie w Polsce mozna to kupic?Moja siostra przylatuje za 2 tyg wiec moglaby mi przywiezc jesli tu nie znajde.Dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka