Dodaj do ulubionych

I'coo photon / platon air 4

15.03.06, 23:01
Witam serdecznie,

czy Ktoś jeździ którymś z tych wózeczków? Różnice między nimi są kosmetyczne
(np spacerówka w obu kierunkach).

Proszę o opinie lub chociaż negatywy.
Mam okazję kupić taki wózek w super niskiej cenie (jak na niego) a mianowicie
2000zł za komplet gondola, spacer, fotelik no i stelaż oczywiście.
Obserwuj wątek
    • mikita10 Re: I'coo photon / platon air 4 18.03.06, 10:31
      Ja mam photona, nie widziałam platona, więc nie mogę podać różnic.
      Mam samą spacerówkę, na pompowanych kołach (są dwa rodzaje kół-pompowane i
      takie plastikowe), czterokołowca, choć ciągło mnie do trójkołowca.
      Wózek super się prowadzi, nawet po największych wybojach-super amortyzacja.
      Miałam wcześniej Deltim Focus, ale nie ma porównania.
      Jest ciężki, ale wózek na małych kółkach nie sprawdziłby się u mnie, po prostu
      za duże wertepy. Ale mimo jego ciężaru jest lekki do prowadzenia, przednia
      skrętna oś bardzo dobrze się sprawdza, jeździłam nim po supermarkecie i jeździł
      leciutko.
      Poza tym jest bardzo obszerny, mój roczny synek w kombinezonie i śpiworku miał
      jeszcze dużo miejsca. Łatwo się składa.
      Przekonałam się też do tej regulacji oparcia na pasku, choć na początku byłam
      bardzo negatywnie do niej nastawiona. W Platonie jest chyba tak normalna
      regulacja.
      • wisniaa Re: I'coo photon / platon air 4 18.03.06, 19:20
        Dziękuję CI bardzo za opis! Pomógł nam w wyborze, na 99% decydujemy się na
        niego. Czyli można powiedzieć że jesteś zadowolona? A jakie wady?
        Pozdrawiam!
        • mikita10 Re: I'coo photon / platon air 4 18.03.06, 21:33
          Hej
          Wadą jest dla mnie to, że spacerówka jest trochę za bardzo odsłonięta. Podoba
          mi się w spacerówkach graco albo Peg Perego, że budki można bardzo mocno
          nasunąć, praktycznie do samego pałąka. Ale synkowi to jakoś nie przeszkadza,
          poza tym jest tak ciekawski, że chyba by nie zniósł jazdy w wózeczku niczego
          przed sobą nie widząc.
          Jeszcze jeden minus to to, że podnóżek (chodzi mi o tę metalową część na której
          dziecko stawia stópki) jest połączony z siedziskiem. Na razie mamy jeszcze dużo
          miejsca na nóżki, praktycznie nie dostaje jeszcze bucikami nawet do tej części
          siedziska z materiałem ochronnym.
          A ogólnie można powiedzieć, że jestem zadowolona, synkowi jest w nim wygodnie,
          ma dużo miejsca, wózek łatwo i lekko się prowadzi i ma super amortyzatory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka