Dodaj do ulubionych

który wózek byście wybrały ? - 3 piętro

24.07.13, 16:46
X lander XA
Maxi Cosi Mura
Graco symbio
Quinny Zapp
Cousaplay S4
Mutsy

mieszkam na 3 piętrze, wózek będę musiała wnosic do domu
przedpokój też wąski
synek urodzi się za ok. 6 tyg
najbardziej zależy mi na zestawie stelaz+gondola+fotelik - na zimę
chcę kupić używany
potem sprzedam
i kupię lekka spacerówkę
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 24.07.13, 18:16
      O matko droga! Mura kontra Zapp...

Zapp od urodzenia, na zimę? w dodatku nie jest taki leciutki wcale jak na tego typu wózek.
      Mura, XA są bardzo ciężkie i do wnoszenia odpadają.
      Symbio trzeszczy, skrzypi, gondolka malusia, jakość średnia, prowadzi się kiepsko.
      Casualplay nie znam za bardzo.
      Mutsy, ale który?

Może używany Emmaljunga City Cross (lekki w wersji głębokiej i komfortowy), albo BJCM z gondolką (gondolka jest przeciętna ale stelaż i później spacerówka składa się jednym ruchem i jest super dla maluszka i mamy również do wnoszenia).
    • afroddytta Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 24.07.13, 21:09
      Z wymienionych żadnego do wnoszenia bym nie poleciła, bo są wielkie i raczej ciężkie. Zapp chyba sie w tym zestawieniu przez przypadek znalazł, bo to wózek ale dla większego dziecka, dla noworodka ewentualnie jako stelaż pod fotelik lub do galerii (spacer z gondolą raczej nie wchodzi w grę).
      Mutsy ma jakiś lżejszy model, ewentualnie ten, bo np. Urban Rider też jest strasznie ciężki.

Jeśli chcesz duży wózek to ok, ale może coś lżejszego np. Quinny Speedi (ok 12 kg), Mountain buggy Urban Jungle ok 11 kg (lub mniejszy swift jeszcze lżejszy), Baby Jogger City Mini GT lub nawet większy City Elite, Quinny Buzz, Joolz, Baugaboo Frog, cameleon.
      (trochę wózków znajdziesz o wadze 10-12 kg, bo te wymienione przez Ciebie to raczej 14-16 kg).
    • minininja Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 26.07.13, 12:09
      A jaki model Mutsy?
      Miałam Urban Rider - jako wózek rewelacja! Uwielbiałam go! Ale... Jak masz mały samochód lub musisz wnosić po schodach to raczej odpada. Jest ciężki i po złożeniu dość duży.
      Teraz mam Igo - również super, nie wiem jak wygląda gondola, bo mam samą spacerówkę i jestem z niej zadowolona. Jest dość lekki (wkładam często do bagażnika i podnoszenie go nie sprawia mi trudności) i składa się ładnie.
      O innych modelach się nie wypowiem, bo nie używałam. Ale 4rider wagowo i wielkościowo po złożeniu podobno jest taki jak Urban.
    • thea19 zaden 03.08.13, 21:20
      mialam mure ale i winde
      po schodach zdarzalo mi sie wnosic rozne wozki (te lzejsze targalam pod pacha z dzieckiem w srodku - tak samo mordega jak wciaganie mury). gdybym miala robic to codziennie, to bym miala kregoslup w strzepach po roku. waga wozka to nie wszystko bo dziecko nie wazy caly czas 3kg a do tego dochodza ubrania, kocyki, zakupy, zimowe ubranie isie robi czasem 20-30kg do wtargania. moze istnieje mozliwosc skladowania wozka na parterze/ w aucie?
      • dol-ger Re: zaden 13.08.13, 19:09
        Może mini GT z gondolą?
    • gochalodz Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 28.08.13, 19:26
      A nie masz możliwości pozostawienia wózka na dole? Jakaś wózkownia czy piwnica?
      Koleżanka moja ma taką sytuację i kupiła zwykłą, tanią, polską gondolę używaną, której żal nie będzie jak ukradną ;) Potem kupi lekki wózek parasolka.

• darusia2012 Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 28.08.13, 22:18
        każdy wózek wnosić do góry to udręka, nawet w miarę lekki, o tych o których mowa poniżej to sobie nawet nie wyobrażam
        teraz wnoszę na 4. piętro wózek, który waży 7,5 kg i klnę przy tym jak szewc, bo:
        oprócz wózka trzymam za rękę dziecia i idziemy tak w żółwim tempie
        oprócz dziecia i wózka mam co najmniej jedną torbę (ale to się rzadko zdarza, bo zawsze się jakieś zakupy przywlecze)
    • 7esek Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 31.08.13, 19:08
      Ja ci z całego serduszka polecam Graco Symbio ja mam moon ale wszystkie kolorki są super. A z pewnością wózek lekki i bezpieczny.Waży zaledwie 7,5 kg i jest prosty w przenoszeniu...dasz sobie sama świetnie rade . Po za tym ma pompowane koła i uwierz mi super sie sprawdzaja nawet zimą
      • magda79pn Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 02.09.13, 22:08
        żadnego z w/w nie wniesiesz na 3 piętro :(
      • martuska1982 Re: który wózek byście wybrały ? - 3 piętro 03.09.13, 00:09
        moim zdaniem graco symbio waży wiecej niż 7,5 kilo. Ostatnio w smyku ściągałam go z wystawki do zdjęc i spacerówka na pusto dośc ciezka była.Wiadom, przy xlanderze czy mutsy urbanie to piórko, ale juz przy maclarenie xt (który wazy właśnie około 7 kilo) to symbio jest cięzki.Na moje około wazy blizej 10.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka