Dodaj do ulubionych

Używana mura

26.03.13, 09:40
Witam. Wiem że o maxi cosi murze było juz sporo. Ale mam konkretne pytanie. Czy warto kupić używaną murę? Chodzi mi o wersje czterokołową. Czy wózek po kilku czy kilkunastych miesiacach bedzie jeździł tak jak nowy? Jak po takim czasie bedzie sie zachowywał stelaż, koła?Chodzi mi o to, czy wszystko nie będzie rozklekotane, czy stelaż bedzie skrzypiał, jak to niektórzy piszą? Cena nowej mury dla mnie nie do przejscia a bardzo sie napaliłam na ten wózek ( z wszystkimi jego wadami :) ) Proszę o opnie użytkowniczki mury, jak oceniają ten wózek po jakims czasie użytkowania. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Używana mura 26.03.13, 15:37
      wszystko zalezy jak uzytkowana i po ilu dzieciach. na pewno nie kupuj od handlarza. moja mura nie trzeszczala, nie piszczala, nie rozklekotala sie. wjechala na sniezke w wersji spacerowej i stelaz to przezyl. pozniej trafila do nastepnego dziecka i nie wiem czy bardzo ja eksploatowali ale gondola nie byla idealnie rowno i dziecko troche zjezdzalo w dol. wozek byl na gwarancji i w serwisie wszystko podokrecali, wymienili nawet raczke choc uzytkownikom ponoc nic nie przeszkadzalo. wozek jezdzi juz 3 rok i poza regulacja stelaza nic sie nie dzialo. luzy w raczce sa fabryczne wiec tego sie nie usunie.
      • monikamar3-3 Re: Używana mura 27.03.13, 17:42
        Dzięki za odpowiedź. Znalazłam taką ofertę, ale niestety od handlarza :( allegro.pl/maxi-cosi-mura-10w1-nowy-model-2011-2012-jak-nowy-i3132990565.html. Co o tym sadzicie? komentarze ma w porządku w sumie, ale fakt faktem wolałabym kupić od osoby prywatnej ale i cena jest wyższa wtedy.
        Kupiłabym nowy ale mąż tego nie przeżyje, ledwo przeżył nowa spacerówke concorda fusiona dla pierwszego dziecka, (którą zostawiliśmy) wczesniej mielismy nowy, polski wózek dorjan danny sport. Uważa że mi odbija. :(
        • thea19 Re: Używana mura 27.03.13, 21:09
          od handlarza wcale nie jest taniej niz bezposrednio. handlarze maja wozki kupione gdzies za granica za grosze a pozniej wypychane na all, ludzie daja komentarz bo wozek przyszedl a nie wiedza tak naprawde czy jest ok, duzo ludzi w ogole nie wystawia komentarza jak sa niezadowoleni. na sasiednim forum wozkowym byl mega watek o takiej jednej ridka4 - ta to dopiero handlowala twierdzac, ze wszystko to wozki po jej dziecku.
          co do mury moja rada - kup nowa spacerowke, promocje rozne sklepy robia bo wszedl nowy model i stare wyprzedaja a gondole dokup uzywana. gondole najlepiej po dziecku zimowym bo wklady w intensywnych kolorach latem blakna. wyjdzie to sporo taniej niz w komplecie. same spacerowki nieraz sa za 1,2-1,4tys a uzywana gondola 300-400zl, ewentualnie moze byc dreami. ja kupisz od 70zl a pasuje na adaptery od fotelika. ja nigdy nie kupilam wozka uzywanego ze wzgledu na gwarancje - wszystkie jakie mialam byly w serwisie. akurat maxi cosi ma serwis super i robia rzeczy ponad program. najgorszy jest bugaboo
          • monikamar3-3 Re: Używana mura 28.03.13, 12:32
            Thea dziękuję za radę, faktycznie masz racje żeby kupić nowa spacerówkę a dokupić gondole używaną. Kurcze jakoś nie wpadłam na tą opcję sama, aż mi głupio że taka nieporadna jestem ;). Ogromnie mnie uspokoiłaś, szczególnie opinią o serwisie, z informacji w internecie wiem ze npserwis concorda jest fatalny i na początku drżałam że jak z moim fusionem cos sie stanie to bedę miałą udręke. Na szczęscie wozek sprawował sie znakomicie i czeka na nastepną dzidzie :)
            Jeśli chodzi o gondole jeszcze to mi zależy na jak najwiekszej bo pierwsze moje dziecko było spore, 61 cm i 4320 g. Tak więc nie wiem czy w tym przypadku dreami nie odpadnie bo chyba jest z tych mniejszych? Ale myśle ze uda mi sie upolować jakas używaną maxi cosi:)
            Jeszcze raz wielki dzięki za bardzo konkretne i rzeczowe porady, pozdrawiam serdecznie.
            • thea19 Re: Używana mura 28.03.13, 13:07
              nie ma za co
              jak ja kupowalam mure w 2010 to ceny byly koszmarne. cudem udalo mi sie upolowac 3w1 za 2700, rok pozniej 2700 to byla normalna cena
              bez fotelika widzialam nawet za 1,5tys nowe mury z gondola bo kolor byl sprzed 2 lat np
              poszukaj w sklepach internetowych - rocznik 2010 czesto byl tanio wyprzedawany
              • monikamar3-3 Re: Używana mura 28.03.13, 13:40
                Fajny jest ten najnowszy rocznik 2013, głownie przez ulepszona budke i ciut wieksze siedzisko ale cena z fotelikiem..... eh. A fotelik musze tez kupic i mam dwa do wyboru, albo concorda i zabierac do auta stelaz fusiona albo maxi cosi i wtedy, po dokupieniu adapterow do concorda moge go montowac i nastelazu concorda i na stelarzu mury, bo mura ma zawsze w pakiecie adaptery, z tego co zaobserwowałam. Także maxi cosi np cabrio o jakim myśle, bedzie chyba najlepszym rozwiązaniem :)
                a mury bede szukać, tak jak piszesz rocznik 2010, i w wzwyż, zalezałoby mi na tej ulepszonej budce w spacerówce co ma taki daszek z przodu ktory mozna spod budki wysunąć, szału nie ma ale zawsze to coś :) a na wielkie słońce czy wiatr mam fusiona :)
                • hugo43 Re: Używana mura 30.03.13, 16:29
                  Moja sasiadka wozi w mura drugie dziecko i ja bym od niej ten wozek kupila.
          • zona.102 Re: Używana mura 03.04.13, 22:29
            W czarnej gondoli wozilam dziecko od kwietnia do pazdziernika i nie była nigdzie wyblaknięta, nie było najmniejsze śladu w kolorze.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka