Dodaj do ulubionych

wózek Chicco 6WD LX TECH ??

01.08.05, 16:23
prosze o opinie mam okazje kupic taniej i chcem cos wiecej wiedziec na temat
tego wozka, czy polecacie go ? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ikusiaa25 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 11.10.05, 11:45
      podnoszę temat, jestem zainteresowana, bo po wielu przemyśleniach stwierdziłam,
      że ten jest dla mnie najelepszy a jaką Wy macie opinię na jego temat???? Ja
      chciałabym wózej z gondolą, a nie wiem czy te mają gumowe koła (lx)czy tylko
      plastikowe?
      • zbig10001 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 22:08
        Nie daj Boże. To typowy chiński chłam. Koszmarnie cięzki, koszmarnie trudny do składania, psujący się twez koszmarnie - to chiński, a nie włoski chłam.
    • anutka Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 11.10.05, 21:32
      Ja mam wózek Chicco 6WD. Nie wiem czy to ten model o który chodzi, bo nie wiem
      czy mOj jest LX Tech, dlatego dołączam zdjęcie. Wózek jest skrętny, dobrze się
      prowadzi i manewruje. Nie jest zbyt ciężki. Ma dużo bajerów, m.inn. duży
      "pojemnik" na zakupy. jego wadą są plastikowe koła, które niezbyt dobrze
      amortyzują wstrząsy. Niestety to wychodzi dopiero podczas spacerów po naszych
      chodnikach, nie mówiąc już o wyprawie za miasto.
      Generalnie jestem zadowalona, chociaż teraz zdecydowałabym się na model 4Wd - z
      pompowanymi kołami.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=27929300&a=28270782
      www.chicco.pl/main/map/details.asp?a_id=3&c_id=11&a_name=5m+&c_name=Na+spacerze&p_id=1232&sub_id=118
      • adanko77 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 08:36
        lx to wlasnie gumowe kola-nie tak duze jak w 4wd -ale pompowane i maj awiecej
        amortyzowac te wstzasy
    • ikusiaa25 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 09:22
      no właśnie, ale czy są jeszcze modele lx, czy te z gondolą też były
      lx???????????? Poinformowane proszę o odpowiedź, wolałabym kupić wózek z
      gumowymi kółkami (nie pompowanymi).Pozdrawiam!!!!!!
      • adanko77 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 09:26
        ikusia wlasnie na lutowkach 2006 czytam Twoj watek (ja tez z tamtad)- na
        stronach internetowych sa modele xl dup czyli z gondola-to jest chyba nowsza
        wersja tych wozkow wiec wydaje mi sie ze powinny byc. A Ty widzialas ten wozek
        w sklepie?
        • ikusiaa25 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 13:32
          adanko możesz mi podać namiary na tę stronę, bo na chicco.pl to tego modelu nie
          ma. Ja widziałam model chicco tech 6 wd, ten na plastikowych, mówią że to
          piankowe??? Bardzo mi się podoba i noszę się z zamiarem zamówienia, zwłaszcza
          że jest promocja, bardziej mi się podoba model 6 kołowy niż 4-ro na
          pompowanych, bo 6-cio jest zwrotny i lepszy do spacerówki, ale bardzo bym
          chciała znaleźć model z gumowymi 6 kołami!!!!!!
          • adanko77 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 14:28
            jasne, na dole strony i na kolejnej sa lx
            www.bobasmarket.pl/pages/list.php?PHPSESSID=d2ddd0d0b289dc8aa4bcbc4e302ab492&product=wielofunkcyjne&page=6&quantit
            y=14&menu=wozki&view=1&PHPSESSID=d2ddd0d0b289dc8aa4bcbc4e302ab492

uu dlugi ten link - jak Ci cos nie wypali to wejdz na www. bobasmarket.pl ,
            potem na wozki i chyba na 5 albo 6 stronie sa
            Ja dzisiaj dzwonilam do sklepow i nigdzie w Zielonej Górze nie maja tych wozkow-
            i jestem zla bo sie napalilam i chcialam zobaczy. A TY skad jestes? moze u
            Ciebie gdzies one beda
            • dora1976 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 20:55
              Podziele się swoją opinią na temat tego wózka kórego jestem użytkowniczką od
              1,5 roku. A więc tak, albo mam pecha, albo coś im te wózki nie wyszły. Obecnie
              wózek pojechał do warszawy do naprawy pogwarancyjnej "niezgodność towaru z
              umową". Trzypozycyjna rączka ciągle opadała nam w dół a na koniec sie całkiem
              prawie ze złamała - nie powinno się podjeżdzać na siłę tymi wózkami pod
              krawężniki taka była opinia serwisanta - śmieszne trochę - moze we włoszech nie
              mają krawężników ale w polsce tak i to niestety bardzo wysokie. Po drugie
              przednie skrętne kółka wpadały w taką wibrację że nie szło jechać dopiero po
              ich zablokowaniu mozna było jako tako się poruszać. To w zasadzie dwa słabe
              punkty tych wózków. Wymienią nam wszystkie kółka bo podobno mają jakiś feler i
              bardzo często się psują. Za rączkę musimy zapłacić ok 40 zł. To na tyle moich
              uwag co do chicco 6 WD LX TECH reszta jest ok . Gdybym miała teraz wybrać wózek
              to napewno nie byłby to chicco.
              href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=621&w=12979253&a=23586905">Krystianek</a>
            • pamciaw Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 17.10.05, 18:01
              Wydaje mi sie ze tych LX juz nie produkuja. Z tego co slyszalam to one mialy
              gumowe kolka, a te produkowane teraz sa z jakis mieszanek i to ani gumowe, ani
              plastikowe ani piankowe.Ale nie wiem co tak naprawde.
          • maczkama Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 16.10.05, 18:39
            ja ma wózek z piankowymi. Są bardziej miękkie i szersze od plastików. Spokojnie
            można jeździć po lesie i po wertepach. Moje dziecko jeździ w nim od urodzenia
    • zbig10001 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 12.10.05, 23:14
      znajoma , kierowniczka sklepu \chicco z w-wy. mówiła mi, że przy kliencie wstydzi sie go składac, po wyjęciu z kartonu. Wszystko jet pokrzywione, trzeba prostowac na siłę. Taka jakość maja wózki chinskie - a nie , jak podaje sprzedawca -włoskie. To tylko marka, ale nie poparta, w zadnym wzgledzie jakościa. Koszmarna jakośc tych wózków jest odzwierciedleniem, zdaniem tej kierowniczki, ogromnej ilości reklamacji i awantur z tym zwiazanych.
      • pamciaw Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 17.10.05, 17:58
        Mysle ze jest w tym duuuuzo przesady. Wozki faktycznie sa chinskie (pokazcie mi
        takie ktore faktycznie w europie sa robione) ale bzdura jest ze wszystko jest
        pokrzywione i trzeba na sile prostowac itp.....ludzie lubia przesadzac. A ja
        ten wozek kupilam, skladalismy go - wszystkie czesci do siebie idealnie
        pasowaly, nic nie bylo krzywe, leciutko sie go zlozylo i nie mam mu nic do
        zarzucenia.
        • bbb21 Re: wózek Chicco 6WD LX TECH ?? 17.10.05, 22:34
          mamy 6wdtech ze skrętnymi kołami , z których ja jestem bbbb zadowolona, bo
          zakupy, przejścia dla pieszych, inne. Nie trzeszcy, wszystkie elementy do niego
          pasują, z tapicerką nic się nie dzieje. Ciężki, no może nie jest najlżejszy, ale
          dla mnie spoko! Jeździmy nim od 16 miesięcy, na początku po warszawie , teraz po
          wertepach, korzeniach także. Blokujemy wtedy kółka. Polecam,
          • ikusiaa25 do bbb 21 18.10.05, 14:11
            bardzo mi się ten wózek podoba, mam tylko jedno pytanie- czy nie jest za
            twardy, chodzi mi o amortyzację? acha - i czy podnóżek nie bedzie za krótki dla
            większego dziecka?
            • maczkama Re: do bbb 21 18.10.05, 14:16
              Moja córka ma półtora roku i jeszcze duuużo miejsca, podnóżek jest regulowany i
              to jest fajne bo można go ustawić 3 pozycjach.
              W tym wózku dziecka nie pokołyszesz, ale uważam, że amortyzacja jest dobra.

• maczkama Re: do bbb 21 18.10.05, 14:19
                oj sorki, nie zauważyłam że pytanie było do bbb 21
                • ikusiaa25 Re: do bbb 21 18.10.05, 17:52
                  nie szkodzi :))), chciałam tylko uzyskać odpowiedź od użytkowniczki, bo choć
                  wózek mi się bardzo podoba, to się jeszcze waham,ale już coraz mniej :)))
                • ikusiaa25 do maczkama 18.10.05, 17:52
                  dziękuję za odpowiedź :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka